Samsung paplašina Galaxy AI funkciju pieejamību

 

Foto: Publicitātes attēls

Samsung | 11.septembris 2024 10:02

No šīs nedēļas Eiropā Samsung mobilajās ierīces pieejams One UI 6.1.1 atjauninājums, kas nodrošina jaunākās Galaxy Fold6 un Flip6 ierīcēs pieejamās mākslīgā intelekta (MI) funkcijas arī iepriekšējiem ierīču modeļiem.

Jaunās funkcijas, piemēram, Sketch to Image, Note Assist un Portrait Studio, tagad būs pieejamas arī Galaxy S24 sērijas, S23 sērijas, S23 FE, Fold5, Flip5 un Tab S9 sērijas ierīcēs.

Teksta pilnveidošana un tulkojums reāllaikā

Funkcija Interpreter[1] noderēs gan sarunājoties, gan patērējot saturu valodā, kuru nepārzini. Ja dodies ceļojumā uz vietu, kur vietējais namatēvs vai viesmīlis saprot tikai vietējo valodu, izmantojot Interpreter varēsiet runāt katrs savā valodā, taču saprasties ar viedtālruņa starpniecību. Sarunas partnera tulkojumu redzēsi ierīces ekrānā, pie tam teksts tiks arī nodiktēts skaļi. Turklāt viedtālrunī nebūs jāpārslēdzas starp valodām, jo to ierīce izdarīs automātiski. Savukārt, izmantojot Interpreter Klausīšanās režīmu, varēsi veikt vienvirziena tulkojumu, kas lieti noderēs, piemēram, klausoties prezentāciju vai raidījumu citā valodā.

Chat Assist programma ar MI palīdzēs sagatavot e-pastus, sociālo mediju ierakstus un citas ziņas. Composer[2] funkcija, pamatojoties uz izvēlēto stilu[3], no pāris atslēgvārdiem izveidos pilnu ziņas tekstu, piedāvājot vēl vairākas versijas. Savukārt funkcija Suggested replies[4] Galaxy Watch7 un Galaxy Watch Ultra viedpulkstenī piedāvās iepriekš sagatavotas atbildes, kuras var izmantot, lai uzreiz no pulksteņa ātri sniegtu atbildi uz ienākošajām ziņām.

Balss ziņu transkripts, kopsavilkums un citas darbam noderīgas funkcijas

Galaxy AI funkcijas noderēs arī produktivitātei darbā. Ar funkciju Note Assist[5] vairs nebūs jāvelta laiks piezīmju veikšanai tikšanās laikā – to paveiks viedtālrunis. Mobilajā ierīcē iespējams ierakstīt sapulces sarunas audio failu, pēc tam veikt teksta transkriptu un pat ģenerēt apkopojumu ar galvenajiem pieturpunktiem.

Tiem, kuri ikdienā strādā ar dažādiem dokumentiem, noderēs funkcija PDF Overlay Translation[6]. Ar tās palīdzību iespējams tulkot vai aizvietot tekstu PDF dokumentos, grafikos un pat attēlos. Savukārt Sketch to Image[7] funkcija ļauj vizualizēt savas idejas no vienkāršas, uzzīmētas skices ģenerējot jaunu attēlu vai uzlabojot esošo attēlu ar kādu jaunu elementu.

Šajā atjauninājumā papildināta arī Circle to Search[8] with Google funkcionalitāte. Tagad, papildus dažādu attēlu, augu, dzīvnieku un citu objektu meklēšanai tiešsaistē, izmantojot tikai attēlu, iespējams atrast arī norādījumus matemātikas uzdevumu atrisināšanai. Kā arī atklāt savu jauno mīļāko dziesmu, ar Sound Search[9] funkciju meklējot rezultātus pēc skaņas.

Foto un video satura uzlabošana

Galaxy AI ļauj ikvienam ierīces lietotājiem radīt profesionālas kvalitātes vizuālo saturu neatkarīgi no tā vai esi foto amatieris vai jau pieredzējis satura veidotājs. Ar Portrait Studio[10] iespējams pārveidot uzņemtos attēlus dažādos stilos, piemēram, ģenerējot 3D karikatūru vai interpretāciju par akvareļu gleznu. Bet Instant Slow-mo[11] funkcija ļauj palēnināt uzņemtos video, saglabājot vienmērīgu attēla kvalitāti.

[1] Lai izmantotu funkciju Interpreter, jāreģistrējas savā Samsung kontā. Dažām valodām var būt nepieciešams iepriekš lejupielādēt valodu failus. Pakalpojuma pieejamība var atšķirties atkarībā no valodas. Rezultātu precizitāte nav garantēta. Pieejamība un atbalstītās funkcijas var atšķirties atkarībā no valsts, reģiona vai operatora. Valodu pieejamība var atšķirties.
[2] Funkcijai Composer ir nepieciešams tīkla savienojums un pieteikšanās Samsung kontā. Pakalpojuma pieejamība var atšķirties atkarībā no valodas. Rezultātu precizitāte nav garantēta.
[3] Chat Assist nepieciešams tīkla savienojums un reģistrācija Samsung kontā. Lai aktivizētu funkciju, jāievēro rakstītās ziņas garuma prasības. Pakalpojuma pieejamība var atšķirties atkarībā no valodas. Rezultātu precizitāte nav garantēta.
[4] Suggested Replies funkcijai, lietojot Chat Assist, nepieciešams interneta savienojums, lai saņemtu ienākošās ziņas. Pēc ziņu saņemšanas, atbildes var tik piedāvātas arī bez interneta savienojuma. Nepieciešama reģistrācija Samsung kontā. Pakalpojuma pieejamība var atšķirties atkarībā no valodas un lietotnes. Rezultātu precizitāte nav garantēta.
[5] Note Assist funkcijām nepieciešams tīkla savienojums un reģistrēšanās Samsung kontā. Pakalpojuma pieejamība var atšķirties atkarībā no valodas. Balss ierakstīšanas funkcija lietotnē Samsung Notes dažās valstīs var nebūt pieejama. Kopsavilkuma funkcija tiek aktivizēta, ja ir sasniegts noteikts rakstzīmju skaits un tas nepārsniedz rakstzīmju limitu. Lai audio faili tiktu apstrādāti, to ilgums nedrīkst pārsniegt 3 stundas. Rezultātu precizitāte nav garantēta.
[6] Satura aizvietošana nav pieejama PDF failiem, kas aizsargāti ar paroli.
[7] Funkcijai Sketch to Image ir nepieciešams tīkla savienojums un reģistrēšanās Samsung kontā. Fotoattēla izmērs var tikt mainīts līdz 12 MP. Pēc attēla saglabāšanas uz tā tiek uzlikta redzama ūdenszīme, lai norādītu, ka attēlu ir radījis MI. Izveidotā attēla precizitāte un uzticamība netiek garantēta.
[8] Rezultāti tiek piedāvāti tikai ilustratīviem nolūkiem. Rezultāti var atšķirties atkarībā no vizuālās atbilstības. Nepieciešams savienojums ar internetu. Produkta funkcionalitāte var būt atkarīga no lietotnes un ierīces iestatījumiem. Dažas funkcijas var nebūt saderīgas ar noteiktām lietotnēm. Pakalpojuma pieejamība ir atkarīga no valsts un valodas. Rezultātu precizitāte nav garantēta. Circle to Search funkcija nav pieejama, izmantojot FlexWindow dalīto ekrāna skatu.
[9] Lai nodrošinātu funkciju precizitāti un veiktspēju, funkcija Sound Search tiks ieviesta visos reģionos un modeļos pakāpeniski.
[10] Lai izmantotu Portrait Studio, nepieciešams interneta savienojums un reģistrēšanās Samsung kontā. Atbalsta JPG, HEIC (HEIF), BMP un PNG formātu failus. Fons nedrīkst būt caurspīdīgs. Rediģētais attēls pieejams 12 MP kvalitātē. Pēc attēla saglabāšanas uz attēla tiek uzklāta redzama ūdenszīme, lai norādītu, ka attēlu radījis MI. Ģenerētā rezultāta precizitāte un uzticamība netiek garantēta.
[11] Funkcija Instant Slow-mo pieejama lietotnēs Samsung Video Player un Samsung Gallery. Funkcija var nebūt pieejama noteiktos video failu tipos. Rezultātu precizitāte nav garantēta.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pārsteigums no Volkswagen – ID.3 maksās mazāk par 30 000 eiro 3

Vācu medijos parādījusies informācija, ka Volkswagen samazinās elektriskā hečbeka ID.3 cenu, turklāt drīz un visai būtiski. Lasīt vairāk

 

BYD piesaka 1200 Zs jaudīgo Yangwang U8 Parīzes autoizstādei (+ VIDEO) 1

Ķīnas autobūves koncerns BYD gatavojas Parīzes autoizstādei, kas durvis ver 14. oktobrī. Jaunumu skaitā arī luksuss klases apvidus auto Yangwang U8, kas pirmizrādi Ķīnā svinēja 2023. gada novembrī. Lasīt vairāk

 

Ad Rem Auto atklāj jaunu autocentru Pārdaugavā (+VIDEO) 2

Septembra vidū ar vērienīgu sarīkojumu Ulmaņa gatvē tika oficiāli atklāts Ad Rem Auto jaunais autosalons. Lai gan tehniski autocentrs funkcionē jau kopš augusta, Ad Rem Auto vadītājs Māris Īle neslēpa saviļņojumu par projekta īstenošanos. Lasīt vairāk

 

Policija dodas cieņas reidā: luksofora signālu neievērošana un pārgalvīgs ātrums jeb ikdienas rīts Rīgas ielās 57

Lai pārraudzītu visu ceļu satiksmes dalībnieku rīcību, ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu un savstarpējo mijiedarbību pilsētvidē, Valsts policija un VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) kampaņas “Dod ceļu cieņai” ietvaros septembrī ir veikusi uzvedības kultūras kontroles monitoringu Rīgā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti