Fotogrāfs Artūrs Kondrāts piedalās unikālā fotoprojektā

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 2.augusts 2018 10:40

Viedtālruņu kameras un to piedāvātās iespējas ir uz visiem laikiem mainījušas to, kā mēs redzam apkārtējo pasauli, padarot to pieejamāku ikkatram no mums. Tāpēc, lai iedrošinātu atraisīt sevī iekšējo mākslinieku, Huawei aicina katru interesentu pieteikties Next Image awards konkursā un iesniegt savus iedvesmojošākos darbus.

Huawei kampaņas vēstnesis, Latvijā atzītais fotogrāfs Artūrs Kondrāts, lai iedvesmotu foto entuziastus piedalīties konkursā, ir radījis iedvesmojošu fotogaleriju katrā no 6 konkursa kategorijām, kā arī dalās domās par mobilās fotografēšanas nestajām izmaiņām un iespējām, ko tās paver ikvienam fotografēšanas entuziastam.

Pazīstamais fotogrāfs Artūrs Kondrāts pirmo reizi piedalījās šāda veida projektā, radot unikālu fotogaleriju tikai ar Huawei P20 Pro viedtālruni un pēc fotosesijas atzīst, ka viedtālrunī iestrādātās kameras kapacitāte diez gan straujiem soļiem pietuvojas profesionālas spoguļkameras kvalitātei. Par būtiskāko priekšrocību atzīstams tas, ka mobilo tālruni var vienkārši ielikt kabatā, ņemot visur, kur dodies un vienkārši tvert mirkļus, kā to darījis arī A. Kondrāts, veidojot šo fotogaleriju.

„Ja mēs runājam par viedtālruņa kameras funkcionalitāti, tad fotogrāfiju uzņemšanai ar viedtālruni viens no lielākajiem plusiem ir tas, ka telefonā tu uzreiz redzi bildi, momentā vari to apstrādāt un dalīties sociālajos tīklos vai kur citur. Tomēr profesionālās kameras fotografētām bildēm nepieciešams vairāk laika, jo tās ir jāielādē datorā un jāapstrādā īpašā programmā,“ stāsta fotogrāfs Artūrs Kondrāts. 

Runājot par mobilās fotogrāfijas attīstību, fotogrāfs atzīst, ka tā arvien vairāk pietuvojas digitālās fotogrāfijas standartiem. „Ja mēs skatāmies tehniskos testus, tad redzams, ka telefonus arī parasti salīdzina ar digitālajām spoguļkamerām, kas, manuprāt, jau ir labs pierādījums tam, ka viedtālruņu kameras ir pietuvojušās profesionālo kameru līmenim. Kopumā uzskatu, ka  pēdējo 10 gadu laikā progress viedtālruņu kameru kapacitātes ziņā ir bijis milzīgs. Ja mēs atceramies pašus mobilo tālruņu kameru pirmsākumus, kad kameras kapacitāte bija vien pāris pikseļi. Šobrīd ar viedtālruņu kameru iespējams nofotografēt pat tādu attēlu, ko pēcāk var izmantot arī lielformāta drukai,” par mobilo tālruņu kameru evolūciju stāsta A. Kondrāts.

Artūrs Kondrāts atzīst, ka šobrīd ir vērojama augšupejoša mobilās fotogrāfijas attīstība, kas sniedz  fotografēšanas entuziastiem lielisku iespēju izmēģināt arvien nebijušas tehnoloģijas un attīstīt savas fotografēšanas prasmes.

Fotogrāfs iedrošina ikkatru fotografēšanas entuziastu piedalīties šajā konkursā, jo uzskata, ka ikviens var kļūt par fotogrāfu, taču, lai kļūtu par labu fotogrāfu, nepieciešams veltīt savu prasmju attīstīšanai un treniņiem kādu daļu no sava laika. „Protams, ja tev ir laba tehnika, tā sniedz vairāk iespējas, lai uzņemtu labu fotogrāfiju. Tomēr būtiskākais ir iedziļināšanās process un iedvesma, lai uzņemtu patiesi labu fotogrāfiju,” stāsta fotogrāfs.

Informācija par Huawei Next Image Awards:

Lai plašākai sabiedrībai parādītu nozares sasniegumus un godinātu labākos mobilos fotogrāfus pasaulē, uzņēmums Huawei organizē Next Image Awards mobilās fotogrāfijas konkursu. Konkurss sadalīts sešās kategorijās, no kurām katra veidota ar mērķi atklāt jaunas vizuālās izpausmes robežas: sejas (Faces), nakts (Good Night), sveiciens (Hello, Life!), atrašanās vieta (Check-In), daba (Nature) un stāsts (Story Board). Fotogrāfijas konkursam atbilstošajās kategorijās var iesniegt no 9. jūlija līdz 20. augustam.

Visas konkursa dalībnieku iesniegtās fotogrāfijas būs redzamas tiešsaistes galerijās un būs pieejamas balsošanai līdz 28. augustam. Nedēļu pēc balsojuma beigām žūrija no 50 visaugstāk novērtētajām bildēm katrā kategorijā izvēlēsies uzvarētājus. Tāpat 50 labākās Centrālās un Austrumeiropas un Ziemeļvalstu reģiona fotogrāfijas piedalīsies vispasaules Next Image konkursā. Uzņemtās fotogrāfijas dalībnieki var iesūtīt šeit: https://gallery.consumer.huawei.com/en/userLogin.php

Katras kategorijas uzvarētājs iegūs Huawei Matebook X klēpjdatoru un EUR 2000 naudas balvu, savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji balvā saņems Huawei P20 Pro un P20 viedtālruņus. Tāpat katrā no kategorijām tiks apbalvots publiskā balsojuma uzvarētājs. Konkursa noslēgumā žūrija izvēlēsies galvenās balvas saņēmēju - uzvarētājs saņems Matebook X klēpjdatoru, publikāciju National Geographic žurnālā, EUR 10 000 naudas balvu un iespēju piedalīties National Geographic desmit dienu foto ekspedīcijā, kas septembrī norisināsies Itālijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti