Programma «veco auto nodošana autokapsētā» stimulē kompakto franču auto ražošanu 3

 
24.marts 2009 11:12

Vācijā, Francijā, Itālijā un Spānijā ir izveidotas stimulējošās programmas, kuru ietvaros jebkurš automobiļa īpašnieks, kurš pirms jauna auto iegādes nodos autokapsētā savu veco automobili, saņem no valdības naudas prēmiju. Šādas programmas ir radījušas kompaktu franču automobiļu ražošanas pieaugumu, ziņo Automotive News Europe, atsaucoties uz J.D.Power Automotive Forecasting pētījumu.

Tā, piemēram, Citroen C1 un Peugeot 197 modeļu ražošana februārī ir pieaugusi attiecīgi par 9,4% un 6,1%. Kompānija Renault ir palielinājusi Twingo ražošanu par 8,9%.
 
Visi komentāri
 
267929. viesis 24.marts 2009 14:16
0 0 Atbildēt

Peugeot ir jauns kompaktnieks "Peugeot 197" ? Vai tas 307-tā vietā?

Un Citroen C1 nav kompaktnieks, bet gan mini, vai supermini.

Kārtējais Copy/Paste...

267932. viesis 24.marts 2009 14:40
0 0 Atbildēt

itioti, ar prasmi sasaistīt kaut kādus cēloņus un sekas, bez plašāka skatupunkta.

pat zīdainim ir skaidrs, ka miniauto apjoma pieaugumā ir jāpateicas citam cēlonim, kurš sākas ar burtu K un beidzās ar RĪZE.

267937. viesis 24.marts 2009 20:06
0 0 Atbildēt

Pats dzīvoju Vācijā, un neasociēju šo parādību ar krīzi, laikam man arī nav plaša skatupunkta, lai nu kā domāju ar krīzi šeit ir visai attāls sakars. Ja nu vienīgi tik daudz, ka krīzes dēļ šis pasākums tika ieviests.

Šī prēmija ir 2500 EUR Vācijā, papildus gandrīz visi autotirgotāji ir uzsākuši arī savu akciju, kas ir ar moto "papildprēmija no mums" un pārsvarā piedāvā vēl papildus 5000 EUR. Tādejādi mazauto var nopirkt vidēji par 5000 - 7000 EUR, kas ir līdz divām reizēm lētāk kā sākotnējā cena. Lielākai automašīnai šie bonusi sastāda mazāku procentu no cenas, līdz ar to mazauto kļūst proporcionāli daudz lētāki un pievilcīgāki.

Pie tam arī pirms krīzes vācieši nepirka lielās automašīnas. Visvairāk pārdotās bija tieši kompaktklases automašīnas.

P.S.

Laikam tādēļ, ka neesmu zīdainis, nesapratu satriecoši plašo DimanC piedāvāto skatu punktu. Pieņemiet manu atvainošanos.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 2

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 5

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 

Brāļi Lielbārži izcīna pirmo uzvaru Pasaules čempionātā Portugālē

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alqueidão, “Torres Novas” trasē aizvadīts Pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā, kur savu pirmo uzvaru šajā seriālā izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti