Eiropa par labāko SUV automobili atzīst Volkswagen Tiguan 11

 
10.marts 2008 9:26

Eiropas stingrākā žūrija ir izdarījusi savu izvēli. Šogad iekārojamā balva “Eiropas Auto 1” bezceļu un SUV automobiļu kategorijā tiek piešķirta automobilim Volkswagen Tiguan.

Vairāk kā 40 miljoni žurnāla Auto Bild Group lasītāju pēdējo mēnešu laikā tika aicināti izvēlēties labāko transportlīdzekli starp 74 jaunajiem modeļiem. 78. Ženēvas autoizstādē prestižo apbalvojumu saņēma Dr. Ulrihs Hakenbergs (Dr Ulrich Hackenberg), Volkswagen jauno izstrādājumu valdes loceklis.



“Šis apbalvojums vainago Tiguan starptautisko panākumu sēriju, ko tas piedzīvojis kopš tā laišanas tirgū. Tiguan simbolizē nozīmīgu Volkswagen globālās izaugsmes stratēģijas elementu. Es šo apbalvojumu uzskatu par apstiprinājumu tam, ka mēs attiecībā uz produktiem esam uz pareizā ceļa,” Dr Ulrihs Hakenbergs teica vairāk kā 500 viesu auditorijai Sešeronas Hallē Ženēvā, kur notika svinīgā „ Eiropas Auto 1” balvas pasniegšana.

“Eiropas Auto 1” tika izvēlēts jau 17. reizi un pretendentiem bija jāiztur vairākas balsošanas kārtas. Pirmkārt, aptuveni 40 miljoni lasītāju no 26 Eiropas valstīm, kurās iznāk autožurnāls Auto Bild, balsoja attiecīgi par savas valsts uzvarētājiem. Šveices balsotāji nepārprotamu priekšroku deva Tiguan modelim. Lasītājiem tika lūgts nosaukt iecienītākos modeļus sešu dažādu transportlīdzekļu kategorijās.

Katras klases pirmo trīs vietu ieguvējus pēcāk pārbaudīja testu trasē Romā, lai noteiktu uzvarētāju katrā klasē. Šajā sacensību posmā žūrija sastāvēja no sacīkšu braucējiem, tehniķiem un žurnālu Auto Bild galvenajiem redaktoriem. SUV kategorijā pēc punktiem uzvarēja Tiguan automobilis, nepārprotami pārspējot konkurentus.

Jāatzīmē, ka arī šī gada marta „Auto Bild Latvija” žurnālā par labāko SUV automobili ir atzīts tieši Volkswagen Tiguan, kas apliecina jaunā automobiļa potenciālu arī Latvijas tirgū.

„Eiropas Auto 1” tituls SUV kategorijā ir tikai jaunākais Tiguan panākums visā tā panākumu sērijā. 2007. gada novembrī Volkswagen SUV automobilis tika apbalvots ar “Auto Trophy”, pirms tam tikai dažas nedēļas iepriekš saņemot “Zelta stūres” (Golden Steering Wheel) godalgu. Vēl pavisam nesen tika paziņots, ka TSI benzīna dzinējs, kurš tiek izmantots arī Volkswagen Tiguan, saņēmis plaši pazīstamo “TechnoBest” tehnoloģiju apbalvojumu.
 
Visi komentāri
 
254024. viesis 10.marts 2008 9:58
0 0 Atbildēt

Nu nezinu nezinu. Tik baisi neizteiksmigu un nefunkcionalu auto sen neesmu redzejis. Taja klase Qashkai ir krietni glitaks "bezcelu auto" :).

Kautka dikti vaji dizaineri VW. Vai ari tiem vaciesiem, kas AutoBild to Tiguanu sabalsojusi, ir kautka gaume iestatita pozicija "ohne dizain".

254026. viesis 10.marts 2008 10:01
0 0 Atbildēt

Salīdzināju priekš sevis abus auto -Tiguan un Qashqai, izbraucu , ievērtēju cenas un aprīkojumu. Jābūt lielam vacu autobūves mīlulim ,lai izvēlētos to Qashqai vietā.

254032. viesis 10.marts 2008 10:48
0 0 Atbildēt

Nuja man jau liekas, ka ta marka (VW) pamata turas uz lokalpatriotismu Vacija (lielaka valsts Eiropa) un postpadomija. Un ja postpadomijas fenomena (pirmie importa auto bija no Vacijas, kas ari uzdeva toni gaumei), domaju, ka uznemums jau justu bankrota salto elpu.

Savadak nespeju izskaidrot tadu bezgaumigu un dargu auto eksistenci.

254054. viesis 10.marts 2008 13:02
0 0 Atbildēt

Domāju, ka vācu autobuvei ar kvalitāti šajā tūkstošgadē ir radušās zināmas problemas. Japanieši un korejieši moderno tehnoloģju ziņā pēdējā laikā progresē daudz straujāk. Pieļauju, ka friču autobūves kulminacija bija 80-to beigas, 90-to vidus. Pēc tam jau sākās kritums, kuru no iespējamas krīzes glābj joprojām spožo zīmolu spīdums. Šobrīd viena mana paziņa ar pajauna golf 5 elektroiekārtu traucējumiem mokās līdzīgi kā mēs savulaik "cīnījāmies" ar hroniskām žiguļu slimībām. Bet galu ši CĪŅAI vēl neredz...

254057. viesis 10.marts 2008 13:30
0 0 Atbildēt

Nu kā - paskatās, ka, piemēram, tādiem viesiem ar korejiešu šrotiem pietiek, nosecina, ka nafig tik augstu kvalitāti, pietiks ar kujdaja kvalitāti :) :D

254064. viesis 10.marts 2008 14:13
0 0 Atbildēt

Nu tur ne tikai kvalitates nav. Tur ari inzeniertehniska doma biezi vien ir izpalikusi. Ta elektroiekarta gluko ari drosivien tapec, ka ir viens superstulbi konsturets mezgls.

254071. viesis 10.marts 2008 15:00
0 0 Atbildēt

nu, "kujdaji" tomēr gļuko mazāk nekā daži vācu brīnumi. vot, mūsu sagādes firma 2006.gadā iepirka kādus 10 getzus. Pāris gados ar tiem nobraukts pāri pa 120 ooo km - bet problemu pagaidām nekādu. Lej tik benzīnu un maina eļļas. Pirms tam firmai bija jaunas Boras un Golfi4 - pāris gados teh.bojājumi bija katastrofali daudz, trrešajā gadā tie auto bija jau jānoraksta. Te nu jums friču kvalitate !!!

254077. viesis 10.marts 2008 15:28
0 0 Atbildēt

SUV un tiguan ????? - vinjem gadijumā terminoloģija neklibo???

254089. viesis 10.marts 2008 19:33
0 0 Atbildēt

interesanti kas ar tam aptaujam notiek???vai nu ta ir totala mazauto slepta reklama.

254136. viesis 11.marts 2008 16:29
0 0 Atbildēt

Savā uzņēmumā atbildu par autoparku, mums ir 37 autiņi kas pirkti pēdējo 2-5 gadu laikā.Pēc pieredzes varu teikt , kā darba zirgs lieliski kalpo it kā necilais KIA. Par brīnumu man, (tagad jau vairs nē) ar Volkswageniem klapatu ir daudz vairāk, it sevišķi 5 Golfu un Jettām. Ir arī viens Qashkajs - nu ar neko labu nevaru teikt Serviss sūdīgs.Volkswageniem vēl briesmīgāks.

Ja vajag labu auto ar izcilu pēcpārdošanas servisu ,viennozīmīgi ieteiktu Toyota un tās dīleri Amserv! Neiesaku pirkt Toyota Wess Motors attieksme daudz sūdīgāka nekā Amservā.Morāle kāda, šķībie prot taisīt labus auto un bieži tie pat ir labāki nekā friču.

254139. viesis 11.marts 2008 17:27
0 0 Atbildēt

Tak viss ir vienkārši, gribi dīzeli, gribi parketnieku, gribi automātu patiktos ar DSG kārbu, bet Touregam naudas nepietiek... Kas paliek? Tikai viens kandidāts - Tiguan. Dizains ir, khe, vienam māte... Man, personīgi taisni dizains šim liekas labs (ja neskaita, ka vienkārši maza mašīnīte, tāpēc tāpat nepirkšu)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti