Jonasam šī sezona, visticamāk, beigusies

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/paulsjonass41

Nozare.lv | 1.augusts 2020 8:31

Jūnija izskaņā gūtie ribu un mugurkaula savainojumi Latvijas vadošajam motokrosa braucējam Paulam Jonasam šosezon, visticamāk, liegs vēl aizvadīt kādu posmu MXGP klasē.

ūnija izskaņā gūtie ribu un mugurkaula savainojumi Latvijas vadošajam motokrosa braucējam Paulam Jonasam šosezon, visticamāk, liegs vēl aizvadīt kādu posmu MXGP klasē, tomēr viņš klātienē būs redzams Ķegumā gaidāmajos posmos, piektdien sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Rīta panorāma" teica sportista menedžeris Kristers Serģis.

Jau ziņots, ka trīs pēc kārtas Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) motokrosa pasaules čempionāta posmi pēc piecu mēnešu pārtraukuma notiks Ķeguma trasē Latvijā. Vēl divi posmi tiks aizvadīti no 10. līdz 12. un no 14. līdz 16.augustam.

"Pasākumu būtībā sākām organizēt jau pagājušajā gadā, bet Covid-19 krīze martā visus procesus teju vai apstādināja. Darbus atsākām jūlijā, tiklīdz uzzinājām, ka posms tiešām notiks," sarunā ar raidījumu "Rīta panorāma" teica Serģis. "Tagad ir sācies process, kad pārslēdzam līgumus, jo daudzas firmas ir mainījušas savus noteikumus, bet pamatpartneri ir palikuši, un darba ir gana daudz."

Šogad sacensības Ķegumā noritēs nedaudz citādā formātā, kas tik ļoti, iespējams, nebūs jūtams pašiem līdzjutējiem. Lielākās izmaiņas skars sportistus, kuri drošības apsvērumu dēļ ar visu apkalpojošo komandu tiks nodalīti no apkārtējās vides.

"Sportisti, tehniskais personāls un apkalpojošais personāls tiks nodalīti atsevišķā zonā, tā saucamajā "paddock" zonā. Ja iepriekšējos gados līdzjutēji varēja apmeklēt šo zonu, lai apskatītu motociklus un mehāniķu darbu, tad šogad šī iespēja būs liegta," lielākās izmaiņas ieskicē Serģis. "Tāpat pamainījies sacensību grafiks. Sestdien notiks Eiropas čempionāta posmi, bet dienu vēlāk notiks pasaules čempionāta braucieni."

"Iepriekš MXGP klasē sacensības ilga divas dienas, tomēr šoreiz šāds lēmums tika pieņemts, lai dotu sportistiem vairāk atpūtas. Viņiem īsā laika posmā paredzēti trīs etapi."

Tikmēr līdzjutējiem papildu ierobežojumi nav gaidāmi un sacensību teritorijā varēs brīvi pārvietoties.

Jau ziņots, ka Ministru kabineta noteikumi par "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" paredz, ka sportistiem ierodoties Latvijā no valstīm, uz kurām attiecināta pašizolācijas prasība, drīkstēs to neievērot, ja būs veikti divi Covid-19 testi un tie būs negatīvi - vienu būs jāveic vismaz trīs dienas pirms ierašanās, bet otru - dienu pēc atbraukšanas.

"Vēlos pateikties Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM), kā arī pārējiem sporta cilvēkiem, kuri iesaistījās, lai beigās panāktu, ka lielie sporta pasākumi Latvijā tomēr varētu notikt. Tostarp ir motokross, rallijs un Eiropas čempionāts pludmales volejbolā," pauda MXGP Latvijas posma organizators. "Sportisti, kuri atrodas Latvijā, būtībā ik pa divām trim dienām tiks testēti."

"Tāpat trasē uz vietas būs mobilā laboratorija, kurā arī varēs veikt testus. Sportisti būs atsevišķā zonā un regulāri tiks pārbaudīti, tāpēc ceram, ka šis nebūs tas iemesls, lai izplatītos vīruss."

Jūnija izskaņā kļuva zināms, ka Latvijas trijos MXGP posmos nebūs redzams Pauls Jonass, kurš vienā no treniņiem lauza trīs ribas un guva mugurkaula savainojumu. Sportists jau sācis rehabilitāciju, taču viņa atgriešanās uz motocikla tiek prognozēta pēc aptuveni diviem vai trim mēnešiem.

"Pauls patlaban aizvada rehabilitāciju Vaivaros. Tur viņš būs līdz 7.augustam," sportista veselības stāvokli raksturo viņa menedžeris. "Atlabšana noris labi... Nedēļas sākumā Pauls bija pie ārstiem, kuri teica atveseļošanās process noris normāli."

"Trauma ir diezgan nopietna, tāpēc atveseļošanās prasīs laiku. Domāju, ka šosezon Paulu trasē diez vai redzēsim. Jonass sacensības apmeklēs klātienē un tiksies arī ar līdzjutējiem."

Latviju pirmajā MXGP posmā pārstāvēs Matīss Karo un Kārlis Sabulis.

Tāpat Latvijas posmā notiks arī EMX250 čempionāta otrais, trešais un ceturtais raunds, kā arī pavisam jaunās "EMX Open" klases trīs atklāšanas kārtas. MX2 klasē Latvija 36 sportistu vidū pārstāvēta nebūs.

EMX250 sacensībām no Latvijas 70 braucēju vidū būs arī Mairis Pumpurs, Kristiāns Freimanis, Tomass Šileika un Rainers Žuks. "EMX Open" klasē vietējos braucējus 30 sportistu konkurencē pārstāvēs Arnolds Sniķers.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 2

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti