Jānis Reišulis un Edvards Bidzāns “ADAC Masters” čempionātā izcīna bronzas medaļas

 
LaMSF | 15.maijs 2023 16:32

Aizvadītajā nedēļas nogalē Vācijā, Molnas trasē risinājās “ADAC MX Masters” 2. posma sacensības motokrosā, kurās no Latvijas braucējiem medaļas izcīnīja Jānis Mārtiņš Reišulis un Edvards Bidzāns. Reišulis ieguva 3.vietu “Junior Cup 125” klasē, bet Bidzāns bija trešais “MX Youngster Cup” ieskaitē.

“Junior Cup 125” klasē pamatbraucienos startēja 40 dalībnieki, tostarp vairāki Latvijas ātrākie šīs klases braucēji – Markuss Ozoliņš, Markuss Kokins, Tomass Šaicāns un Jānis Mārtiņš Reišulis. Tieši Reišulis bija ātrākais trasē ne tikai starp latviešiem, bet arī pārējiem. Viņš uzvarēja kvalifikācijā un pēc tam arī abos braucienos, taču otrajā braucienā par dzeltenā karoga neievērošanu Jānis tika atsviests uz 11. vietu, kas summā Reišulim nodrošināja 3. vietu. Par uzvarētāju kļuva Maksimilians Verners, bet otrais divu braucienu summā palika Mads Fredso.

Atzīstami 125cc klases ieskaitē nostartēja arī citi Latvijas braucēji. Vispirms kvalifikācijā ļoti labu rezultātu uzrādīja Kokins, kurš startējot pirmajā grupā kopā ar Reišuli, nodrošināja sev ceturto ātrāko apļa laiku. Sestais ātrākais kvalifikācijā šajā grupā bija Šaicāns. Otrajā grupā startējošais Ozoliņš arī uzrādīja ceturto labāko rezultātu.

 Pamatbraucienos vislabāk veicās Markusam Ozoliņam, kurš divu braucienu summā izcīnīja 12. vietu, Markuss Kokins palika astoņpadsmitais, savukārt Tomass Šaicāns pie punktiem netika, jo no sacensībām izstājās pirmajā braucienā jau pēc otrā apļa.


“Youngster Cup” klasē no Latvijas braucējiem startēja pieci sportisti – Edvards Bidzāns, Roberts Lūsis, Martins Platkēvičs, Kristofers Kauliņš un  Mairis Pumpurs. Pamatsacensībām kvalificējās 40 sportistu, tostarp Bidzāns, Lūsis, Pumpurs un Platkēvičs.

Pirmajā braucienā Bidzāns bija ceturtais, savukārt Pumpurs finišu sasniedza kā vienpadsmitais, Lūsim – 23. vieta, bet Platkēvičs šajā braucienā ierindojās 32. pozīcijā. Arī otrajā braucienā no latviešiem ātrākais trasē bija Bidzāns, kurš izcīnīja 3. vietu, Pumpurs finiša līniju sasniedza kā sestais, Lūsis uzrādīja 11. rezultātu, bet Platkēvičs ierindojās 21. vietā. Trešajā, pēdējā braucienā vēlreiz E.Bidzāns tika pie 3. vietas, M. Pumpuram šajā braucienā 9. vieta, Lūsis – trīspadsmitais, bet M. Platkēvičs finišēja 35. vietā.

Trīs braucienu summā Edvardam Bidzānam 3. vieta,  Mairim Pumpuram – 9. pozīcija, Robertam Lūsim – 14. vieta, bet Martins Platkēvičs punktus šajā posmā neizcīnīja un tika ierindots 38. pozīcijā.  Par posma uzvarētāju kļuva Oriols Olivers Vilārs no Spānijas, otrais palika Maiks Gverders (Čehija).


Pašā prestižākajā “MX Masters” klasē Latviju pārstāvēja tikai Tomass Šileika, kurš kvalifikācijā startējot pirmajā grupā, uzrādīja ceturto labāko rezultātu, paliekot aiz muguras tikai slavenajiem motokrosa pilotiem Maksam Naglam, Ādamam Sterijam un Henrijam Jakobi. Diemžēl Šileika pirmajā braucienā pēc veiktiem 11 apļiem izstājās un nizgāja trasē arī otrajā un trešajā braucienā.  Par uzvarētāju “MX Masters” klasē kļuva Ādams Sterijs, 2. vietu izcīnīja Henrijs Jakobi, bet trešais – Makss nagls.


Nākamais, pēc skaita trešais “ADAC Masters” čempionāta posms notiks laika posmā no 27. – 28. maijam Randerā, Dānijā.


“ADAC MX Masters 2023” kalendārs:
1. 04.-2.04. Fürstlich Drehna (Vācija)
2. 12.05.-14.05. Mölln (Vācija)
3. 27.05.-28.05. Randers (Dānija)
4. 17.06.-18.06. Bielstein (Vācija)
5. 05.08.-6.08. Gaildorf (Vācija)
6. 26.08.-27.08. Tensfeld (Vācija)
7. 09.09.-10.09. Holzgerlingen (Vācija)
8. 23.09.-24.09. Dreetz (Vācija)

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti