«BMW» Ženēvā demonstrēs fascinējošu jauninājumu un ilgtspējīgas attīstības paraugstundu

 
16.februāris 2011 15:42

BMW grupa Ženēvas autoizstādē piedāvās ieskatu automobiļu nākotnē. Izstādē līdz ar citiem modeļiem tiks demonstrēts konceptautomobilis BMW Vision ConnectedDrive, BMW 320d EfficientDynamics Touring un elektromobilis BMW ActiveE.


BMW Vision ConnectedDrive Foto: BMW

BMW Vision ConnectedDrive koncepcija ir nākotnes vīzija: vadītājs, automobilis un vide apvienoti kopīgā viedā sistēmā. Šī koncepcija Ženēvas autoizstādē tiks prezentēta pirmo reizi pasaulē.

Sarkanā gaismas līnija, kas sniedzas no konceptautomobiļa priekšdaļas līdz aizmugurei, uzsver tā drošības dimensijas. Automobiļa priekšējie un aizmugurējie lukturi, kā arī liels skaits citu sensoru, darbojas gluži kā acis, kontrolējot situāciju automobiļa priekšā, aizmugurē un sānos. Šie sensori, piemēram, brīdina vadītāju par sadursmes briesmām jau pirms iespējamais sadursmes izraisītājs parādījies redzeslokā un nepieciešamības gadījumā sāk samazināt ātrumu.

Sistēma BMW Vision ConnectedDrive apvieno dažādus jauninājumus, kas uzlabo braukšanas komfortu, piedāvājot vairāk informācijas un pilnvērtīgāku izklaidi. Tos var atpazīt pēc zilajām gaismas līnijām. Gan vadītāja, gan līdzbraucēja monitorus iespējams ieprogrammēt tā, lai tie, piemēram, sniegtu informāciju par tuvumā esošajām kafejnīcām, restorāniem un pat arhitektūru.

Līdzbraucējs sistēmas iespējas var izmantot ar panelī esošā skārienjūtīgā ekrāna palīdzību. Savukārt vadītājs informāciju par braukšanas ātrumu un brīdinājuma signālus saņem no vējstiklā informāciju projicējošā Head-Up monitora, tādējādi nenovēršot skatienu no ceļa.

Divvietīgais rodsteris apvieno BMW M modeļu jaudīgo veiktspēju un mazauto ekonomisko degvielas patēriņu. Automobilim ir BMW raksturīgā formu valoda un praktiskums. Priekšdaļas un vējstikla līnijas saplūstot izceļ konceptautomobiļa īpaši zemo siluetu.

Pirmo reizi pasaulē tiks demonstrēts BMW 320d EfficientDynamics Touring. Tas apvieno braukšanas komfortu, degvielas patēriņa efektivitāti un plašu salonu. 120 kW/163 Zs dīzeļdzinēja ES apvienotais patēriņš ir tikai 4,3 litri uz 100 km, un izmešu daudzums uz kilometru ir tikai 114 grami. Noliecot aizmugurējo sēdekļu atzveltnes, bagāžas nodalījumu var palielināt līdz pat 1385 litriem.


BMW AcitveE

Elektromobilis BMW ActiveE ir mērķtiecīga pilnveidošanas darba rezultāts. Projekta „i” laikā uzkrātās zināšanas tiks tālāk pilnveidotas elektromobiļa BMW Megacity izstrādes darbā. BMW Megacity sērijveida ražošanā nonāks 2013. gadā.

Tagad pasaulei pirmoreiz prezentētais BMW ActiveE ir aprīkots ar elektrodzinēju, kura jauda ir 125 kW/170 Zs. Šis aizmugurējās piedziņas automobilis parastos braukšanas apstākļos ar vienu uzpildi var nobraukt apmēram 160 kilometrus. Uz BMW 1. sērijas modeli bāzētajā elektromobilī ir četri pilna izmēra sēdekļi un apmēram 200 l liels bagāžas nodalījums.

Ženēvā tiks demonstrēti EfficientDynamics izstrādes darba rezultāti. BMW 1. sērijas Coupé un Cabrio Air Curtain gaisa spoileri uzlabo automobiļa aerodinamiku, savukārt Auto Start Stop sistēma tagad ir pieejama arī ar automātisko pārnesumkārbu aprīkotajos 640i Cabrio un X3. Arī BMW ActiveHybrid tehnoloģijas tālāka attīstīšana, elektromobiļu izstrādes darbs un uz aizvien ekonomiskākiem braukšanas paradumiem vedinošās BMW ConnectedDrive iespējas rāda degvielas patēriņa paaugstinātas efektivitātes attīstības virzienu, iesniedzoties tālā nākotnē.



Eiropā pirmo demonstrāciju piedzīvos BMW xDrive28i, zem kura dzinēja pārsega atrodas BMW jaunais 2 litru TwinPower benzīna turbodzinējs. Tajā pirmo reizi apvienots dubultrites komponējuma (twin-scroll) turbokompresors, High Precision tiešā iesmidzināšanas sistēma, inovatīvas selenoīda sprauslas un BMW patentētā jaunākās paaudzes vārstu tehnoloģija VALVETRONIC .

BMW xDrive, elektroniski kontrolētā pastāvīgas pilnpiedziņas sistēma vairs nav tikai dažu BMW modeļu aprīkojumā. 2011. gada pavasarī xDrive jau tiks piedāvāts 47 dažādos modeļos, sākot ar sportisko BMW X1 un beidzot ar eleganto 7. sērijas BMW.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 32

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti