Atjaunotais „Sorento” Latvijā(+ foto)

 
17.janvāris 2013 13:43

Lai arī šo automobili Kia uzskata par Sorento otrās paaudzes atjaunoto versiju, mediji un auto eksperti daudzviet pasaulē to ir nosaukuši par Sorento trešo paaudzi ar otrajai paaudzei līdzīgu dizainu.

Iemesls - lielais tehnisko izmaiņu skaits, kas nav raksturīgs parastai modeļu modernizācijai.

Nozīmīgāko tehnisko uzlabojumu vidū ir pilnībā pārstrādāta virsbūves arhitektūra un balstiekārta, kā arī modernizēti dzinēji. Papildināts arī papildus tehnoloģiju un drošības aprīkojuma klāsts. Lielākā daļa izmaiņu ieviestas, lai ievērojami uzlabotu automašīnas stabilitāti un vadāmību, kā arī komfortu un drošību gan ikdienas satiksmē, gan dodoties ārpus asfaltēto ceļu tīkla. To visu papildina uzlabots virsbūves dizains ar samazinātu aerodinamisko pretestību un interjera dizains, kā arī jauns apdares materiālu klāsts.

Vizuālie uzlabojumi vislabāk ir ievērojami automašīnas priekšpusē un aizmugurē. Jaunais Sorento ir saņēmis jauna dizaina radiatora resti, priekšējos lukturus ar diožu dienas gaismām un jauna dizaina bamperi ar vertikālas formas miglas lukturiem. Savukārt automašīnas aizmugure ir ieguvusi jauna dizaina bagāžnieka vāku un bamperi. Attiecīgi ir modernizēti arī aizmugurējie lukturi, kuros arī iestrādātas gaismas diodes. Papildus nianses kopējam izskatam piešķir jauna dizaina 18 vai 19 collu vieglmetāla riteņu diski.

Arī automašīnas salonu, kas pieejams ar piecu vai septiņu sēdvietu modifikācijā, ir skārušas ievērojamas pārvērtības – sākot no jaunas viduskonsoles un instrumentu paneļa, beidzot klasē labāko skaņas izolāciju. To visu papildina plašs standarta un papildus aprīkojuma klāsts, kurā iespējams atrast gan navigāciju ar septiņu collu ekrānu un divdaļīgu panorāmas jumtu, gan apsildāmus un ventilējamus priekšējos sēdekļus, apsildāmu otro sēdekļu rindu un atsevišķu gaisa kondicionieri trešajā sēdekļu rindā sēdošajiem. Vienlaikus automašīnas salonā ir atvieglota iekāpšana un palielināta vieta pasažieru kājām otrajā un trešajā sēdekļu rindā.

Latvijā jaunais Sorento ir pieejams ar modernizēto 2,2 litru, 197 zirgspēku TCI dīzeļdzinēju, kas, pateicoties jaunai izplūdes gāžu recirkulācijas sistēmai, ir kļuvis ekonomiskāks un videi draudzīgāks. Latvijā jaunie Kia Sorento tiek piedāvāti ar visu riteņu piedziņu, kas komplektēta ar sešu pārnesumu manuālo vai automātisko pārnesumkārbu.

2009. gadā, kad tika laista klaja Sorento otrā paaudze, tā saņēma Euro NCAP piecu zvaigžņu novērtējumu. Kopš tā laika ir mainījušās drošības prasības, tādēļ Kia inženieri nolēma pārskatīt Sorento drošības aprīkojumu. Tādējādi uzlabotais Sorento ir ieguvis vēl stiprāku un pret vērpi stingāku virsbūvi, stiprāku bremžu sistēmu, kā arī plašu klāstu elektronisko drošības iekārtu. To vidū ir ne tikai elektroniskā stabilitātes kontrole un kalnā braukšanas asistents, bet arī aklo zonu kontroles sistēma BSD un braukšanas joslu maiņas brīdinājuma sistēma LDWS, kā arī automātiskā parkošanās sistēma SPAS.

Ar jauno Kia Sorento tuvāk iespējams iepazīties Kia Automobiles salonā Pulkveža Brieža ielā 31, Rīgā. Testa braucieniem iepriekš iespējams pieteikties mājas lapā www.kiaauto.lv.

Pēc Auto Asociācijas 2012. gada pasažieru automašīnu reģistrācijas datiem Kia populārāko divdesmit auto zīmolu starpā ir piedzīvojis visstraujāko pārdošanas apjomu kāpumu – 69% un tā tirgus daļa ir sasniegusi 2,7%.

Vairāk informācijas:
Didzis Kalnietis
KIA Automobiles SIA direktors
Pulkveža Brieža iela 31, Rīga,
Tālr. 67320044
e-pasts: didzis.kalnietis@kia.lv
www.kiaauto.lv


 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti