Mūziķis Virga savu vainu neatzīst 21

 
27.aprīlis 2004 3:11

Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanā apsūdzētais rokgrupas "Līvi" līderis Ainars Virga, kura vadītajā mašīnā pērn gāja bojā viņa brālis bundzinieks Dainis un skaņu režisors Juris Jakovļevs, pirmdien Daugavpils tiesā savu vainu neatzina.

virga.jpg
Virga stāstīja, ka, pēc koncerta braucot no Daugavpils, nepārsniedza atļauto ātrumu, tāpat nebija lietojis alkoholu, medikamentus vai narkotikas. Viņš sacīja, ka, sākot braucienu, pats piesprādzējies un pārliecinājies, vai arī pārējie ir piesprādzējušies. Tomēr viņš pieļāva, ka vēlāk citi pasažieri varēja atsprādzēt drošības siksnu.

Viņš tiesā apstiprināja versiju, ka avāriju esot izraisījis Jakovļeva sitiens pa Virgas kaklu, un pieļāva, ka tas noticis nejauši, Jakovļevam un Dainim Virgam aizmugurējā sēdeklī grūstoties.

"Viņi tukšoja "Jim Beam" pudeli un strīdējās par lietām, kurām nav vispār atrisinājuma, un sāka bakstīties savā starpā," klāstīja Virga. Vēlāk viņš paskaidroja, ka Jakovļevs un Dainis Virga strīdējušies par politiku un pārējie notiekošajam nav pievērsuši uzmanību. Virga pieļāva, ka pēc sitiena viņš uz dažām sekundēm zaudējis samaņu un kad attapās, automašīna kūleņoja un ieslīdēja grāvī. Viņš un trešais pasažieris mūziķis Jānis Grodums pa logu izlīda no automašīnas un centās atdzīvināt Daini Virgu. Kad atbrauca policija un ātrā palīdzība, Virgu un Grodumu nogādāja slimnīcā, bet pēc tam palaida mājās.

Lietā nav pieteiktas civilprasības un gan Daiņa Virgas un Jakovļeva atraitnes, gan Grodums tiesā sacīja, ka viņiem "neko nevajag".

Virga tiesā klāstīja, ka avārijas dienā bija cēlies agri no rīta, pēcpusdienā braucis uz Saldu pēc kolēģiem, jo grupas autobuss salūzis. Vēl pēc tam viņš devies uz Daugavpili, kur spēlējis 45 minūšu koncertu.

"Biju noguris uz pusi mazāk nekā parasti, jo nospēlējām tikai pusi no ierastā koncerta laika. Parasti esmu noguris tik ļoti, ka vajag piecas minūtes pagulēt un atpūsties," Virga tiesas sēdē atainoja avārijas dienas notikumus.

Tiesā Virga stāstīja, ka iesākumā Daiņa Virgas sievai Airitai melojis par avārijas apstākļiem, jo neesot gribējis viņu sāpināt. "Es teicu, ka Dainis aizgāja miegā," sacīja Virga. Kā avārijas iemeslu brāļasievai viņš esot minējis kāda dzīvnieka pārskriešanu pār ceļu.

Airita Virga tiesā liecināja, ka tikai no medijiem uzzinājusi versiju, ka avāriju izraisījis Daiņa Virgas un Jakovļeva grūstīšanās un nejaušais sitiens pa Ainara Virgas kaklu. Viņai tas bijis liels šoks. Savukārt par Daiņa bojāeju viņa uzzinājusi nākamās dienas rītā, kad piezvanījusi Daiņa kolēģe un izteikusi līdzjūtību.

Gan Airita Virga, gan Jakovļeva atraitne Zenta tiesā noraidīja versiju, ka automašīnas aizmugurē sēdošie Virga un Jakovļevs varētu būt grūstījušies. Airita Virga teica, ka tas būtu bijis iespējams pirms pieciem gadiem, kad viņi esot bieži "dauzījušies kā bērni, bet pēdējā laikā viņus saistīja tikai darbs".

Viņa liecināja, ka Dainis bieži aizrādījis bērniem, lai automašīnā sēž mierīgi un negrūstās. Ekspertīzē Daiņa Virgas asinīs konstatēta alkohola klātbūtne, bet Jakovļevs pirms avārijas neesot dzēris.

Savukārt Grodums tiesā stāstīja, ka, sēžot blakus Ainaram Virgam, viņš redzējis, "ka Ainaram acis vaļā, bet auto pēkšņi sanesa uz kreiso pusi. Tā bija mistika, kādēļ tas tā notika, bet uz ceļa priekšā neviens zvērs neizskrēja".

Vēlāk viņš sacīja, ka automašīna vispirms slīdējusi uz kreiso pusi, pēc tam - uz labo, bet vēlāk atkal iespīdējusi kreisajā pusē pāri zālājam.

Grodums kategoriski noliedza, ka Virga pie stūres būtu aizmidzis, jo viņi pa ceļam runājuši un Virgam miegs nemaz neesot nācis.

Tiesa pasludināja pārtraukumu līdz otrdienas rītam, lai izsauktu uz tiesu vēl divus lieciniekus, kuri atradās "Līvu" automašīnai pretim braucošā auto.

Daiņa un Ainara Virgu vecāki žurnālistiem teica, ka pārdzīvo ļoti grūtu periodu. "Es mīlu abus savus dēlus un viņu ģimenes un notikušajā nevaru vainot ne Daini, ne Jakovļevu. Man ļoti pietrūkst Daiņa, tāpat arī viņa bērniem," sacīja abu mūziķu māte.

Autoavārija pērn jūlijā Daugavpils rajonā notika ceļā no rokmūzikas veterānu koncerta Daugavpilī uz Rīgas šosejas 26.jūlijā īsi pirms pusnakts. "Līvi" no koncerta brauca grupas līdera Ainara Virgas mašīnā. Ainaram Virgam un Jānim Grodumam pēc avārijas bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Krimināllikums par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, kura dēļ dzīvību zaudējuši cilvēki, paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, kā arī paredz iespēju atņemt autovadītāja tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Ainara Virgas asins analīzes liecina, ka pie stūres sēdējušais mūziķis avārijas brīdī nebija alkohola reibumā, viņa asinīs konstatētas 0,02 promiles alkohola. Arī narkotiku reibumā Virga avārijas brīdī nav bijis. Auto, ar kuru brauca mūziķi, pirms avārijas bijis tehniskā kārtībā.

DAUGAVPILS, APR 26, BNS

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
124675. viesis 28.aprīlis 2004 9:39
1 0 Atbildēt

Nākamnedēl es varēšu jums izklāstīt dažus faktus par šo lietu un par notikušā apstākļiem.

Problēma ir tur ka āpsūdzētajam, kā lai to maigi pasaka ir laba lobija zināmās aprindās, līdz ar to visu patiesību mēs nekad nezināsim un tiesas spriedums būs tikai formāls, jo iznākums jau zināms.

124785. viesis 28.aprīlis 2004 18:25
1 0 Atbildēt

Es neesmu neviena pusē. Arī pašam ir bijušas avārijas situācijas, tādēļ uz šo lietu skatot šādi.

Vai kādam ir zināma īpaša metode, kaa var iekļūt avārijā ar kūleņiem (pie tam ar sānslīdēm pirms avārijas) tā, lai cieš TIKAI aizmugurē sēdošais? Tur jābūt slimam un pie tam ar mazu pašsaglabāšanās instinktu, lai tādā veidā kārtotu (ta jebkādas) attiecības.

Uzskatu - pašreizezējā versija ir situācijas variants, lai neradītu vēl vairāk sāpes, jo neuzskatu ka tas bija ļauns nodoms un sīki izplānots plāns.

124801. viesis 28.aprīlis 2004 20:25
1 2 Atbildēt

Gaidām viesa komentāru.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti