Tuvojas grozījumi Latvijas administratīvajā kodeksā 5

 
27.augusts 2004 0:09

Valsts sekretāru sanāksmē 26.augustā Satiksmes ministrija pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā".

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.³³ pants paredz, ka par autopārvadājumu veikšanu bez normatīvajos aktos paredzētajiem speciāliem dokumentiem autopārvadājumu jomā administratīvā sodīšana nav izdalīta atsevišķi, bet ir noteikta vienā pantā, vienoti, gan kravas, gan pasažieru pārvadājumiem. Lai mainītu minēto kārtību un novērstu augstāk minēto juridisko nepilnību, ir nepieciešams izdarīt grozījumus.

Grozījumi paredz noteikt, ka par pasažieru pārvadājumu veikšanu bez licences kartītes, speciālas atļaujas un patenta vai normatīvajos aktos paredzētās reģistrācijas apliecības vai par to veikšanu, pārkāpjot minēto dokumentu lietošanas noteikumus, kā arī par atteikšanos uzrādīt minētos dokumentus - uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no desmit līdz divdesmit pieciem latiem. Par starptautisko pasažieru pārvadājumu veikšanu, ja transportlīdzekļa vadītājs pārkāpj noteikumus, kas ietverti starptautiskajos līgumos par pasažieru pārvadājumiem, - uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no piecdesmit līdz simt latiem.

Grozījumi nosaka, ka kontroli pār transportlīdzekļu apstāšanās vai stāvēšanas un kravu pārvadāšanas noteikumu ievērošanu atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem realizē pašvaldības domes (padomes) pilnvarotas institūcijas (amatpersonas).

Pārējie likumprojekta grozījumi saistīti ar precizējumiem pēc bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Autotransporta direkcija" reorganizāciju un valsts aģentūras "Autotransporta direkcija" izveidošanu un tiešās pārvaldes iestādes "Autotransporta inspekcija" Autotransporta inspekcija" izveidošanu.

Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ārlietu, Ekonomikas, Iekšlietu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Veselības, Vides ministrijā, Nacionālā Trīspusējās sadarbības padomē, Valsts kontrolē, Valsts Kancelejā.
 
Visi komentāri
 
137476. viesis 27.augusts 2004 7:55
0 0 Atbildēt

veel vajag ielikt groziijumus par alkoholu ... sods - taads kaa salvadoraa :)

137485. viesis 27.augusts 2004 8:57
0 0 Atbildēt

vairaak stopotaajus nedriixtees njemt.. ;) var sodu atrauties..

137544. viesis 27.augusts 2004 11:50
0 0 Atbildēt

Groziijumi neljauj arii man sanjemt pirmsterminjaa driving licence... Baac.

137638. viesis 27.augusts 2004 23:46
0 0 Atbildēt

tā tā tā! :(

Kāds papirulķis būs vēl pie notāra jāapstiprina, lai es savā ripulī varētu pārvadāt pasažieri? :| ( tobiš sarkanais feiss)

Tad godājamie DARBOŅI izdodiet vēl janas tehniskās pases. kur ieraxta visu personu datus, kuri drīkst atrasties auto bez licences! Sviests!!!!!

Zinu uz ko tas velk>>> Bauska Rīga, Iecava Rīga pasendžerus cilvēkiem jau tā liedz ņemt ( autiņus dedzina), tagad varēs legāli tautas modrā acs sodīt.

137821. viesis 30.augusts 2004 14:29
0 0 Atbildēt

Nedomāju, ka stopotāju vešana būs klasificēts kā pasažieru pārvadājums... Lai nu ko, bet TIK stulbi mūsu likumdevēji nav.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti