Huawei izstrādājis tehnoloģiju, kas COVID-19 palīdz noteikt dažās sekundēs 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 23.marts 2020 11:51

HUAWEI CLOUD sadarbībā ar Huažongas (Huazhong) zinātnes un tehnoloģijas universitāti un uzņēmumu Lanwon Technology ir izstrādājis mākslīgā intelekta (MI) atbalstītu kvantitatīvo medicīnisko attēlu analīzes pakalpojumu Covid-19 diagnozticēšanai dažu sekunžu laikā.

Veselības organizācijas ģenerāldirektors dr. Tedross Adanoms Gebrejesuss nesen notikušajā preses konferencē aicināja: “Man ir vienkāršs vēstījums visām valstīm: veiciet analīzes, veiciet analīzes, veiciet analīzes!” Šobrīd, testējot tradicionālajā veidā, testu rezultāti zināmi vien pēc vairākām stundām. Šo problēmu uzņēmās risināt HUAWEI CLOUD, sadarbībā ar Huažongas (Huazhong) zinātnes un tehnoloģijas universitāti un uzņēmumu Lanwon Technology.

Ar mākslīgā intelekta (MI) palīdzību tika izstrādāts risinājums – kvantitatīva medicīniskā attēla analīzes tehnoloģija, kas automātiski, ātri un precīzi sniedz datortomogrāfijas rezultātus radiologiem un ārstējošajiem ārstiem, tādējādi ievērojami mazinot ārstu noslodzi šajā sarežģītajā laikā.

Pateicoties Huawei Ascend sērijas MI mikroshēmu jaudīgās skaitļošanas iespējām, rezultāts pieejams jau dažu sekunžu laikā. Tādējādi šī metode ir desmitiem reižu ātrāka nekā manuāli veikta attēla novērtēšana, papildus tā ievērojami uzlabo diagnostikas efektivitāti, palīdz ārstiem precīzāk atšķirt agrīno, progresējošo un smago Covid-19 stadiju, kā arī atvieglo agrīno skrīningu, profilaksi un kontroli.

Covid-19 vīrusa noteikšanas gadījumā tas slimnīcās ātri veic arī datu reģistrāciju un 4D mainīgo datu kvanitatīvo analīzi no daudzkārtējām atkārtoti veiktām pārbaudēm, palīdzot ārstiem efektīvi novērtēt pacienta stāvokli un monitorēt ārstēšanas norisi.

Covid-19 medicīniskā attēla analīzes pakalpojums "MI + datortomogrāfija" ir izstrādāts un konstruēts, balstoties uz HUAWEI CLOUD “EIHealth-medical” attēlu analīzes platformu. Platforma izmanto HUAWEI CLOUD “AI Ascend” klasteru pakalpojumu un “ModelArts” MI izstrādes un pārvaldības platformu, lai ieviestu tā saukto “vienas pieturas” medicīnisko attēlu datu pārvaldību, marķēšanu, modeļa apmācību un novērtēšanu, kā arī vizuālu atveidošanu. Pateicoties HUAWEI CLOUD MI skaitļošanas, platformas un algoritmu jaudai, universitātēm un slimnīcām tiek nodrošināts spēcīgs atbalsts šajā saspringtajā un grūtajā laikā.

Datortomogrāfija ir viens no Covid-19 vīrusa klīniskās diagnosticēšanas veidiem – tā ātri ļauj konstatēt, novērtēt pacienta stāvokli un pieņemt lēmumu par ārstēšanas metodēm. Tomēr tādēļ, ka slimība sākotnējā posmā dažreiz nav viegli atklājama, īsā laika posmā jāveic atkārtotas pārbaudes, kas ietver jaunu procedūras veikšanu un attēlu pārskatīšanu. Veicot to manuāli, ir nepieciešams liels ārstu skaits. Diemžēl lielai daļai mediķu nav nepieciešamās prasmju darbā ar datortomogrāfiju, tāpēc šis diagnostikas veids tiek uzskatīts par mazefektīvu. Jaunais tehnoloģiskais risinājums ne tikai palīdz diagnostiku padarīt daudz ātrāku un efektīvāku, bet arī atslogo medicīnas personālu.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
spriidiic 23.marts 2020 12:39
13 2 Atbildēt

Kopš par cov19 tiek uzkatīta JEBKURA saslimšana , tāda analīze ir ļoti vienkārša .

Khm Khm Khm 23.marts 2020 14:28
2 1 Atbildēt

Ko tik neizdomāsi, lai aizmēlētu acis par google servisu neesamību un iesmērētu savu aparātu…

WALA 23.marts 2020 20:04
1 0 Atbildēt

Un ja nu gadijuma kas, tad vienmer var atsaukties uz to ka statistiskā abalīze vienmer paris procentis gadijumu aizšauj garām ...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti