10 ieteikumi, kā sagatavot telefonu ceļojumam 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Marta Ciprusa | 26.maijs 2019 9:53

Viedtālrunis ir kļuvis par neiztrūkstošu ceļojuma sabiedroto, kas palīdz veikt daudzas ceļotājam nepieciešamas darbības – orientēties svešā vietā, veikt rezervācijas un maksājumus, iemūžināt krāšņākos piedzīvojumus vai apgaismot ceļu.

Plānojot atvaļinājumu, vērts pārdomāt ne tikai ceļa somas saturu, bet sagatavot ceļojumam arī savu viedtālruni. Samsung sadarbībā ar trīs pieredzējušiem pasaules apceļotājiem – Kārli Bardeli, Zani Eniņu un Lieni Pētersoni – piedāvā ieteikumus, kā viedtālruni sagatavot ceļojumam.

1.       Lejupielādē lietotnes – kartes, valūtas kalkulatorus, vietējos tūrisma informācijas ceļvežus, transporta sarakstus un citu noderīgu informāciju. “Pirms došanās ceļā es vienmēr pārliecinos, ka manā rīcībā ir kvalitatīva vietējā karte, kas strādās offline režīmā. Esmu iecienījusi lietotni maps.me, kurā var meklēt un atzīmēt interesējošās vietas – šīs iespējas, kā arī navigācija, lieliski strādā arī bez interneta,” iesaka ceļotāja Zane Eniņa. Cilvēkiem, kas ikdienā ieraduši lietot internetu datorā, vērts atcerēties, ka vairumam interneta lapu ir arī mobilās versijas, kas telefonā būs ērtāk pārskatāmas.

2.       Fotogrāfe un ceļotāja Liene Pētersone iesaka: “Iepazīsti sava telefona kameras un video iespējas mājas mierā, jo brīdī, kad būs klāt ceļojuma “episkais moments”, nebūs laika meklēt, kā ieslēgt panorāmas vai sporta režīmu. Ja vēlies veikt bilžu vai video apstrādi, apgūsti telefonā jau iestrādātās iespējas, piemēram, fona pludināšanu vai kontrasta pielāgošanu.”

3.       Lai nenonāktu situācijā, kad krāšņa saulrieta brīdī telefons parāda paziņojumu, ka “atmiņa pilna”, pirms brauciena pārliecinies, cik daudz brīvas vietas atlicis telefonā. Tad var lemt par esošās informācijas izdzēšanu vai kopēšanu uz citu ierīci, vai arī papildu atmiņas pievienošanu. Lai iemūžinātu vismaz 50 kvalitatīvas fotogrāfijas, ieteicams rēķināties ar aptuveni 2 GB atmiņu. Dēkainis Kārlis Bardelis, kurš šobrīd ar airu laivu ir ceļā no Peru uz Austrāliju jau teju 250 dienas, atzīst, ka “šajā piedzīvojumā man pie rokas vienmēr ir telefons, ar ko varu fotografēt un filmēt neaizmirstamus brīžus. To ir patiešām daudz, tāpēc man ir svarīgi, ka telefonā ir vismaz 100 GB brīvas atmiņas, lai savā garajā ceļojumā varētu ne tikai iemūžināt visu, ko vēlos, bet arī saglabāt podkastus un audio grāmatas, kurus klausos laivā okeāna vidū.”

4.       Parūpējies par telefona fizisko drošību – gan sargot to no garnadžiem, gan pēc iespējas izvairoties no tā sabojāšanas vai pazaudēšanas. Papildu drošību sniegs maciņš un speciāli turētāji, lai telefons no sajūsmas neieveltos ūdenī vai aizā, kā arī neciestu no fiziskiem triecieniem. Ja tomēr telefons ir nozudis, ar lietotnes “Find My Mobile” palīdzību ir iespējams ātri noskaidrot, kur tas atrodas.  

5.       Mūsu telefonā atrodas svarīga informācija, un tā ir atbilstoši jāpasargā. Vienkāršākais veids ir uzstādīt tālrunim kādu no ekrāna atbloķēšanas iespējām, piemēram, PIN kodu vai figūras zīmējumu. Garnadžiem varētu interesēt tieši telefonā esošais saturs, un to pasargāt palīdzēs jau iestrādātās drošības platformas, piemēram, Secure Folder, kur uzglabāt īpaši svarīgus materiālus, un Samsung Knox, ar ko var pasargāt telefonu no ļaunatūrām.

6.       Pirms došanās ceļā vērts saglabāt “mākonī” svarīgākos datus – pases, apdrošināšanas polises vai citu dokumentu fotogrāfijas - ,piemēram, nosūtot tos sev uz e-pastu. Neparedzētā situācijā vienmēr varēsiet tiem piekļūt no citas ierīces. Priekšlaicīgi rūpējoties par savu drošību, ieteicams atcerēties par datu kopēšanu un dublēšanu, lai pat telefona nozušanas gadījumā svarīgākā informācija joprojām būtu pieejama.

7.       Tā kā ikdienā esam pieraduši lietot vienas un tās pašas ierīces, pirms ceļošanas būtu labi apdomāt, vai atceramies to piekļuves paroles. Ja radīsies nepieciešamība tikt kādā no saviem sociālo tīklu kontiem vai e-pastā no citas ierīces, parole būs nepieciešama.

8.       Ieteicams paņemt līdzi arī portatīvo lādētāju, lai telefona baterijas izlādēšanās dēļ nenomaldītos un nepaliktu bez “ceļabiedra” atbalsta. Pirms ceļojuma jāpārbauda, kādas elektrības ligzdas ir galamērķī un vai nav nepieciešams pārveidotājs. To var iegādāties jau laikus, lai ceļojums nebūtu jāsāk ar raizēm par to, kā pieslēgties elektrībai. Ja telefona baterijas kapacitāte ir vismaz 4,000 mAh, tad ierīce ar vienu uzlādes reizi var darboties līdz pat 24 stundām.

9.       Ne vienmēr citā valstī ir iespējams viegli sazināties ar vietējiem valodas barjeras un izrunas dēļ, tāpēc labi var noderēt telefonos jau iestrādātie rīki, piemēram, irbulis, ar ko var citam kartē tālruņa ekrānā parādīt savu jau noieto maršrutu vai pavaicāt, lai kartē atzīmē, kur jādodas. “Ar “burvju nūjiņu” jeb irbuli ir iespējams ērti iezīmēt kartē zonas un maršrutus, piemēram, Franču Polinēzijā satiku pētnieku komandu no Francijas, kuri nirst 100 metru dziļumā un pēta koraļļus. Viņiem līdz bija profesionāls operators, kurš filmē ar dronu. Man bija ļoti ērti viņam aizsūtīt bildi, ar irbuli kartē iezīmējot vietas, kuras vēlos, lai viņš nofilmē. Tas ir kā mans mazais, rezerves airis,” stāsta Kārlis Bardelis.

10.   Ja nav iespējams saprast, kas ir rakstīts pie kāda mākslas darba, uz kādas norādes vai restorāna ēdienkartē, tad ir iespējams izmantot viedos asistentus, kas jau ir iebūvēti telefonā, piemēram, Bixby, kas ar dzīvo tulkojumu jeb Live Translation var palīdzēt izlasīt un saprast, kas svešvalodā rakstīts.

 

 
Visi komentāri
 
gunbox 29.maijs 2019 11:51
0 0 Atbildēt

Ir nu gan jums švaki tie telefoni. Man 13000mAh bača tura normāli 120 stundas vismaz.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti