Debitēs jauns sacīkšu seriāls standarta ielas automašīnām - Minišoseja

 
3.marts 2014 11:30

Šā gada 11. maijā debitēs jauns autosporta sacensību seriāls standarta ielas automašīnām – Minišoseja. Sacensību organizatori piedāvā vēl nebijušu sacensību formātu un uzsver, ka tas būs pirmais solis ceļā uz autošosejas čempionātu. Pirmajā gadā seriāla ietvaros plānots aizvadīt piecus posmus, kuri norisināsies Biķernieku trasē.

Foto: Minišoseja.lv

„Tas ir loģisks turpinājums 10 gadus ilgušajam vasaras autosprinta čempionātam, kas audzināja potenciālos autošosejas nacionālās klases dalībniekus. Minišoseja ļaus ieskatīties autošosejas aizkulisēs un būs pirmais pakāpiens, lai startētu autošosejas sacīkstēs,” par jauno sacensību ideju stāsta Minošosejas galvenais organizators Eduards Kalve.

Katrā posmā jaunā autošosejas seriāla ietvaros dalībniekiem būs iespēja trasē veikt vairāk nekā 40 kilometrus garu distanci, kas ir garākā distance, ko piedāvā autosporta pasākumi standarta ielas automašīnām. Tāpēc dalībniekiem noteikti jābūt ar labu fizisko sagatavotību un automašīnai ir jābūt labā tehniskā stāvoklī.

„Vēl viens no jaunumiem ir tāds, ka trasē vienlaikus dosies vairākas automašīnas. Sportistu mērķis, atbisltoši jauno sacīkšu formātam, ir būt nevis pirmajiem, bet gan uzrādīt pēc iespējas ātrāku apļa laiku. Šis formāts ir kas jauns autošosejas sacīkstēs Latvijā un tāpēc ceram, ka tas izraisīs lielu interesi gan no esošo, gan topošo sportistu vidū,” tā Eduards Kalve.

Sacensībās varēs piedalīties ikviens interesents ar savu ielas automašīnu, atļauts piedalīties arī automašīnām, kas sagatavotas sportam. Vienīgais nosacījums - automašīnai jāatbilst Minišosejas tehniskajiem noteikumiem. Sacīkstes norisināsies trīs ieskaites klasēs – priekšpiedziņas (FWD), aizmugures piedziņas (RWD) un pilnpiedziņas (4WD) automašīnām.

Pirmā tikšanās ar Minišoseju notiks izstādē „Auto Exotica”, kas norisināsies Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā no 11. līdz 13. aprīlim.

Visiem interesentiem ir iespēja iepazīties ar sacensību nolikuma projektu, kas pieejams mājaslapā www.minošoseja.lv. Minišosejas aktuālajiem jaunumiem var sekot arī Facebook lapā „Minišoseja.lv”.

Kausa izcīņas Minišosejā kalendārs 2014. gadam:

1. posms - 11. maijs, Biķernieku trase, Rīga

2. posms - 8. jūnijs, Biķernieku trase, Rīga

3. posms - 13. jūlijs, Biķernieku trase, Rīga

4. posms - 31. augusts, Biķernieku trase, Rīga

5. posms - 21. septembris, Biķernieku trase, Rīga

 

Plašāka informācija:

Eduards Kalve

Sacensību galvenais organizators

Tālr. +371 29248343

E-pasts: eduards.kalve@gmail.com

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Toyota Camry 2024 jau 9 paaudze no 1982.gada 2.5 L, 230 Zs, 4.8L uz 100, cena no 38 600 līdz 46 500 (+ VIDEO)

Vidējās klases sedans Toyota Camry šogad ieiet savā devītajā paaudzē. Pasaulē tas ir visvairāk pārdotais sedans ar vairāk nekā 21 miljonu eksemplāru. Jaunākais modelis Eiropā tiek piedāvāts vien izvēlētos tirgos, tajā skaitā arī Baltijā. Lasīt vairāk

 

Uz Vanšu tilta gājis bojā motociklists - policija lūdz atsaukties aculieciniekus 3

Vakar, 2. oktobrī, ap pulksten 15.30 Rīgā, uz Vanšu tilta pēc policijas rīcībā esošās sākotnējās informācijas motocikla “Cagiva Raptor” vadītājs, braucot virzienā no Citadeles ielas puses uz Slokas ielu, netika galā ar transportlīdzekļa vadību, iebrauca tilta nožogojumā un krita. Ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja motocikla vadītājs. Lasīt vairāk

 

Mercedes varētu svītrot krosoverus GLC un GLE

Vācijas autobūves uzņēmums Mercedes-Benz plāno samazināt savu modeļu klāstu, kas šobrīd sastāv no 40 modeļiem un virsbūvju variantiem. Lasīt vairāk

 

Saražoti 100 miljoni Hyundai

Dienvidkorejas autobūves uzņēmumam ir pamats lepoties – visā pasaulē 57 gadu laikā ir saražoti 100 miljoni Hyundai automobiļu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti