Auto stiklu tonēšana - cik tas ir legāli? 89

 
20.augusts 2004 0:06

Pirms kāda laika pēc neveiksmīgās Ford Escort "iznīcināšanas" iAuto iegādājās citu auto - Peugeot 205. Kaut šī auto pamatuzdevums ir piedalīšanās Latvijas Čempionātā standartauto rallijā, tomēr tas tiek izmantots arī ikdienas satiksmē.

Pateicoties "Gros Auto" servisam, auto tehniski tika savests kārtībā un pienāca kārta pārējam - izskatam un komfortam. Esat taču ievērojuši, ka arī sporta automobiļi tiek kopti, pucēti - lai skatītāji tos pamanītu. Tāpēc reklāmas firmā "AAreklāma" auto tika aplīmēts.

Tā kā nebiju pieradis pie nežēlīgā karstuma salonā, nolēmu, ka arī šim auto jānotonē stikli.

Protams, prātā nāca nesen pieņemtie ES adaptētie noteikumi par gaismas caurlaidību auto stikliem. Iegriezāmies autostiklu tonēšanas centrā "AmCo Inc.", lai noskaidrotu, kādas plēves drīkst likt, lai arī turpmāk varētu droši (nepārkāpjot likumu) piedalīties satiksmē. Šeit mums pastāstīja, ka CSDD speciālisti nemaz īsti nespējot definēt, kādas plēves drīkst līmēt un kādas - ne. Galvenais nosacījums - stiklu gaismas caurlaidība. Jāatzīmē, ka tas attiecas tikai uz vējstiklu un priekšējiem sānu stikliem. Pēc likuma vējstikla gaismas caurlaidībai jābūt 75%, bet priekšējiem sānu stikliem - 70%. Tātad, lai iekļautos "normās", varam secināt, ka priekšējos sānu stiklus varam tonēt ar plēvi, kuras gaismas caurlaidība ir 95% (jau paši stikli nav 100% caurspīdīgi). Uz pārējiem stikliem nekādi noteikumi pagaidām neattiecas.

AMCO stiklu tonēšanas rezultāts apskatāms galerijā
Kopīgi nolēmām, ka auto tiks "tonēts" sekojoši: priekšējie sānu stikli - ar minimālu gaismas caurlaidības zudumu CH-70 (71% caurlaidība), bet pārējie aizmugures stikli ar SP-15 (15% caurlaidība) plēvi.

Pirmais iespaids - priekšējie stikli vispār nav tonēti. Izrādās, ka ir! Tomēr ieskatoties, redzams, ka arī šādas "vājas" plēves gaismu nedaudz aiztur. Bet ne jau tas ir galvenais - visas Johnson plēves atstaro 99% ultravioletos starus. Tas nozīmē - salonā vairs nevarēs sauļoties... Lai arī kāda plēve būtu uzlīmēta - tā samazina arī saules enerģijas ietekmi uz salonu. Pilnīgi noteikti salonā ir kļuvis krietni vēsāk un patīkamāk. Priekšējo stiklu caurredzamību kompensē aizmugures tumšie stikli. Ir iegūts maksimāls komforts, nepārkāpjot pastāvošās normas!


Eksperimenta objekts - Peugeot pēc stiklu tonēšanas.

Jāatzīmē, ka "AmCo Inc." tonēšanas centrā stiklu tonēšana notika ļoti ātri un profesionāli. Katrs klients saņem garantijas apliecību, kurā norādīti plēves raksturlielumi un garantijas laiks.

Ja jūs vēlaties, bet šaubāties, vai drīkstat tonēt stiklus - iesakām - dodieties tieši uz "AmCo Inc."! Šeit jums ieteiks optimālo variantu, lai auto kļūtu vizuāli pievilcīgāks un tā salons - vēsāks.

AmCo Inc. piedāvā stiklu tonēšanu ne tikai automobiļiem, bet arī ēkām, ofisiem utt.

Daži argumenti plēves uzstādīšanai:

Plēve aizsargā no karstuma
Mūsdienīga stiklu plēve ir spējīga ļoti efektīvi kontrolēt saules enerģijas ietekmi. Plēves neitralizē saules karstuma plūsmas līdz pat 78%, salīdzinājumā ar parasto stiklu. Tā rada šķērsli kaitīgajam ultravioletajam starojumam. Pēc plēves uzstādīšanas uz stikliem, visa iekšējā telpa iegūst papildus omulību un dekoratīvu nokrāsu. Tonējošās plēves ļauj ekonomēt uz gaisa atdzesēšanu un paildzina Jūsu kondicioniera darbības laiku. Tonējošo plēvju uzstādīšana ir - minimāli izdevumi un maksimāla efektivitāte.

Plēve mazina izbalēšanu
Stiklu plēve atstaro līdz 99% UV staru, veidojot aizsargekrānu no saules. Šis efekts aizsargā iekšējā interjera lietas no izbalēšanas. Tiešo saules staru iedarbība negatīvi ietekmē plastmasas un koka detaļas. Stiklu plēve sniedz efektīvu aizsardzību, praktiski pilnībā atstaro UV starojumu. Plēves, mazinot karstuma plūsmas un mainot redzamās gaismas spektru, palīdz saglabāt krāsaino detaļu spilgtumu. Uzstādot plēves Jūs iegūstat divejādu efektu – pasargājat interjeru no izbalēšanas un savu veselību no UV starojuma.

Plēve atstaro un bloķē spilgto gaismu
Nav nepieciešams samierināties ar kaitinošo spilgto gaismu. Neatkarīgi no kā tā rodas – tiešie saules stari, sniegs, ūdens vai pretējo logu atspīdums – plēvju uzstādīšana dod ideālu risinājumu. Aizsargājiet savas acis! Uz ielas Jūs lietojat saulesbrilles, telpās Jūs aizsargās tonējošā plēve uz stikliem. Spilgta gaisma var būt ne tikkai apgrūtinoša, nogurdinoša, bet arī kaitīga acīm. Spilgta gaisma rada neērtības un pazemina darba spējas. Tonējošā logu plēve aizsargā no tiešajiem saules stariem 20% – 80% apmērā, tai pašā laikā, saglabājot tīru un dzidru redzamību caur logu.

Plēve paaugstina drošību
Stiklu lauskas, kas parādās ārkārtas situācijās, kā avārijās, vandālisma vai dabas stihiju laikā, var stipri savainot vai izkropļot cilvēkus. “Vairogs", kas rodas uzlīmējot stiklu plēves, ir spējīgs aizsargāt un izveidot drošības sajūtas. Stiklu lauskas var pārvērsties par bīstamu priekšmetu neparedzētās situācijās. Daba ir bagāta ar savām stihijām – vētras, krusas, zemestrīces utt. Vandāliski akti un terorisms, mūsdienās arī ir kļuvuši par realitāti. Tādos gadījumos, pie izsistiem logiem, lidojošas lauskas ir galvenais briesmu avots. Šobrīd, visas Johnson Window Films aizsargplēves ir spējīgas, atkarībā no modifikācijas, palielināt aizsardzību, pie stiklu izsišanas. “Safe Plus” aizsargplēves ir speciāli izgatavotas, lai aizsargātu mūs no visiem augstāk minētiem gadījumiem. Visām plēvēm ir biezs polimēra slānis un noturīga līmes kārta. Nostiprinot stiklu ar plēvi, tā izveido aizsargslāni starp Jums un stiklu, noturot lauskas, ja stikls tiek bojāts.

Plēve uzlabo ārējo izskatu
Stiklu plēves uzlabo gan automašīnu, gan ēku ārējo estētisko izskatu, kā arī piedod stilīgumu. Johnson Window Films piedāvā ļoti plašu plēvju spektru:
- tonējošās plēves
- aizsarglpēves
- spoguļplēves
- dekoratīvās plēves
Pareiza plēves izvēle piedos Jūsu īpašumam sevišķu izskatu, kā arī individualitāti. Dažāda veida interjērs, dekori un citas lietas, kuras ir redzamas no ielas, rada neestētisku izskatu kā mājoklī, tā arī ofisā. Pielietojot tonējošās plēves, ēkas iegūst pievilcīgu un harmonisku izskatu. Ir iespēja piemeklēt tonējošās plēves tieši Jūsu īpašumam, kuras pastiprinās vai noslēps visu nepieciešamo.

Plēve ātri un viegli uzstādāma
Profesionāla plēves uzstādīšana neaizņem daudz laika un netraucē Jūsu normālam dzīves vai darba ritmam, mājās vai darba vietā. Uzticieties profesionālajai plēves uzstādīšanai. Darbs, kuru izpilda profesionals tonētājs, tiek veikts ātri un efektīvi. Jūs būsiet patīkami pārsteigti cik ātri un nepiespiesti Jūs varēsiet tīksmināties par padarīto darbu un savu kontroli pār saules enerģiju. Augstu kvalitāti, logu plēves uzstādīšanai, nodrošina specializētie profesionālie instrumenti.


Vairāk par stiklu tonēšanas firmu "AmCo Inc." uzziniet www.tonesana.lv

iAuto
 
Visi komentāri
 
136555. viesis 20.augusts 2004 0:10
0 0 Atbildēt

Par ultravioleto starojumu nebūs īsti pareizi... jo jebkurš stikls aiztur to...

Redaktors 20.augusts 2004 0:13
0 0 Atbildēt

bet plēve aiztur jau vismaz 99% ...

136559. viesis 20.augusts 2004 0:17
0 0 Atbildēt

Ja nemaldos stikls jau to 100% aiztur, ja tā nebūtu, tad varētu istabā pie aizvērtiem logiem sauļoties un tie kas sēž stiklotos ofisos iegūtu saules apdegumus...

vienkārši plēves ražotājs to spēju ir pieplusojis plēvei... :)

136561. viesis 20.augusts 2004 0:23
0 0 Atbildēt

uz priekšējā stikla ar var līmēt?

136563. viesis 20.augusts 2004 0:29
0 0 Atbildēt

Ir a/m kuru stikli ir ar papildus aizsardziibu pret salona uzkarshanu. Shie stikli ir viegli zilgani vai zaljgani, un atskjirt tos no parastajiem ir vienkaarshi.

Shie stikli saulee uzkarst atskjiriibaa no parastajiem, kas paliek veesi.

Taa kaa manam autinjam pleeves sho iemeslu deelj nav vajadziigas. :)

136564. viesis 20.augusts 2004 0:31
0 0 Atbildēt

Ja ir karsti tad normālos auto ir kondiškas :) Un par to izskatu un komfortu ar jautri izklausās :D

136570. viesis 20.augusts 2004 1:46
0 0 Atbildēt

Citeju "Pateicoties "Gros Auto" servisam, auto tehniski tika savests kārtībā"

Man gan ir savadaka pieredze ar sho iestadi - iebraucu noregulet saversumu/sagazumu, pec tam saka kaukt riteni pagriezienos.

atgriezos atpakal saku ka ir paradijies defekts .

Gros Auto - "mes uz savirzi/sagazi garantiju nedodam" , bet garanteti par to anemam 10 Ls :(

136572. viesis 20.augusts 2004 3:40
0 0 Atbildēt

Vai tad sitais nav tiirs reklaamas raksts? Kapec tad tas nav noradiits?

Bet tiesham brinos par tiem, kuri musdienas tumshaas pleeves veel liimee (ne jau par normaam uztraucos). Tas sen ir noiets etaps! Ja tagad limee, tad maksimaali gaishas, kuru pamatfunkcija ir INFRASARKANOS starus atstaroshana, lai neuzkarst salons, bet tumshaas pleeves jau vairaak bija, lai sleeptu savu pumpaino gjiimi aiz BMW 3xx logiem un visi domaatu ka brauc 2x2 kabans ar zelta kjeedi un MOBILNIKU.

136577. viesis 20.augusts 2004 8:09
0 0 Atbildēt

Mans melnais pasraats ir notoneets ar 95% gaismas necaurlaidiibu :D Prieksheejos naaksies plosiit nost :(

136578. viesis 20.augusts 2004 8:11
0 0 Atbildēt

nee, idiot - tas ir netiirs reklaamas raksts :D:D:D:D

136603. viesis 20.augusts 2004 9:49
0 0 Atbildēt

a ja es uzliimeeju prieksheejaa stikla augshpusee normaalu filtru ... kaa tad vinji reekjina to caurlaidiibu ?

136607. viesis 20.augusts 2004 9:53
0 0 Atbildēt

2 Yakuza - tev nav poh. vai tas ir reklaamas raksts vai nav ?

nepatiik - nelasi ...

ja gribi pa savam, tad veido savu portaalu www.huYakuza.lv un raksti ko gribi !!!

seezh te un bezdee visaas vietaas ! ... pretiigi !

136611. viesis 20.augusts 2004 9:59
0 0 Atbildēt

Nu nu.......

136612. viesis 20.augusts 2004 10:00
0 0 Atbildēt

Tieshi taa, UV starojumu parastais stikls nelaizh cauri, UV starojumu cauri laizh tikai kvarca stikli un cik es zinu veel nevienam auto taada nav...

136619. viesis 20.augusts 2004 10:19
0 0 Atbildēt

Ja auto stikli defaultaa jau ir ''leetie'' tad 30% neliidz , cepina tikpat nejauki . Man vienam golf bij 50% , otram ir 30% (tagad abiem 30%) bez starpiibas - peecpusdienas sauliite cepina vienliidz nejauki . Abi pepeloci ir ar ''zaljajiem'' stikliem . Tikaam keksusam un kamarijai arii bez pljonkaam nekas necepina , tik acees spiizj , a stikli izskataas galiigi nezjalji (nu vismaz golfiem ir zaljaaki).

Redaktors 20.augusts 2004 10:28
0 0 Atbildēt

Visi raksti, kas ievietoti sadaļā "Noderīga informācija" jau "by default" ir reklāmas raksti.

136625. viesis 20.augusts 2004 10:53
0 0 Atbildēt

beidziet muldeet par pleevju aizsardziibu no UV - juus ko fiziku vispaar neesat skolaa maaciijushies ??? - UV tiek aiztureets ar stiklu nevis kaukaadu pleevi

136633. viesis 20.augusts 2004 11:17
0 0 Atbildēt

Redaktor - varbūtu tagad būtu interesanti aizbraukt uz kādu iestādi, kur var izmērīt stikla gaismas caurlaidību. Es no raksta sapratu, ka tu īsti nezini, kāds ir oriģinālais stiklu tonējums minētajam auto. Bet mūsdienās praktiski visiem auto vairāk vai mazāk ir oriģinālais tonējums - līdz pat kādiem 25%.

Redaktors 20.augusts 2004 11:23
0 0 Atbildēt

Šobrīd jau tāds mērītājs tikai CSDD ir un iet runa par to iegādi vairumā...

Pagaidām vari interesēties tikai CSDD, cik mums zināms.

136638. viesis 20.augusts 2004 11:27
0 0 Atbildēt

Reklaama tiessaam laba!!!

136639. viesis 20.augusts 2004 11:27
0 0 Atbildēt

Redaktors

man interesē, kāds ir skaitliskais rezultāts tava pegija gadījumā. :)

136640. viesis 20.augusts 2004 11:28
0 0 Atbildēt

Jautajiens Redam: tam autinam, jau defaultaa nebij nedaudz ietoneti stikli? tinted, laikam rakstits....

Redaktors 20.augusts 2004 11:30
0 0 Atbildēt

nē, pegijam bija pilnīgi "balti" stikli

136642. viesis 20.augusts 2004 11:43
0 0 Atbildēt

Man praksē ir gadījies diemžēl izbaudīt plēvju aizsardzību pret lauskām :( varu teikt,ka ideāli pasargā :) Vēl viens pluss-ja tāds stikls nav uzreiz dabūjams,tad labu laiku var braukt ar tikai plēvē turošos stiklu lauskām :) Man prieks par tiem,kuri cerēja ar jaunajiem aizliegumiem diktu skatīties svešās mašīnās-ja visa aizmugure tumša neko jūs tāpat cauri neredzēsiet :)

136645. viesis 20.augusts 2004 11:48
0 0 Atbildēt

Nu principaa jau nekas nepareizs nav :) Gan jau taa pleeve atsevishkji ar aizsargaa 99% UV starojumu :) Vieniigii nav nekaada jeega no taa, jo arii pliks stikls aizsargaa 100%

136653. viesis 20.augusts 2004 12:23
0 0 Atbildēt

Nezinu, bet man tomer skiet, ka aplimet, teiksim baltam '86 gada passatam stiklus ar melnu plevi ir totala bezgaumiba.... :)

Bet nu tas taaa....

136672. viesis 20.augusts 2004 13:43
0 0 Atbildēt

Nepiekrītu tumšo plēvju noliedzējiem. Ne jau visi tikai modes pēc tās līmē. Ja man ir universāls, kuru izmantoju dažādu kravu pārvadāšanai kā arī tālākiem izbraukumiem, kuru laikā šad tad nākas nakšņot vai vienkārši tāpat atpūsties mašīnā, tad man ir svarīgi, lai visi garāmgājēji nelūrētu, kas man salonā. Tāda nu reiz ir cilvēka daba - nopētīt visu, kas uz viņu attiecas vai neattiecas. Vismaz man tas traucē.

Vēl taču neaizmirsīsim par sievietēm, ar ko reizēm vēlamies pabūt kopā netraucēti :)

Protams, karstuma aizturēšana, izskats utt. arī ir svarīgi.

Vienīgais, kas man nav skaidrs (jo nav sanācis pašam izmēģināt ar tādu auto braukt) un kas tiešām varētu būt pret tumšām plēvēm, īpaši aizmugurē - kā ir ar pārredzamības vājināšanos. Es tomēr esmu ļoti pieradis pie atpakaļskata spoguļa un neciešu, ja ir tā aizkrauta aizmugure, kad neko pāri nevar redzēt. Tādēļ domāju, diez vai patiktu, ka grūtāk saskatīt caur tumšu plēvi, taču iespējams, pie tā pierastu.

136684. viesis 20.augusts 2004 14:44
0 0 Atbildēt

viesis 20.08.2004 13:43

Vēl taču neaizmirsīsim par sievietēm, ar ko reizēm vēlamies pabūt kopā netraucēti

Nu ja.... mashiina NEAPSHAUBAAMI ir taa labaakaa vieta :DDD

136685. viesis 20.augusts 2004 14:49
0 0 Atbildēt

2 sailem:

Viss atkariigs kaadu masiinu kursh iedomaajas. :P

136687. viesis 20.augusts 2004 14:54
0 0 Atbildēt

Prieks ka tagad Pežo salons ir pasargāts no izbalēšanas ! :)

136689. viesis 20.augusts 2004 14:57
0 0 Atbildēt

WALA - nu var taču notonēt MB600 vai BMW7xx klases auto notonēt, lai var stāvvietā pakniebties ar sekretāri :) Ietaupās uz moteļiem un mednieku mājiņām ;)

136692. viesis 20.augusts 2004 15:02
0 0 Atbildēt

Tas par sievietēm gan puspajokam bij domāts, tomēr reizēm tā tiešām ir labākā vieta arī priekš TAM, ja ārā auksts vai citas labākas apmešanās vietas tuvumā nav :) Pie tam tā neapšaubāmi ir labākā vieta, kur pārģērbties kaut vai pirms/pēc peldēšanās :)

Visumā es gribēju pateikt, ka ir tām tumšajām plēvēm arī gana daudz praktisku plusu, lai to lietošanu neuzskatītu tikai par stilošanu, bet gan par normālu dzīves nepieciešamību.

136700. viesis 20.augusts 2004 15:38
0 0 Atbildēt

man šķiet, ka gaismas caurlaidības mērīšanai izmanto eksponometrus, sīkāk laikam kāds fotogrāfs varētu pastāstīt....

Loms

136702. viesis 20.augusts 2004 15:42
0 0 Atbildēt

Smieklīgākais ir tas, ka argumes tumšo plēvju aizliegšanai bija tāds, lai vadītājs varētu redzēt caur pretim barucošu vai ceļa malā pie krustojuma novietotu auto. Ja uz aizmugurs stikla ieskaitot sānu tas ir atļauts bez ierobežojuma, viss šis pasākums ir bezjēdzīgs :) jā un kur gan viņi atrastu tādu idiotu kurš tonēs priekšējo vējstiklu :))))))))))

136703. viesis 20.augusts 2004 16:02
0 0 Atbildēt

iisteniibaa traucee tie toneetie stikli. ja pa priekshu brauc auto ar netoneeties stikliem, tad es caur to redzu, kas notiek vinjam priekshaa un aatraak speeju noreagjeet.

arii samaaties ar shoperi kuru es redzu ir vieglaak :)

136707. viesis 20.augusts 2004 16:31
0 0 Atbildēt

Vilks aiz busa braucot jau arii tu celu redzi:)

Un fuures tavu saktijumu netraucee?

Jautajums Redaktoram cik izmaksaja tas prieks ar tonesanu?

Man tada reala interese ir.

136718. viesis 20.augusts 2004 17:52
0 0 Atbildēt

2 VWBrauceejs

lai tik reds neapvainojas, bet iespeejams, ka redam tas bija pa baigo leetuci, jo kaa nekaa reklaama arii ir :)

136721. viesis 20.augusts 2004 18:41
0 0 Atbildēt

pleeves manaami tika uzliimeetas pa velti :)

136722. viesis 20.augusts 2004 18:43
0 0 Atbildēt

mulkjiibas - tas NAV par velti - vajag pamaaciities maarketingu bishku

136731. viesis 21.augusts 2004 9:34
0 0 Atbildēt

esmu pabijis Krievijaa jab konkreeti Kavkazskije miin vodi.Vismaz 30% toneeti priekseejie stikli!!! un ne jau pa kokam a vismaz 70%(uz aci)taa ka cauri neredzi NEKO.Vot taa ir toneesana :) aklais pie stuures...

Caur pakaljeejo stiklu redzamiibai nav ne vainas ar toneejumu 70%.

tagad pat nezinu kaa toneet savam logus...tikai aizmuguri? jo man liekas tizli ka saanos dazaadi toneejumi...jo veel vairaak standartaa ir ruupniicas toneejums...

136732. viesis 21.augusts 2004 9:35
0 0 Atbildēt

un ne jau pa jokam:) vinjiem ir karsts...a kondicionieris kreivu autiniem nu tas ir EKSKLJUZIV - kaa puie mums Jaguaars..:)

136793. viesis 23.augusts 2004 10:49
0 0 Atbildēt

Man nav skaidrs, kāpēc raksta nosaukums ir tāds?

Vajadzēja būt antirakstam, nevis reklāmai.

136836. viesis 23.augusts 2004 12:44
0 0 Atbildēt

It kā jau viss būtu ļoti skaisti, bet ir daži BET. Tomēr, auto pat ar likumīgas caurlaidības tonētiem stikliem , samazina caurskatamību pilsētas satiksmē, kad tas ir būtiski. Parasti ,CSN ietvaros, jebkad cenšos apbraukt dažādus furgonus, mikrobusus, smagos un arī auto ar tonētiem logiem - ar mērķi, lai vizuālā pārskatāmība apkārt tomēr būtu pilnīgāka. Dažķārt itin būtisku lomu spēlē faktors, ja pāri ielai skrejošu bērnu vai pusaizmigušu pensi es redzu jau caur priekšā braucošā auto logu. Īpaša nozīme šim faktoram ir daudzjoslu satiksmē pirms gājēju pārejām. Arī izbraucot no stāvvietu "kabatām", blakus stāvošo auto tonētie stikli tomēr ir trucējošs faktors.

Lidz šim 28 gadu laikā pie stūres, neesmu izjutis vēlmi pēc tonētiem auto stikliem. Varbūt, ja nākotnē KĻŪTU par deputātu vai ministru, tad arī brauktu auto ar tonētiem stikliem.

136839. viesis 23.augusts 2004 13:12
0 0 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu Ikdienas viesim

136859. viesis 23.augusts 2004 14:00
0 0 Atbildēt

Arii piekriitu komantaaram ieprieksh... Mani arii nenormali traucee tas, ka nevaru redzeet cauri priekshaa esham autinjam...Nu ko, tonetaaji, nebriinieties, ja kads Jums ieliks dupsii kaadreiz.:)

136867. viesis 23.augusts 2004 14:26
0 0 Atbildēt

Ja vadītājam nepārtraukti traucē citi satiksmes dalībnieki būtu lietderīgi tajā nepiedalītīes. Jo vadītājs, kuram kautkas traucē noteikti rada problēmas citiem, jo ir nervozs.

Man netraucē, smagie, busi, autobusi furgoni tonēti netonēti stikli, man traucē tie, kas rupji prārkāpj CSN, īpaši kuri neievēro apdzīšanas noteikumus.

136895. viesis 23.augusts 2004 17:27
0 0 Atbildēt

Viesis no IeM

Tā ciniski ņemot - Tev ir taisnība.

Bet tīri cilvēciski - traucē ne jau tas aplīmētais auto vai buss, bet tas, ka nav pilnas pārliecības par drošību uz ceļa.

Ja Tu nodzīsi nost visus, kas grib braukt pārliecināti par secure uz ceļiem, tad paliks tikai visādi atsaldētie, kam pie p, kas notiek pēc divām sekundēm.

P.S. Un satiksmē piedalīsies fūres, autobusi un veci BMW :) :)

136896. viesis 23.augusts 2004 17:31
0 0 Atbildēt

Piekrītu komentam:

viesis (IeM) 23.08.2004 14:26

136944. viesis 24.augusts 2004 8:36
0 0 Atbildēt

nekad nav trauceejusji man citu toneetie stikli NEKAD...jaaa nu smagie nedaudz..jo velkas un aiz sevis slapjaa laikaa atstaaj dublju maakoni...kurs paliek uz mana loga

136946. viesis 24.augusts 2004 8:38
0 0 Atbildēt

un aizmugureejo logu tomeer toneesju,jo nepatiik tumsjaa laikaa gaismu atspiidums no spogulja salonaa!

136980. viesis 24.augusts 2004 9:48
1 1 Atbildēt

To: ursis [?] 24.08.2004 08:38

Vispaar, ja pakustina smadzenes, pie salona spoguliisha var samekleet sleedziiti, kas ir speciaali domaats lai paarsleegtu to uz "tumsho" rezhiimu. Shaada iespeeja ir bijusi visaam mashiinaam, ko esmu lietojis, saakot no MOSKWITCH'78...

137018. viesis 24.augusts 2004 11:21
1 0 Atbildēt

Vakar sanāca gaidīt draudzeni viņas mašīnā un es papētīju stiklus. Kad izlasīju, kas tur rakstīts sākumā nenoticēju. Uz oriģinālā rūpnīcas stikla, patiesībā viesiem trim preikšējiem, kuriem turpmāk būs ierobežots tonējums ir rakstīts, ka min caurlaidība ir 70%, tai skaitā priekšējā. Tātad arī priekšējam stiklam var būt tikai 70% caurlaidība. Cik saprotu, tad ar šadu mašīnu var braukt jo tas ir oriģinlais tonējums.

137089. viesis 24.augusts 2004 15:53
0 0 Atbildēt

baig miskastaini tas peugeot izskataas...un tad veel taas "liesmas" uz saaniem - kaa kautkaada atsaldeeta stiitrasera stilaa,imho...

137095. viesis 24.augusts 2004 16:11
0 0 Atbildēt

tu gan esi stulbenis, draco!

paskaties galerijas ar LCh posmu bildeem - tur visas mashiinas ir centushies padariit atpaziistamas kaut kaa...

138115. viesis 1.septembris 2004 9:13
0 0 Atbildēt

un? no taa izriet,ka bezgaumiiba vairs nav bezgaumiiba,bet gan shedevrs?

138353. viesis 2.septembris 2004 17:18
0 0 Atbildēt

Autors, laikam, skolaa fiziku nav maaciijies un nezin, ka stikls pats par sevi UV gandriiz nelaizh cauri ;) Johnsons baigo fiichu izgudrojis, zirgam pat jaasmejas ;DDD

138541. viesis 3.septembris 2004 15:34
0 0 Atbildēt

Reklāmas raksts!

138597. viesis 5.septembris 2004 18:20
0 0 Atbildēt

Par ultravioletu.

L.cien Kungi! Un Daamas!

1.Tas UV starojums - ir pilns murgs. Ticiet vecam ebrejam Leonardam.

Leonards

SIA "DARTS Grupa"

DARTZ.LV

Tonesanas Krusttevs

un ari AutoExotikas....

2. Ja Johansonam ir tadas labas pleves - kapec visa Eiropa ne uzstada tos? Vai jus neredzejat ka viniem prieksejie stikli nav tonetie?

Atbilde: 70% pleve + 15-30% tonetais stikls = pareizi, plevi nost

Leonards

SIA "DARTS Grupa"

DARTZ.LV

Tonesanas Krusttevs

un ari AutoExotikas....

3. Man loti zel ka mani kollegi grib apmelot klientus. Pleves kura atbilst standartiem praktiski nav. O.K. Ir!!!!! Tikai vina izskatas caurspidiga. Un nevajag izgudrot riteni - EU ne tone stiklus un mums bus ta pasa *******.

Leonards

SIA "DARTS Grupa"

DARTZ.LV

Tonesanas Krusttevs

un ari AutoExotikas....

4. Es ,

Leonards

SIA "DARTS Grupa"

DARTZ.LV

Tonesanas Krusttevs

un ari AutoExotikas....

Esmu gatavs diskutet ar jebkuras firmas parstavi - lai vini man to argumente.

Ja. Tas likums nogalina musu biznesu. Ta ir. Bet nevajag stastit murgus klientiem. Stradat vajag atverti un godigi.

5. L.Cien Ilmar!

Ir daudz citua argumentus kurus nezins l.cien. kollegi. Es varu par tos pastastit.

Atkal,

Leonards

SIA "DARTS Grupa"

DARTZ.LV

Tonesanas Krusttevs

un ari AutoExotikas....

Talr. 7379199

138598. viesis 5.septembris 2004 18:59
0 0 Atbildēt

Jā un par DARTS es arī varu daudz pastāstīt... labāk neuzprasieties, DARTS grupa...

138599. viesis 5.septembris 2004 19:56
0 0 Atbildēt

Varbut labak pastasti, l.cien. viesis? Man loti interesanti bus paklasities kaut ko jaunu ;-). Leonards.

138600. viesis 5.septembris 2004 20:18
0 0 Atbildēt

Kad tikko bija paziņots par stiklu tonēšanas ierobežojumiem, tad tieši DARTS paziņoja, ka viņi ir vienīgie likumīgie tonētāji un pat tonētāju asociācijas pārstāvji, kaut vispār viņi šajā asociācijā NEKAD nav bijuši. Tādus melus biznesā var izplatīt tikai Latvijā. Zvanot uz DARTS telefonu, atbildēja meitene, sakot - "Labdien, asociācija..." Nokaunies, tā saucamais Leonard un nevajag šeit piesārņot iauto ar savu reklāmu!

138601. viesis 5.septembris 2004 20:34
0 0 Atbildēt

L.cien. Viesis. Es uzraxtiju ka es Leonards. Jus Viesis - O.K. Es, Leonards F. Jankelovics varu Jus, Viesi, apgalvot ka MAN NAV NEKADU SAKARU AR TO ASSOCIACIJU. Associacija sastav cik es zinu no vienas firmas AMCO Inc, tel. 7311611 - ari Associacijas telefons. Vel cik es zinu ar sho associaciju ir sakari firmai SIA DARTS GARD. Es esmu SIA DARTS GRUPA. Es neesmu ta saucamais Leonards, sho vardu man deva tetis un mate. Jums cik es redzu vards viesis. Nekadu reklamu es sheit neliku - to ko es piedavaju likumam NEATBILST.

Redaktors 5.septembris 2004 20:52
0 0 Atbildēt

Firmai DARTS ir problēmas pašiem dēļ tā, ka ir vairāki kantori ar vienādu nosaukumu (viens par otru izsakās, kā jau šeit komentāros redzams) - gluži kā vairāki viesi ar vārdu "viesis", vai ne?

Tikai nav skaidrs, ko tieši Leonards vēlējās teikt? Ja kaut ko nopietnu, tad rakstiet: iauto@iauto.lv

138606. viesis 5.septembris 2004 21:12
0 0 Atbildēt

2 Redaktor.

Uzrakstiju. Neko sliktu par kollegiem es nepateicu man liekas tas ir redzams. Ja gribetu pateikt - varetu parakstities VIESIS.

139620. viesis 14.septembris 2004 14:20
0 0 Atbildēt

ja es tagad ieej kada taja tjomkas kantori:)tad cik isti man ir %centigas pleves ir japer????

139621. viesis 14.septembris 2004 14:20
0 0 Atbildēt

lai varetu pectam iziet apskati protams:)

139690. viesis 14.septembris 2004 19:22
0 0 Atbildēt

Fantastika! Bet cik man ir zināms, arī neapīimēts stikls nelaiž cauri ultravioletos starus. Ja es kļūdos, tad kāpēc siltumnīcā nevar nosauļoties? Kāpēc stulbie ļautiņi maksā naudu solārijos, tā vietā lai gulētu ziemas laikā siltumnīcā, na haļavu? Tākā nākošreiz, ''redaktor'' , pirms raksti ko tādu, pašķirsti 8-tās klases fizikas grāmatu, esmu pārliecināts uzzināsi daudz ko jaunu. Tas tev nav rakstīt , bieži vien stulbus un nepamatotus, rakstiņus par CP.

Redaktors 14.septembris 2004 19:29
0 0 Atbildēt

sen neredzētais joho parādījies. drīz iauto komentāri atgūs dzīvību... :)

139697. viesis 14.septembris 2004 19:42
0 0 Atbildēt

Neko sliktu jau negribaas teikt bet jebkursh stikls aiztur ultravioleeto starojumu. Piekriiti Redaktor.

127.0.0.1 212.93.97.204

Nokia3100/1.0 (03.12) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0

139739. viesis 14.septembris 2004 22:49
0 0 Atbildēt

tikai ne jau 99%...

139967. viesis 15.septembris 2004 15:15
0 0 Atbildēt

UV aizsradziiba - murgs kuru staasta stikla tonetaji peec stulbo amerikanu stastiem. Amerikani ur mudaku. Mes ta4 bijam skola.

141407. viesis 28.septembris 2004 9:34
0 0 Atbildēt

Līdz ar jauno CSN iznākšanu vairs nav aizliegti spoguļstikli, tā kā droši var pataisīt savu aizmugurējo stiklu par spoguli, lai aizmugurē braucošais var saķemēt matus.

141409. viesis 28.septembris 2004 9:42
0 0 Atbildēt

Lai salonā nepaliktu karsti ir jāaiztur infrasarkananais starojums, t.i., siltuma starojums. Ultravioletajam starojumam nav nekāda sakara ar siltumu. Vienīgais iemesls, kāpēc tas būtu jāaiztur ir, lai neizbalētu salona krāsas, kā zināms krāsas un plastmasa ir nenoturīgas pret ultravioleto starojumu. Tas, ka parastie stikli pietiekami labi aiztur ultravioletos starus ir zināms jebkuram kurš pamēģinājis pie loga nosauļoties vai lietot hameleonu saulesbrilles. Tiešām dažiem derētu palasīt fizikas grāmatu.

Redaktor vai nu izlabo tos 99% ultravioleto uz 99% infrasarkano, kas nu nekādi nevar būt pareizi, jo tad ir uz loga jālīmē alumīnija follija vai kā siltajās zemēs jāliek logā spīdīgi paklājiņi, vai arī izlabo salons neuzkarst uz salons neizbalē.

141589. viesis 29.septembris 2004 9:40
0 0 Atbildēt

TONIROFFKA - DEAD!!!

142584. viesis 5.oktobris 2004 11:25
0 0 Atbildēt

Redaktoram:

1. Reklāmas raksti korektos un autoritatīvos portālos tiek marķēti ar birku "apmaksāts reklāmas raksts". Esiet tik jauki, negribas taču lasīt visu sviestu, ko firmas var pašas par sevi pateikt.

2. Ja rakstat par autostiklu tonēšanas tiesiskajām sekām, lūdzu publicējiet arī CSDD viedokli šajā jautājumā. Gribētos dzirdēt, ko par šīm lietām domā arī neatkarīgi speciālisti, piem. no LU optiķiem.

Ar cieņu, pagaidām pastāvīgs lasītājs,

Imants

143295. viesis 11.oktobris 2004 23:22
0 0 Atbildēt

Ja-ja - raksts ir apmaksata reklamas murgs!!!!

143528. viesis 13.oktobris 2004 17:06
0 0 Atbildēt

neciešu to tonējuma likumu-noteikt ja tāds nebūtu pieņemts peugeot priekšējie stikli izskatītos labāk :(

143766. viesis 15.oktobris 2004 18:31
0 0 Atbildēt

Neatbalstu logu tonēšanu no drošības apsvērumiem. Intensīvajā pilsētas satiksmē, kur ir mazākas distances, es tomēr gribētu redzēt kas notiek priekšā man braucošajam automobīlim. Tā atļautā gaismas caurlaidība ir stiepjams jēdziens un katrs to stiepj uz savu pusi. Ir biežas situācijas, kad tādam tonētam lūzerim nedarbojas bremžu signāli (vai pat nedod die`s bremzes)un aizmugurē braucošajam nav ne mazākās nojēgas par priekšā notiekošo, rezultāts - avārija. Galu galā aptumšoti stikli it kā ir limuzīnu "navarots". Un kad 1500$ (labi ja tik) vērtajam lūznim kvalitatīvu bremžu, riepu vai kārtējā remonta apmaksas vietā pēdējos grašus iztērē logu aplīmēšanai, gribas skaļi ņirgt - jo atgādina padomju laika sapuvušos Zaparus ar Mersedesa zīmēm.

Pietiekoši daudz braukājot pa eiropas ceļiem esmu ievērojis, ka pat S klases MB un 7 sēr. BMW NAV aplīmēti stikli. Nepadariet paši sevi par izsmieklu no malas vērotājiem un par dusmu upuriem aiz muguras braucošajiem !

Redaktors 17.oktobris 2004 21:12
1 0 Atbildēt

Konkrētajam "lūznim" ir pietiekami kvalitatīvas riepas un pārējā ritošā daļa (jauna). Par drošību rallija mašīnām parasti tiek domāts. Logu tonēšana bija viens no pēdējiem ieguldījumiem... Tā kā satiksmes drošības skeptiķi mierīgi var "atpūsties". Tomēr ciest nevaru, kad katrs tīnis vēlas palūrēt, kas man mašīnas salonā atrodams.

148357. viesis 16.novembris 2004 11:13
0 0 Atbildēt

Neatbalstītājam... Ta jau smagās mašīnas un mikrobusus vispār jāaizliedz, jo šiem cauri ar nevar redzēt... Ja nemāki braukt, tad varbūt vispār nesēdies pie stūres.

150550. viesis 1.decembris 2004 22:44
0 0 Atbildēt

Idioti! Nu ko, nākošais solis - aizliedzam saulesbrilles, arī apgrūtina reedzamību.

Man autiņam ir 90/95% un nost plēst netaisos. Lai visi sīkie lišķi redzētu kas man salonā un tad vienu rītu pamostoties secinātu, ka man nav no mūzikas ne vēsts, utt. Plus vēl izsists stikls un piedirsts beņķis.

Nē paldies.

Un kā ar salona cepināšanu vasarā (kad auto stāvlaukumā) Rokas uz stūres noturēt nevarēs.

Pa aizliegumu citās valstīs - pāri leišu un poļu robežām ērti tiek nolaid logus lejā un iepūt, tā pat rī ar mentiem tiek galā. Pasaki ieklemmējās un iepūt - viņām nav tiesības mēģināt aizvērt tavus logus.

Ka tik naudu iekasēt, ja redzētu kur paliek, neko neteiktu.

Ziema pārsteidza nesagatavotus, smiekli nāk.

150580. viesis 2.decembris 2004 10:08
0 0 Atbildēt

Īsti nesaprotu-nevarēs iziet TA, be, ja nākamā ir tikai 2005 novembrī? Tad jau var mierīgi braukt? CSDD neko par policijas reakciju ( sodīšanu)uz to atbildēt nevar-tas nav viņu kompetencē.

165349. viesis 21.aprīlis 2005 2:20
0 0 Atbildēt

Es ar nesaprotu:))

172082. viesis 11.jūlijs 2005 16:47
0 0 Atbildēt

Pēc fizikas kursā mācītā gan šķiet, ka stikls pats par sevi nelaiž cauri UV starojumu. Laikam jāšāk domāt ka fizikas profesori ir dumji, bet stiklu tonētāji ir gudrāki. :)

191633. viesis 25.janvāris 2006 20:26
0 0 Atbildēt

Ko jus tur nematies ar tam pleveem ,ja patiik liime ja ne neliimee un brauc ka akvarija.Un ir fofig tie eiro likumi ja patiik braukt ar pleeveem.Luk ta

193930. viesis 4.marts 2006 18:10
0 0 Atbildēt

Ar to UV starojumu esot tā. Pati plēve normāli laiž cauri UV starojumu, respektīvi zem parastas plēves varot nosauļoties. Savukārt tonēšanas plēves ir izgatavotas tā, lai UV nelaistu cauru, tāpēc arī tiek rakstīts, ka UV 99% nelaiž cauri. Vēl kaut kur lasīju, ka UV esot divi diapazoni, no kuriem stikls filtrē tikai vienu, bet plēve otru, vai abus kopā.

214746. viesis 20.oktobris 2006 11:32
0 0 Atbildēt

ariii gribas notoneet bet nevaru izdomat kur ? ?? un nezinu cik tas varetu maxaat?!

227808. viesis 4.marts 2007 19:17
0 0 Atbildēt
229669. viesis 21.marts 2007 8:46
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti