Jaunais Renault Koleos - krosovers ar nepārspējamu komfortu

 
19.jūlijs 2011 19:40

Jaunajam Renault Koleos ir dinamisks raksturs, pateicoties pārveidotajam virsbūves un salona dizainam, kā arī papildus aprīkojumam.


Renault Koleos Foto: Renault

Uzlabotā Renault Koleos versija tirgū varētu nonākt šā gada nogalē. Galvenās izmaiņas ir modeļa virsbūves dizainā un salonā, kā arī ievērojami samazināta CO2 emisija un vidējais degvielas patēriņš ar dīzeļdzinēju aprīkotajiem modeļiem. Tomēr arī šajā uzlabotajā versijā saglabātas visās tās iezīmes, kas veicināja iepriekšējās paaudzes modeļa, kas tirgū nonāca 2008.gadā, popularitāti – comforts un daudzpusīgums.

Robustāks un dinamiskāks izskats

Jaunā Koleos priekšpuses dizains veidots tā, lai atspoguļotu tā spēcīgo raksturu. Gaisa atveres, kas atrodas Renault logo puses ir veicinājusi Renault izveidot elegantu, hromētu priekšējo resti, savukārt papildus dinamiku šim modelim piešķirt jaunie priekšējie lukturi. Moderrnajos durvju spoguļos tagad iestrādāti LED virzienrādītāji.

Sānskats, pateicoties paaugstinātajam klīrensam, riteņu arkām un jaunajiem, modernajiem, sportiskajiem riteņiem, atspoguļo robustumu, kas tiek asociēts ar 4x4 automašīnām.

Sākotnējais modeļa aizmugures dizains saglabāts arī šai versijai. Jaunais Renault Koleos būs pieejams arī jaunā virsbūves krāsojumā: piparoti oranžs.

Īpaša uzmanība veltīta arī automašīnas salona kvalitātei. Jaunu oriģinālu apdares materiālu un polsterējumu izvēlei, kas atspoguļo eleganci un izsmalcinātību. Uzlabots ir arī mērinstrumentu panelis un apgaismojums – tas padarīts daudz modernāks un stilīgāks.

Samazinātas CO2 emisijas krosoveram, kas paredzēts braukšanai gan pilsētās, gan ārpus tās

Atkarībā no tirgus jaunais Renault Koleos ir pieejams 150 zs un 175 zs versijās ar  M9R dīzeļdzinēju vai 170zs (TR25) benzīna dzinēju. Visas iepriekš minētās komplektācijas nodrošina augstas kvalitātes šī krosovera, kas ir 4,52 metrus garš un 1,85 metrus plats, sniegumu.

Intensīvs darbs pie automašīnas dzinēja un ātrumkārbas ir rezultējies ar ievērojamu CO2 emisiju samazinājumu Koleos dīzeļdzinēja versijām. 4x2 versijas, kas aprīkota ar 150 zs dCi dzinēju, CO2 emisijas ir tikai 148g/km, un tas nozīmē, ka Francijā vairāk tam netiks piemērots eko nodoklis. Lielākās dCi 175 zs versijas emisijas ir samazinātas līdz 166g/km.

Jaunā Renault Koleos daudzpusīgums nozīmē, ka ta sir vienlīdz ērts braukšanai gan pilsētā, gan pa lauku ceļiem. Nissan izveidotā visu riteņu piedziņas 4x4 transmisija nodrošina ideālu saķeri ar ceļa virsmu, savukārt modeļa rūpīgi diainētie izmēri, precīzā stūres sistēma un stabilitāte nodrošina ērtu vadāmību gan pilsētā, gan ārpus tās.

Savukārt  Renault pieredze aktīvās un pasīvās drošības tehnoloģijai ļāva šim zīmola krosoveram izcīnīt piecas zvaigznes EuroNCAP neatkarīgajos testos, pateicoties ESP, sešiem drošības spilveniem u.c.

Augsts komforta līmenis apvienojumā ar jaunākajām tehnoloģijām

Jaunajam Renault Koleos ir lielākā salona ietilpība un augstākais komforta līmenis savā segmentā. Turklāt piedāvātais salona izkārtojums ir “pionieris” savā klasē. Veidojot salona dizainu ir domāts par to, lai visiem pieciem transporta pasažieriem būtu vienlīdz ērti, par ko liecina klasē lielākais griestu augstums, kajām atvēlētā telpa un ideālās attiecības starp vietu elkoņu balstam un galvai aizmugurējiem pasažieriem.

Praktisks un modulārs. Kopējā jaunā Renault Koleos salona sīklietu nodalījumu ietilpība ir 70 litri. Ievērojams ir arī bagāžas nodalījuma tilpums – 450dm3. 60/40-proporcijās sadalāmais aizmugurējais krēsls aprīkots ar Easy-Estate sistēmu, kas nozīmē to, ka tas var vienā mirklī tikt atlocīts, izveidojot līdzenu bagāžas nodalījuma grīdu un palielinot tā ietilpību līdz 1380dm3. Savukārt panoramas jumta lūka salonu padara vēl gaišāku un patīkamāku.

Tehnoloģijas, kas apvieno komfortu un drošību. Jaunais Renault Koleos ir aprīkots ar vairākām jaunākās paaudzes lietotājam draudzīgajām tehnoloģijām, ieskaitot brīvroku piekļuves un aizdedzes sistēmu, elektronisko stāvbremzi, automātiskās gaismas un logu tīrītājus, kā arī Carminat TomTom navigācijas sistēmu. Jaunā Renault Koleos 4x4 versijas aprīkotas arī ar kalnā braukšanas palīdzības un kontroles sistēmām.

Audio, navigācijas un duālās klimata kontroles sistēmu vadības pogas izvietotas tā, lai būtu maksimāli ērti lietojamas. Īpaša uzmanība veltīta arī trokšņu slāpēšanai salonā, lai ikviens pasažieris pilnībā varētu novērtēt premium klases Bose® skaņas audio sistēmu, kas ir speciāli pielāgota automašīnas salona akustikas īpatnībām.

Renault Koleos: starptautisks izaicinājums un zīmola tēla etalons

Renault Koleos ir pieejams aptuveni 40 pasaules valstīs piecos kontinentos. Šis ir pirmais modelis, kura izveidē izmantota Alianses pieredze – lai gan to izstrādājis Renault, tajā izmantotas Nissan tehnoloģijas, un tas tiek ražots Renault Samsung Motors rūpnīcā Busanā, Dienvidkorejā. Pateicoties šai auglīgajai sadarbībai, Renault modeļu popularitāte ir augusi.

Renault krosovers vēlas ieņemt tirgus nišu, kas šobrīd turpina attīstīties ļoti strauji:

  • Starptautiskais izaicinājums. Pateicoties Koleos, Renault izcīnījis augstu popularitāti savā segmentā Ķīnā un Latīņamerikā. Jānorāda, ka 2010.gadā vairāk kā 70% no kopējā Koleos pārdošanas apjoma ir ārpus Eiropas.
  • Eiropā, kur šī modeļa stiprās puses jau ir labi zināmas, Koleos ir izdevies saglabāt savu pozīciju tirgū. Vēl vairāk – 2011.gada pirmajos četros mēnešos Koleos pārdošanas apjomi Eiropā pieauguši par 65%, salīdzinot ar laika posmu no janvāra līdz aprīlim 2010.gadā.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 11

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti