Huawei Mate 20 viedtālruņos vēl neredzētas drošības un privātuma iespējas 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 7.novembris 2018 12:53

Datu drošība un privātums šobrīd ir plaši apspriests jautājums visā Eiropā. Katru nedēļu tiek ziņots par jauniem kiberuzbrukumiem un datu noplūdes gadījumiem, kas var ietekmēt ikkatru no mums.

Nepiederošu personu piekļuve ierīcēm un lietotnēm ir viens no galvenajiem jautājumiem, ko apskata ierīču ražotāji, kuri nemitīgi strādā, lai izveidotu inovatīvas tehnoloģijas, kas uzlabo drošību. Arī ražotājs Huawei pavisam nesen izveidojis uzlabotu pirkstu nospiedumu sensoru, kas iebūvēts tālruņa ekrānā, un jau tagad šī inovatīvā tehnoloģija pieejama lietotājiem Mate 20 sērijas viedtālruņos.

Datu drošības nozīme ikdienā

Tehnoloģiju attīstības rezultātā viedtālruņi ir kļuvuši par mūsu personīgajiem asistentiem, kas ir līdzās visās ikdienas gaitās un uzglabā visu mūsu svarīgāko informāciju. Tālrunī var atrast visu –  sākot no personīgajām fotogrāfijām, privātajām sarakstēm vai iepazīšanās lietotnēm līdz pat svarīgai, konfidenciālai darba informācijai un bankas datiem. Tāpēc ir būtiski, ka visa informācija, kas tajos glabājas, ir redzama tikai un vienīgi mums pašiem.

Tālruņa un tajā esošo datu drošības saglabāšana atkarīga gan no paša lietotāja,  gan viedtālruņu ražotājiem. Tieši tādēļ Huawei nemitīgi rūpējas par inovatīviem risinājumiem savās ierīcēs, un arī nesen prezentētajās Mate 20 sērijas ierīcēs demonstrē vēl neredzētus datu drošības risinājumus.

3D sejas atpazīšana un PrivateScreen funkcija

Viena no šīm inovācijām ir 3D sejas atpazīšana, kas iestrādāta arī Mate 20 Pro tālrunī. Jaunais Huawei flagmanis ir aprīkots ar jaunu sejas atbloķēšanas risinājumu, kas, kartējot  lietotāja seju ar tūkstošiem infrasarkano staru punktu projekciju, ļauj ierīcei precīzi nolasīt un iegaumēt lietotāja seju. Tālruņa atbloķēšanas risinājums ar 3D sejas atpazīšanu spēj identificēt lietotāju pat 600m attālumā, un tā kļūdu pieņemšanas koeficients ir zemāks par 1/1,000,000.

3D sejas atpazīšana ir ērts un uzticams risinājums arī dažādu maksājumu iespēju nodrošināšanai, kas pieprasa sejas atpazīšanu. Papildu ierīces atbloķēšanas un maksājuma funkcijām šo tehnoloģiju var izmantot, lai uzlabotu lietotāju konfidencialitāti un datu drošību, jo tā atbalsta tādus risinājumus kā PrivateSpace, App Lock, File Safe un PrivateScreen.

Viena no minētajām funkcijām PrivateScreen ļauj izmantot sejas aptazīšanu, lai droši piekļūtu privātam ekrānam, kurā atrodamas lietotāja paslēptās lietotnes un konfidenciālā informācija. Šī funkcija ļauj lietotājam iestatīt tālruņa labējo ekrānu par PrivateScreen jeb privāto ekrānu, un glabāt tur savas personīgās lietotnes, pārvietojot tās turp no galvenā ekrāna.

Izvēloties atbilstošos iestatījumus, tikai lietotāji ar pareiziem biometriskajiem datiem var piekļūt šim ekrānam un visiem datiem, kas uz to pārvietoti. Tādā veidā lietotāji var paslēpt visas lietotnes un datus, ko viņi nevēlas rādīt citiem – vai tie būtu privāti foto vai sensitīvi dokumenti.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Du hast? 18.novembris 2018 23:30
1 0 Atbildēt

Huawei labakais telefonu ražotājs

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti