CSDD atliks reģistrāciju transportlīdzekļiem, kuriem nepieciešama muitas formalitāšu kārtošana

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 31.maijs 2016 16:43

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) no šodienas atlikusi reģistrāciju tiem transportlīdzekļiem, kuriem nepieciešama muitas formalitāšu kārtošana, vakar preses konferencē par muitnieku atklāto automašīnu kontrabandu pastāstīja CSDD Reģistrācijas daļas priekšnieks Ēriks Piternieks.

Likums ļauj atlikt reģistrāciju līdz 30 dienām, tāpēc šādos gadījumos CSDD lūgs Valsts ieņēmumu dienesta atļauju reģistrēt spēkratu.

Vēl pirms iestāšanās ES, jau 2004.gadā, Satiksmes ministrija un Finanšu ministrija saskaņoja kārtību, kā pēc iestāšanās ES "pārvirzoties muitas robežām notiks transportlīdzekļu reģistrācija". Šāda kārtība ir nemainīga jau 12 gadus, un normu interpretācijas no CSDD puses nav bijušas.

CSDD ar VID sadarbojas ne tikai informācijas apmaiņā. Lai cīnītos ar ēnu ekonomiku un sakārtotu transportlīdzekļu tirdzniecību, CSDD ir sagatavojis vairākus grozījumus normatīvajos aktos, kuri pirms divām nedēļām nosūtīti VID. Pagājušā piektdienā CSDD saņēmis konceptuālu atbalstu grozījumus virzīt akceptēšanā Ministru kabinetā.

"Līdz normas stāsies spēkā, CSDD nolēmis (..) visos gadījumos, kuros varētu būt eventuāli nepieciešama muitas formalitāšu kārtošana, atlikt transportlīdzekļu reģistrāciju un nosūtīt piegādes un citus dokumentus tālāk pārbaudei VID," skaidroja Piternieks.

Jau ziņots, ka VID Muitas policijas atklātā auto kontrabanda radījusi vairāk nekā 220 000 eiro zaudējumus, pirmdien žurnālistiem sacīja VID Muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš.

Kriminālprocess šajā lietā tika sākts šī gada martā pēc Krimināllikuma 190.panta 3.daļas, taču darbs pie šīs lietas tika sākts pagājušā gada augustā. Zaudējumus radīja nenomaksātais pievienotās vērtības nodoklis un muitas nodoklis.

Podiņš sacīja, ka pagaidām lietā figurē 28 automašīnas, bet esot skaidrs, ka to ir daudz vairāk. Kopējais skaits tiks noskaidrots izmeklēšanas laikā.

Automašīnas iebraukušas no Krievijas ar Krievijas numuriem un Krievijas tehnisko pasi. Latvijā automašīnām izsniegtas pagaidu numurzīmes uz vienu mēnesi, tikmēr šajā laikā noformēta it kā šo automašīnu pirkšana no fiktīvas Vācijas firmas. Tālāk automašīnas pārsvarā pārdotas Vācijā. Sadarbībā ar Vāciju un Krieviju Latvijas dienesti lems, ko tālāk pasāks ar šīm mašīnām.

Automašīnas tika vestas uz diviem uzņēmumiem Latvijā, kuri pēc tam pārreģistrēti uz citu valstu personām. Uzņēmumi bija saistīti ar mēbeļu un elektropreču tirdzniecību, pamatnodarbe nebija auto tirdzniecība.

Krimināllietā jau ir veiktas 11 kratīšanas, ir septiņi aizdomās turētie, trīs no tiem strādājuši CSDD.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 6

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 19

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 3

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 2

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti