Nedēļas nogalē ātrākie Ziemeļaustrumu zonas 65cc un 85cc klases braucēji pulcēsies Alojā

 

Foto: Foto: Nuka Nuka

LaMSF | 18.maijs 2023 12:37

Pēc četru gadu ilgas pauzes Latvijā atgriežas Ziemeļaustrumu (NE) zonas Eiropas čempionāta posms motokrosā 65cc un 85cc klasēs, kas šajā nedēļas nogalē, no 20. līdz 21. maijam, notiks Limbažu novada Alojā.

Pirmo reizi Latvija EMX65 un EMX85 čempionāta kalendārā tika iekļauta 2015. gadā ar posmu Stelpē. Līdz pat 2019. gadam mēs katru gadu uzņēmām ātrākos Ziemeļaustrumu zonas Eiropas čempionāta braucējus savās trasēs kamēr pasaulē visus procesus apstādināja Covid – 19 pandēmija un Latvija uz kādu laiku pazuda no jauniešu Eiropas čempionāta pieturvietu saraksta.

Lēmums atgriezt Latvijas posmu Ziemeļaustrumu zonas Eiropas čempionāta kalendārā tika pieņemts pērngad Romā, Itālijā notiekošajā Eiropas motokrosa komisijas sēdē. LaMSF ģenerālsekretāre Egija Skurbe, kura ir viena no šīs komisijas loceklēm, bija sagatavojusi pamatīgu prezentāciju, pārliecinot vadošās amatpersonas atkal iekļaut Latvijas posmu sacensību sarakstā.

Par Latvijas posma norises vietu tika izvēlēta Alojas trase, kurā jau vairākus gadus notiek Latvijas motokrosa čempionāta posmi. Šīs trases saimnieki jau sen apliecinājuši savu gatavību uzņemt starptautiskās sacensības un šogad pirmo reizi šeit notiks Eiropas čempionāta posms 65cc un 85cc klases braucējiem. Alojas posma rīkotāji arī parūpējušies par vienu jauninājumu, kas nav citos Ziemeļaustrumu zonas posmos - “starta karaļa” balvas izspēle, kas motivēs jaunos sportistus rādīt labāko sniegumu jau no paša starta.

Eiropas čempionāts EMX65 un EMX85 klasēs kalpo kā atspēriena punkts jaunajiem motosportistiem, skatoties profesionālās sportista karjeras virzienā. Ar šo čempionātu pirmos soļus starptautiskajā līmenī savulaik spēra Pauls Jonass, Kārlis Alberts Reišulis, Jānis Mārtiņš Reišulis, Tomass Šaicāns, Edvards Bidzāns u.c. Tieši Bidzāns ir vienīgais no Latvijas, kurš sezonas kopvērtējumā ir kļuvis par Eiropas čempionu šajās klasēs. EMX65 klasē Edvards triumfēja 2016. gadā, bet EMX85 – 2019. gadā.

Šis Eiropas čempionāts ir sadalīts četrās zonās – Dienvidaustrumu, Dienvidrietumu, Ziemeļaustrumu un Centrālajā. Latvija iekļauta Ziemeļaustrumu zonā, kurā bez mūsu valsts ietilpst arī Lietuva, Igaunija, Ukraina, Zviedrija, Somija, Norvēģija un Polija.

No katras zonas pusfinālam kvalificēsies 25 labākie braucēji, kuri pēc tam noskaidros tos 40, kas 16. jūlijā dosies uz lielo finālu Čehijā.

 

Šeit var iepazīties ar Alojas posma sacensību dienas kārtību: Timetable EMX65 85 Pärnu update 15.04.23 2 (licences.lv)

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti