EK draud autoražotājiem 3

 
7.novembris 2006 0:01

Eiropas automašīnu ražotāji sākuši kritizēt Eiropas Komisijas ideju ieviest jaunu likumdošanas aktu, lai piespriestu autoražotājus samazināt oglekļa dioksīda (CO2) emisijas, ziņo eubusiness.com. Šādi EK centieni skaidrojami ar brīvprātīgās emisiju samazināšanas sistēmas līdzšinējām neveiksmēm.

Eiropas Autoražotāju asociācija izplatījusi paziņojumu, ka tā stingri noraida šādu ideju, turklāt tā jūtas aizvainota par EK norādi, ka autoražotāji nerespektē CO2 emisiju samazināšanas apņemšanos.

Jau vairākus mēnešus Komisija ir izteikusi draudus ieviest jaunu tiesību aktu, ja autražotāji nepildīs apņemšanos samazināt emisiju apjomu līdz 140 miligramiem uz kilometru (mg/km) līdz 2008.gadam un 120mg/km līdz 2012.gadam.

Vienlaikus autoražotāji atzīst, ka CO2 emisiju samazināšanas tempi kopumā ir palēninājušies, tācu šāda tendence esot skaidrojama ar patērētāju pieprasījumu pēc lielākiem un drošākiem spēkratiem. Līdz ar to autoražotāji aicinājuši CO2 emisiju samazināšanas apņemšanos skatīt kontekstā ar tirgus tendencēm un ekonomiskajiem apstākļiem.

Oktobrī veiktais pētījums liecina, ka tikai 5 no 20 lielākajiem autoražotājiem, kuru mašīnas tiek pārdotas Eiropā, ir uzlabojuši rādītājus, lai sasniegtu CO2 emisiju samazināšanas mērķi.

2004.gadā Eiropā ražoto automašīnu vidējais emisiju apmērs bija 161mg/km, savukārt Japānā - 170mg/km, Diienvidkorejā - 168mg/km.
 
Visi komentāri
 
216798. viesis 7.novembris 2006 11:56
0 0 Atbildēt

emisija - domāti izmeši ?

216893. viesis 7.novembris 2006 14:40
0 0 Atbildēt

iemeši...

216938. viesis 7.novembris 2006 17:00
0 0 Atbildēt

Aha, kad izrādās, ka šķībie bez problēmām arī var ierakstīties ES normās, visa degmes pēc "ekoloģiskuma" izkūp kā nebijusi :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti