“Tele2” ar 4G ekspedīciju Latvijā pārbauda 4G interneta ātrumā (+ video) 2

 

Foto: Publicitātes foto

Tele2 | 31.maijs 2017 16:13

Megabiti sekundē tiek pārvērsti kilometros stundā.

“Tele2” sadarbībā ar inženieriem no inovāciju centra “LinkMenu Fabrikas” Viļņas Ģedimina Tehniskajā universitātē (VĢTU) radījis unikālu automobiļa vadības sistēmu, kas ļauj pārvietoties ar konkrētajā vietā pieejamo 4G mobilā interneta lejupielādes ātrumu – megabiti sekundē tiek pārvērsti kilometros stundā.

Šis ir pasaulē pirmais un, iespējams, arī vienīgais šāda veida automobilis, kura ātrumu nosaka internets, nevis autovadītājs.

 

“Mobilais internets ikvienam palīdz būt apritē un lietas kursā par visu. Ik dienu mērķtiecīgi attīstām tīkla infrastruktūru, lai pēc iespējas vairāk iedzīvotāju Latvijā būtu pieejams ātrs un kvalitatīvs internets. Un priecājos, ka tam ir rezultāts - mūsu klienti var lietot ātrāko mobilo internetu Latvijā, jo tieši “Tele2” pēc SPRK mērījumiem nodrošina vidēji lielāko mobilā interneta lejupielādes ātrumu Latvijā,” uzsver Valdis Vancovičs, “Tele2” valdes priekšsēdētājs.

Lai pārliecinātos par 4G tīkla pieejamību, “Tele2” izaicināja “KaralisTE” vadītājus Martu Selecku un Gustavu Terzenu kopā ar “Tele2” Radiotīkla plānošanas vadītāju Arti Apini piedalīties “4G Ekspedīcijā”. Tā devās ceļā ar 4G auto, divās dienās šķērsojot Latviju no Dagdas līdz Jūrkalnei.

“Tas bija īsts izaicinājums – vadīt auto, kura ātrumu nosaka internets! Ceļojot šajā auto, varu droši apliecināt – “Tele2” 4G tīkls patiešām bija pieejams visur, gan pilsētās, gan pavisam nomaļās Latvijas vietās. Tas bija patiesi aizraujošs piedzīvojums!” stāsta Gustavs Terzens.

Ideja par šādi aprīkotu 4G auto radās “Tele2”, savukārt automašīna ar unikālo 4G tehnoloģijas vadības sistēmu aprīkota sadarbībā ar VĢTU speciālistiem, un, kā norāda Radošuma un inovāciju centra vadītājs Mykolas Bistrickas, vissarežģītāk bija radīt tādu automobiļa vadības sistēmu, kuru kontrolē interneta ātrums, nevis autovadītājs, turklāt lai šīs sistēmas nenonāktu pretrunā. Automašīnā iebūvētā sistēma nemitīgi analizē konkrētajā vietā pieejamo interneta ātrumu. Borta dators konvertē izmērīto interneta ātrumu uz kilometriem stundā, un attiecīgi automobiļa motora vadības bloks pēc saņemtās informācijās liek attīstīt noteiktu ātrumu. Nepieciešamības gadījumā 4G vadības sistēma var tikt ieslēgta vai izslēgta.

Foto: Publicitātes attēls

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Andris 1.jūnijs 2017 19:28
1 0 Atbildēt

Es viņiem varētu ietiek vietas no kurām viņi varētu aizbraukt tikai ar evakuatoru :)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti