Jonass krīt arī Nīderlandes GP abos braucienos un rezultātā ieņem 12.vietu

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/paulsjonass41

Nozare.lv | 8.marts 2020 18:36

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien ieņēma 12. vietu pasaules čempionāta sezonas otrā posma - Nīderlandes "Grand Prix" - prestižākās MXGP klases sacensībās.

Jonass pirmajā braucienā ieņēma 13.vietu, bet otrajā bija 12.pozīcijā.

Pirmajā braucienā Jonass pēc starta bija aiz pirmā trijnieka, taču jau pirmajā aplī piedzīvoja sadursmi ar šveicieti Arno Tonusu. Abu braucēju motocikli bija saāķējušies, kā dēļ tika zaudētas daudzas sekundes un Jonass atkāpās uzreiz uz ceturto desmitu.

Sacensību gaitā viņš dubļainajā trasē pakāpeniski apdzina vairākus konkurentus un ieņēma 13.vietu. Pārliecinošu uzvaru pirmajā braucienā izcīnīja slovēnis Tims Gajsers, otrais bija pirmā posma uzvarētājs Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, bet trešo vietu ieņēma lietuvietis Armīns Jasikonis, kurš ir Jonasa komandas biedrs.

Otrajā braucienā Jonass startā aizbrauca kā trešais, bet turpinājumā ar Jasikoni dalīja 4.-5.vietu. Tiesa, pirmajā aplī, braucot augšup vienā no tramplīniem, viņš krita un atkāpās uz trešo desmitu. Tāpat kā pirmajā braucienā, arī otrajā latvietis bija iedzinējos un pakāpeniski uzlaboja savas pozīcijas.

Jau piektajā aplī viņš bija desmitais un vēl pēc pāris apļiem ieņēma astoto pozīciju, taču vēlāk atkal atkāpās par vairākām vietām un bija vienpadsmitais. Finišā Jonasam 12.vieta.

Uzvaru otrajā braucienā un arī posmā izcīnīja Herlingss, 22 sekundes vēlāk finiša līniju šķērsoja Gajsers, bet stabili trešajā vietā bija Jasikonis.

Posmā Herlingsam un Gajseram bija pa 47 punktiem, bet trešais ar 40 punktiem bija Jasikonis. Jonass tika pie 17 punktiem, kas deva 12.vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 94 punktiem ir Herlingss, otro vietu ar 85 punktiem ieņem Gajsers, bet trešais ar 68 punktiem ir itālis Antonio Kairoli, kurš svētdien braucienos bija septītais un piektais. Jonasam 26 punkti dod 13.vietu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirmajā posmā Lielbritānijā Jonass piedzīvoja vairākas neveiksmes trasē un ieņēma 18.vietu.

Šosezon MXGP klasē paredzēti 20 posmi, no kuriem 11.posms jūnijā tiks aizvadīts Latvijā, Ķegumā. Koronavīruss gan ieviesis korekcijas arī MXGP kalendārā, jo aprīļa sākumā Trentīno paredzētais posms pārcelts uz jūlija vidu.

Pērn par MXGP čempionu tika kronēts Gajsers, bet Jonass kopvērtējumā ierindojās sestajā pozīcijā. Latvietis atsevišķos braucienos sešas reizes iekļuva labāko trijniekā, četras reizes finišējot otrajam un divreiz - trešajam.

Jonass pagājušo sezonu iesāka mierīgākā režīmā, jo iepriekš iedzīvojās ceļgala savainojumā, kas prasīja ilgu rehabilitācijas procesu.

Pagājušo sezonu Jonass noslēdza Nīderlandē, kur ar Latvijas izlasi sasniedza visu laiku augstāko vietu Nāciju motokrosa sacensībās - astoto. Jonass savos braucienos izcīnīja otro un trešo vietu.

Turpat Nīderlandē norisinājās arī Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) pirmais posms, kurā Tomass Šileika sestdien pirmajā braucienā izstājās piektajā aplī, bet svētdien otrajā braucienā viņš izcīnīja desmito vietu. Summā latvietim 11 punkti un 15.pozīcija.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti