BOSE®: augstākās klases skaņa Renault automobiļos 5

 
6.aprīlis 2011 9:41

Renault piedāvā jaunas paaudzes audio sistēmas: Bose® Energy Efficient Series. Bose® Skaņas sistēma ir Renault Premium klases audio sistēma, kas sākotnēji tika radīta zīmola augstākās klases automašīnu modeļiem.

2010.gada nogalē Parīzes autošovā Renault iepazīstināja ar limitēto Bose® Edition piedāvājumu. Tagad šie modeļi pieejami arī Latvijas tirgū. Pērn limitētā Bose® versija tika piedāvāta arī Renault Koleos, Renault Laguna un Laguna Grandtour modeļiem. Šobrīd paredzēts iekļaut arī Renault Mégane, Mégane Coupé un Mégane Grandtour, kā arī Renault Scénic un Renault Grand Scénic ģimenes modeļus.

Bose® Skaņa – Renault augstākās klases skaņas pieredze

Ieguvuši atpazīstamību un kvalitātes un izpildījuma novērtējumu visā pasaulē, Bose® apvienojis spēkus ar Renault, lai izstrādātu audio sistēmas, kas atbilstu specifiskajām akustiskajām prasībām automašīnu modeļos, kur tās tiek uzstādītas.
Bose® skaņas sistēma nodrošina augstāko kvalitāti, lieliski apvienojot basus ar kristāldzidras skaņas skanējumu, turklāt tā ir vienlīdz kvalitatīva visā salonā neatkarīgi no pasažiera sēdvietas atrašanās.

Bose® Skaņas sistēma: īpaši radīta

Lai aprīkotu ar Bose® skaņas sistēmu Renault modeļus, Bose® eksperti sāka no „baltas papīra lapas”. Viņu darbs sevī ietvēra vairāk kā tūkstoš dažādus akustiskus mērījumus, lai noteiktu precīzākās skaņas prasības katram modelim. Bose® inženieru komandas un Renault strādāja cieši kopā, lai maksimāli optimizētu skaņas kvalitāti automašīnas salonā Renault konkrētos modeļos.
Skaļruņu skaits, tips un atrašanās vieta ir rūpīgi izvēlēta, kamēr skaņas procesori un ekvalaizeri nodrošina bagātīgas, tīras un Bose® kvalitātei atbilstošas skaņas pārraidīšanu, kas vienādi balansēta visā automašīna neatkarīgi no skaļuma.

BOSE® ENERGY EFFICIENT SERIES ir jauns Bose® audio klāsts, kas radīts īpaši Mégane un Scénic modeļiem. Neskatoties uz to, ka tas ir par 30 % kompaktāks, par 40% vieglāks un par 50% energoefektīvāks, tas pilnībā atspoguļo Bose® kvalitātes rādītājus. Izstrādājot šīs jaunās audio sistēmas, Renault un Bose inženieri cieši sadarbojās, lai nodrošinātu maksimāli labāko skaņas kvalitāti, neskatoties uz katra modeļa īpatnībām. Tika nolemts basu skaļruni novietot aiz pasažieru sēdvietas (pirmo reizi Renault vēsturē), un šī izvēle prasīja papildus inženieru piepūli, lai nodrošinātu augstākās klases skaņas skanējumu salonā. Bose® Energy Efficient Series skaņas sistēma sevī ietver deviņus skaļruņus, kā arī Bose Energy Efficient pastiprinātāju, kas sevī ietver digitālo signāla apstrādes sistēmu un ekvalaizeri septiņiem individuāliem kanāliem.

RENAULT MÉGANE BOSE® LIMITĒTĀ VERSIJA

Limitētās Bose® Edition Mégane, Mégane Coupé. Mégane Grandtour, Scénic un Grand Scénic versijas balstītas uz Dynamique aprīkojuma līmeni.
Bose® Edition automašīnas aprīkotas ar specifiskām iekšējā un ārējā dizaina pazīmēm:
■ Bose® Skaņas sistēma + CD/MP3 radio + Bluetooth® + Audio Savienošanas Kaste,
■ Elektroniski pielāgojami un nolokāmi ārējie spoguļi
■ 17-collu melni Schuss alumīnija riteņi
■ Melna Etoile ārējo spoguļu apdare
■ Hromēti durvju rokturi
■ Hromēta priekšējā reste
■ Bose® simbols uz priekšējiem spārniem
■ Auduma salona apdare ar melnas ādas elementiem
■ Spīdīgi melna salona apdare: mērinstrumentu paneļa apdare, sānu un centrālās atveres apdare, centrālās konsoles vidējā daļa
■ Hromēta apdare stūrē iebūvētajai kruīza kontroles/ ātruma ierobežotāja kontroles sistēmai
■ Priekšējo durvju paneļu apdarē izmantota ādas apdare
■ Pelēkas drošības jostas
■ Bose® simbolika uz skaļruņiem priekšējās durvīs
■ Bose® simbolika uz priekšējo durvju sliekšņiem

Latvijas tirgū Mégane Bose® versija būs pieejama ar šādiem dzinējiem: 1.4 16V TCe 130, 2.0 16V 140 X-Tronic CVT, 1.5 dCi 110 FAP Renault eco2, 1.9 dCi 130 FAP Renault eco2.


RENAULT SCÉNIC BOSE® LIMITĒTĀ VERSIJA

Līdzīgi kā Mégane modelim, limitētā Bose® Edition sērija Scénic un Grand Scénic modeļiem balstīta uz Dynamique aprīkojuma līmeni, kas papildināts ar specifiskiem un ekskluzīviem elementiem:
■ Bose® Skaņas sistēma + CD/MP3 radio + Bluetooth® + Audio Savienošanas Kaste
■ 17-collu melni Schuss alumīnija riteņi
■ Ēnoti aizmugurējie logi
■ Virsbūves krāsas durvju rokturi
■ Melna Etoile ārējo spoguļu apdare
■ Bose® simbols uz priekšējiem spārniem
■ Platīna melna ārējā apdare: Scénic modelim zem priekšējiem lukturiem, Grand Scénic modelim priekšējā reste un miglas lukturu apdare
■ Auduma apdare ar Teflon®* tehnoloģiju un iestrādātiem ādas apdares elementiem
■ Spīdīgi melna salona apdare: sānu un centrālās atveres apdare, radio ietvars, priekšējo un aizmugurējo skaļruņu ietvars.
■ Pelēkas drošības jostas
■ Bose® simbolika uz priekšējo durvju sliekšņiem
* Ar Teflon tiek pārklāta tikai auduma polsterējuma daļa

Latvijas tirgū limitētās Scenic un Grand Scenic Bose® versijas būs pieejamas ar šādiem dzinējiem: 1.4 16V TCe 130, 2.0 16V 140 X-Tronic CVT, 1.9 dCi 130 FAP Renault eco2.

RENAULT KOLEOS BOSE® LIMITĒTĀ VERSIJA

Koleos Bose aprīkots ar īpašām un ekskluzīvām virsbūves un salona dizaina iezīmēm:
■ Bose® Skaņas sistēma + CD/MP3 radio + Bluetooth® + Audio Savienošanas Kaste
■ Tumši pelēki 17-collu Sari alumīnija diski
■ Ēnoti aizmugurējie logi
■ Hromēta ārējo spoguļu un priekšējās restes apdare
■ Bose® simbols uz priekšējiem spārniem
■ Auduma polsterējums ar melnas ādas iestrādēm un gaiši pelēkām šuvēm
■ Spīdīgi melna salona apdare: sānu un centrālās atveres apdare, centrālās konsoles apdare, kruīza kontroles/ ātruma ierobežotāja apdare, navigācijas panelis
■ Melni priekšējo durvju aizvēršanas rokturi
■ Bose® simbolika uz priekšējo durvju skaļruņiem
■ Bose® simbolika uz priekšējo durvju sliekšņiem

Latvijas tirgū limitētā Koleos Bose® versija būs pieejama ar šādiem dzinējiem: 2.0 dCi 150 4x4 un 2.0 dCi 150 4x4 ar automātisko pārnesumkārbu.

RENAULT LAGUNA BOSE® LIMITĒTĀ VERSIJA

Laguna Bose® ir īpašā Laguna un Laguna Grandtour versija, ko atšķir ekskluzīvs dizains un aprīkojums:
■ Bose® Skaņas sistēma + CD/MP3 radio + Bluetooth® + Audio Savienošanas Kaste
■ Carminat TomTom® Live navigācijas sistēma
■ 17-colluTenerife alumīnija diski
■ Bose® simbols uz priekšējiem spārniem
■ Melni ārējie spoguļi
■ Bose® simbolika uz priekšējo durvju sliekšņiem
■ Pelēkas drošības jostas
■ GT stūre un ātrumpārslēgs (ādas apdare un alumīnija rokturis)

Latvijas tirgū limitētās Laguna un Laguna Grandtour Bose® versijas būs pieejamas ar šādiem dzinējiem: 2.0 16V 140 bioethanol, 2.0T 170, 2.0 dCi 150, 2.0 dCi 175.

 

 
Visi komentāri
 
282355. viesis 6.aprīlis 2011 19:35
0 0 Atbildēt

Renim piestāv. Galu galā, kas ir bōses veidojumi - visādi nožēlojami sūdi, tikai viss ir baigi precīzi aprēķināts lai sanāktu kaut cik normāls rezultāts, izmantojot tos lētos materiālus - un ļoti smuka cena :)

282356. viesis 6.aprīlis 2011 19:38
0 0 Atbildēt

Tā jau ir, jo sūdīgāks auto, jo labāku vajag skaņu!

282362. viesis 7.aprīlis 2011 8:55
0 0 Atbildēt

šrotu pavēlnieki ierunājās...

282390. viesis 10.aprīlis 2011 14:46
0 0 Atbildēt

To: msh

bet protams, to pašu var teikt par visu nosacīti plašai publikai pieejamo - gan par S-klasi, gan par Breitling, gan par Miele...

282401. viesis 11.aprīlis 2011 18:46
0 0 Atbildēt

Nezinu kas ir breitling, kas ir miele un nezinu kāds sakars ar s-klasi, bet nu kaut paņemsim radiotehniku par paraugu - šie arī pārsvarā iet uz smuki sarēķinātām tumbām, bet viņiem vismaz tomēr ir kaut kādi materiāli, kaut kādi skaļruņi un kaut kādi filtri, kamēr bōze kaut vai filtrus aizstāj ar draņķa pļurņikiem, kuri sarēķināti lai viens nebrauktu iekšā otra joslā. Pameklē netā angļu valodā par bōzi, interesantas lietas atrodas :)

P.N. Ienāca prātā audī C5 atrodamā bōzes audiosistēma, kurai speciāli uztaisīts lai ieliekot citu maģi, vai nu jāmaina kopā ar visiem pļurņikiem, vai arī jābūt baigam profesionālim, jo signāls uz pļurņikiem iet nestandarta līmeņa... :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti