Ar Igaunijas sportistu dominanci S1 klasē noslēdzies Baltijas čempionāta 1.posms Supermoto

 

Foto: LaMSF

LaMSF | 15.maijs 2023 16:34

Aizvadītajā nedēļas nogalē Madonas kartingu trasē ar igauņu sportista Ero Madisona (Eero Madisson) uzvaru S1 klasē noslēdzies Baltijas čempionāta Supermoto pirmais posms.

Madisons pirmajā braucienā bija otrais, bet otrajā finišu sasniedza kā pirmais, divu braucienu summā triumfējot pirmajā no trim Baltijas čempionāta posmiem prestižākajā S1 klasē.  Otrais palika pērnā gada Eiropas čempionāta dalībnieks Aksels Patrelpogs (Aksel Patrelpoeg), bet 3. vietu ieņēma pasaules čempionātā startējošais Patriks Pals (Patrick Pals).  No latviešiem vislabāko rezultātu uzrādīja Normunds Freimanis, ierindojoties 6. vietā.

Savukārt S2 klasē Latvijas motosportistiem klājās krietni labā, iekarojot divas no trim godalgotajām vietām uz pjedestāla. Par uzvarētāju šajā klasē kļuva Krišjānis Feters Fekters, kurš abos braucienos finišēja pirmais. Otrais palika Ēiks Madisons (Eerik Madisson) no Igaunijas, savukārt labāko trijnieku noslēdza Kaspars Loss.

S4 klasē meistarību nodemonstrēja titulētais Latvijas motošosejas un autošosejas braucējs Garijs Rožkalns, uzvarot divu braucienu summā. Atlikušos divus goda pjedestāla pakāpienus aizņēma igaunis Karls Taks (Karl Takk) un Emelis Astedts (Eemeli Astdt) no Somijas.

Kupli pārstāvētajā “Street” klasē uzvarēja Sandis Ruža, otrais palika Staņislavs Silovs, bet labāko trijnieku noslēdza Ivo Grīsniņš Grīslis.

Pārējo klašu rezultātus var atrast šeit:  Baltic Championship Supermoto 1st, MOTORPARKS Timekeeping, Latvia - Official Event Results, MYLAPS Speedhive

Egija Skurbe, LaMSF ģenerālsekretāre: “Pasākums izdevās ļoti labs un sacensības Madonā bija lieliskas! Beidzot bija saulains laiks un startēja vairāk kā simts dalībnieki. Paldies organizatoriem, kuri sarūpēja iespaidīgu balvu fondu, braucējiem par labo noskaņojumu, jo atmosfēra tiešām bija jauka, kā arī paldies visiem līdzjutējiem.”

Nākamais Baltijas čempionāta posms Supermoto notiks jau 3. jūnijā Kulbilohu, Igaunijā.    


Baltijas čempionāta kalendārs:

13. maijs – Madona (Latvija)

3. jūnijs – Kulbilohu (Igaunija)

10. septembris – Kursinai (Lietuva)

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti