Igaunijā aizvadīts pirmais Baltijas čempionāta posms motošosejā

 

Foto: Foto: Dace Teibe

LaMSF | 23.maijs 2023 15:06

Aizvadītajā nedēļas nogalē 20.-21.maijā "Porsche ring" trasē Igaunijā notika Baltijas un Latvijas motošosejas čempionāta pirmais posms, kas noslēdzās ar divām godalgotām vietām mūsu sportistiem un jaunu trases rekordu – 1:12.586, kuru uzstādīja šobrīd ātrākais igauņu motošosejas braucējs Hanness Somers (Hannes Soomer).

Superbike klasē, kurā šogad ir liela konkurence, pirmo vietu ar 28 sekunžu pārsvaru izcīnīja trases rekordists Hannes Soomer aiz sevis otrā vietā atstājot somu motobraucēju Ville Valtonen un trešā vietā lietuvieti Šarūnas Pladas.

Izcilu rezultātu Superbike klasē kā iesācējs uzrādīja mūsu Mārcis Pirtnieks (“SFRTMotorsports”), kurš sākotnēji bija pieteicies B1200 klasei, bet sestdienas treniņbraucienos iebraucot konkurētspējīgos laikos priekš augstākas klases, tika nolemts pāriet uz nākamo līmeni, rezultātā sestā vieta. “Sacensības bija interesantas. Startā aizgāja garām viens konkurents, kuru noķēru. Aiz viņa pa priekšu brauca igaunis Osula, kuram lēnām sāku tuvoties, bet sapratu, ka vēl četri apļi līdz beigām palikuši līdz ar to nolēmu, ka nevajag spiest. Visa sezona vēl priekšā un gan jau iespēja vēl būs,” stāsta Mārcis, kurš izcīnīja sesto vietu.

“Gadu nebiju braucis un pēc tādas pauzes vienmēr ir grūti atgriezties. Bija arī tehniskas problēmas, kvalifikācijā atslēdzās visa elektronika, bija highside, bet kaut kā knapi savācu. Līdz gonkai mēģināju atrast, kur problēma. Sacensībās gāja diezgan labi, braucot uz šejieni bija jau saprotams pirmais piecinieks, tas vienkārši nav sasniedzams mūsu sportistiem pašlaik. Tie džeki ir vienkārši citā līgā, pieredzējuši braucēji, nerunājot nemaz par Sommeru un Valtonenu, kuri profesionāli to dara katru dienu,” Superbike augsto līmeni šajās sacensībās ieskicē Sergejs Paņevins (“Motoaplis”), pats ieņemot devīto vietu, tūlīt aiz sevis atstājot pagājušā gada vicečempionu Ivo Vinniņu (“SFRTMotorsports”).

B1200 klasē uzvaru izcīnīja sportists no Igaunijas Sander Telve, otro vietu ieguva arī igauņu braucējs Raido Leenpalu, bet trešo vietu Vytautas Krasnickas no Lietuvas. Sacensību brauciena pirmajā pusē pirmajā pieciniekā bija arī mūsu motosportisti Māris Grīviņš (“Road Racing Riga”) un Mārtiņš Seržants (“MX Delveri”), diemžēl Mārtiņš laika gaitā atkrita uz astoto vietu, savukārt Mārim izdevās nosargāt savu starta pozīciju un finišēt kā ceturtajam.

 Superstock 600 klasē pirmo vietu ieguva Mait Vestel no Igaunijas, otro vietu lietuvietis Jonas Stankūnas, bet trešo Mikas Razmislavičius no Lietuvas. Bet mūsu šīs klases pārstāvji Gints Apinis (“Motoaplis”) un Juris Apinis (“Motosport racing club”) ieņēma attiecīgi septīto un astoto vietu.

Spraiga cīņa izvērtās C1200 klasē, kur par pirmo un otro vietu cīnījās mūsu sportisti Dāvis Briedis (Privāti) un Elāns Katkovskis (Privāti). Labu brīdi Dāvis bija izvirzījies vadībā, tomēr pāris apļus līdz finišam viņš kļūdījās izbraucot no trases, kā rezultātā līderpozīciju ieņēma Elāns, saglabājot to līdz pat finišam. Savukārt Dāvis atkrita uz sesto vietu.

“Braucu pirmo gadu. Pagājušo gadu es pamēģināju Street klasē. Laba gonka bija, patika cīņa. Dāvim pirmā trases daļa ir ātrāka, bet trases otrā un vidusdaļā es esmu ātrāks. Tas ir tehniskais sports un jā, tāda sagadīšanās, ka viņam bremzes atteica. Bet Dāvis malacis, viņš labu konkurenci sastādīja,” par sacensībām stāsta Elāns. Otro vietu C1200 klasē ieguva Tomas Melnikas, bet trešo Aurimas Jankunas no Lietuvas.

C600 klasē pirmās divas vietas ieņēma Lietuvas sportisti Ignas Pošys-Šileikis un Mantas Apanavičius, bet trešo vietu ieņēma Ģirts Feldbergs (“Motosport racing club”).

 Par čempionāta pirmo posmu priecīgs stāsta pasākuma organizators Adomas Dautartas: “Es teiktu, ka šis bija lielisks sezonas atklāšanas pasākums. Biju tiešām priecīgs un pārsteigts redzēt tik daudz braucējus visās klasēs. It īpaši augstākā līmeņa klasēs Superbike un Superstock 600, tur bija ļoti spēcīga konkurence. Mārcis Pirtnieks ir ļoti ātrs, viņš sacensību rītā lūdza atļauju pāriet uz Superbike klasi un acīmredzami tā nebija kļūda. Viņš bija viens no ātrākajiem puišiem šodien trasē.”

Nākamais Latvijas čempionāta posms notiks jau no 3. līdz 4.jūnijam Biķerniekos, bet Baltijas čempionāta otrais posms no 1. līdz 2.jūlijam arī turpat Biķernieku trasē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti