Iespaidi par Nokia 7.1 viedtālruni (+ FOTO) 1

 

Nokia 7.1

24.februāris 2019 10:52

Nokia ir atgriezies viedtālruņu tirgū, un šoreiz vērtējam pirmos iespaidus, darbojoties ar 2018.gada nogalē izdoto Nokia 7.1. Viedtālrunis darbojas ar Android 9.0 (Pie) operētājsistēmu.

Vispirms noskaidrojām cenu – 247 eiro par 32 GB modeli un 271 eiro par 64 GB modeli bija lētākie rādītāji, kurus atradām interneta veikalos Latvijā.

Nokia 7.1 izskatās ļoti eleganti, to patīkami turēt plaukstā. Aizmuguri rotā melna stikla veida virsma. Ekrāna izmērs (5.8 collas) nav nekas īpašs, bet līdz ar to, tas ir viegli izmantojams ar vienu roku.

Telefons mēdz darboties mazliet lēnāk, nekā gribētos. Tastatūra bieži parādās novēloti. Dažas aplikācijas ielādējas diezgan lēni, salīdzinot ar klasi augstākiem modeļiem, bet tas bez šaubām arī ir gaidāms par šo draudzīgo cenu.

Nokia 7.1 Foto: iAuto.lv

Kas attiecas uz bateriju, tā ir visai viduvēja. Jau tuvojoties vakaram, telefons “sauc” pēc uzlādes. Diemžēl šim modelim nav arī bezvadu uzlādes funkcija.

Testējot tālruņa duālo kameru, uzņēmām šādus attēlus. Kamera ir diezgan laba, vērtējam to, kā virs “vidējā androīda” kameru. Otra kamera ir domāta, lai radītu attēla dziļumu un sapludinātu fonu. Ir iespēja uzņemt 2K videoklipus. Tālrunim, protams, arī ir platleņķa 24 milimetru priekšējā “selfiju” kamera, kas apveltīta ar 8 megapikseļiem.

Iepakojums

Nokia 7.1 Foto: iAuto.lv

Nokia 7.1 ir piemērots praktiskam cilvēkam, kurš nav pārlieku aizrāvies ar sēdēšanu aplikācijās. Taču laiku pa laikam uzņemt kādu fotogrāfiju un veikt galvenās viedtālruņa funkcijas problēmas nesagādās. Cilvēki, kuri pāries pie Nokia no iPhone tālruņiem, nebūs iepriecināti, jo Nokia viedtālruņi diezgan stipri atšķiras no “āboļiem”, savukārt ļoti līdzinās citiem “Androīdiem”, piemēram Huawei tālruņiem. Telefona aizmugure gan attāli atgādina stikloto iPhone 8 modeli.

 

Telefona izmēri (mm) 149.7 x 71.2 x 8 mm
Svars (g) 160
Ekrāna izmērs (collas) maijs.84
Ekrāna tips IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Ekrāna izšķtirtspēja (pikseļi) 1080 x 2280 pixels, 19:9 ratio
Wi-Fi, 3G, 4G (LTE), Bluetooth, GPS (navigācija), NFC atbalts +
Procesors (CPU) Octa-core 1.8 GHz Kryo 260
Kodoļu skaits Astoņu kodolu
Atmiņas karte līdz 400 GB
Iebūvēta atmiņa 32 vai 64 GB
Operatīvā atmiņa (RAM) 3 vai 4 GB
Galvenā kamera (Mpix) / Priekšējā fotokamera (Mpix) 12 MP (f/1.8)/ 8 MP (f/2.4)
Autofokuss, Zibspuldze +
USB 2.0

Nokia 7.1

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 25.februāris 2019 20:49
0 0 Atbildēt

Ekrāna izmērs (collas) maijs.84!!!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti