Alojā aizvadīts Ziemeļaustrumu zonas Eiropas čempionāta posms 65cc un 85cc klasēs

 

Foto: LaMSF

LaMSF | 22.maijs 2023 8:10

Alojas trasē aizvadīts Ziemeļaustrumu zonas Eiropas čempionāta 3. posms 65cc un 85cc klasēs. Sacenšoties ar Ziemeļvalstu ātrākajiem braucējiem, savas māju trases priekšrocības nodemonstrēja Latvijas jaunie motosportisti, iebraucot godalgoto trijniekā gan 65cc, gan 85cc klasēs.

Šajā Ziemeļaustrumu zonas Eiropas čempionātā bez Latvijas iekļauta arī Lietuva, Igaunija, Ukraina, Zviedrija, Somija, Norvēģija un Polija.

Pirms pusfināliem un lielā fināla, kas notiks Čehijā, Ziemeļaustrumu zonā kopā paredzēti četri posmi, un trešais no tiem aizvadītajā nedēļas nogalē risinājās Limbažu novada Alojā. Vienīgajā Latvijas posmā savu meistarību spēcīgajā konkurencē nodemonstrēja Latvijas motosportisti.

65cc ieskaitē ātrākie no latviešiem bija dvīņu brāļi Patriks (MX Moduls) un Martins Cīruļi (IK Auseklis), kuri divu braucienu summā ierindojās attiecīgi otrajā un trešajā pozīcijā. Par Latvijas posma uzvarētāju kļuva Georgs Lotus no Igaunijas. Igaunijas posma bronzas medaļnieks Rainers Grasis (Sporta klubs “Elkšņi”) izcīnīja 7.vietu, Ričards Jurčenko (IK Auseklis) šīs sacensības noslēdza kā sešpadsmitais, Rūdolfam Spilam (Rodeo MX) – 17.vieta, Edvardam Jēkabsonam (IK Auseklis) – 18.vieta, Georgam Fridrihsonam (Motosports Racing Team) – 19. vieta,  Artūram Blukam (CAMK Latgale) – 23.vieta, Tomasam Tīlanam (AMK Bieriņi) – 25.vieta, Magnusam Misiņam (MX Ādaži) – 26.vieta un Alanam Bērziņam (IK Auseklis) – 31.vieta.

85cc klasē uzvarēja Jēkabs Hudolejs (Kristera Serģa motoklubs), kuram divu braucienu summā bija tikpat punktu kā otrajā pozīcijā palikušajam igaunim Travisam Leokam. Godalgoto trijnieku noslēdza Travisa brālēns Lūkass Leoks. Tāpat atzīstamu rezultātu uzrādīja arī pārējie Latvijas motosportisti: Tomam Dankertam (MX Ķekava) - 7.vieta,  Sebastianam Olsenam (Rodeo MX) – 8.vieta, bet Artūram Vinteram (KTM Motofavorīts) – 14.vieta.

Egija Skurbe, LaMSF ģenerālsekretāre: “Viennozīmīgi, šie motokrosa Alojā svētki izdevās! Pasākums bija noorganizēts pēc visaugstākajiem Eiropas standartiem! Par to paldies organizatoriem un trases saimniekiem, tiesnešiem un visām pārējām iesaistītajām pusēm. Tāpat arī nedrīkst aizmirst pieminēt Latvijas jaunos sportistus un viņu komandas – trasē šie jaunie censoņi bija neapstādināmi un to arī apliecina augstvērtīgie rezultāti. Vēl viens posms līdz pusfināliem un tad jau sekos lielais fināls, kurā ceram uz labiem rezultātiem.”

Noslēdzošais Ziemeļaustrumu zonas posms, pirms pusfināla cīņām, notiks laika posmā no 27. līdz 28. maijam Lietuvas pilsētā Šauļos. Pēc tam sekos pusfināli, kuriem no katras zonas varēs kvalificēties 25 sezonas kopvērtējuma labākie braucēji. Ziemeļaustrumu un Centrālās zonas pusfināls risināsies Nīderlandē, “Aksel” mototrasē, bet Dienvidaustrumu un Dienvidrietumu zonu pusfināli notiks Itālijā. Finālā no katras pusfināla grupas tiks 20 ātrākie braucēji, kas nozīmē, ka katrā klasē Kramolinā, Čehijā pie starta barjeras stāsies 40 braucēji.

 

Ziemeļaustrumu zonas kalendārs:

22.-23.aprīlis (Igaunija, Pērnava)

13.-14.maijs (Polija, Olecko)

20.-21.maijs (Latvija, Aloja)

27.-28.maijs (Lietuva, Šauļi)

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti