AM vērienīgajā bruņoto automašīnu iepirkumā otrajai kārtai virza sešus pretendentus 37

 

Oshkosh Defence Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 9.februāris 2018 17:08

Aizsardzības ministrijas (AM) vērienīgajā bruņotu automašīnu iepirkumā dalībai otrajā kārtā izvirzīti seši komersanti no Dienvidāfrikas, ASV, Latvijas un citām valstīm.

Kā aģentūra LETA uzzināja AM Preses nodaļā, ir noslēdzies Aizsardzības ministrijas organizētās sarunu procedūras par 4x4 vieglo un vidējo taktisko transportlīdzekļu iegādi pirmais posms, kurā izvēlēti sarunu procedūras nolikumā izvirzītajām kvalifikācijas prasībām atbilstoši kandidāti.

Dalībai sarunu procedūrā pieteikumus kopumā iesnieguši 12 pretendenti, no kuriem iepirkuma komisija dalībai otrajā kārtā izvirzījusi sešus komersantus - "Paramount Group" (Dienvidāfrika), piegādātāju apvienību "Israel Aerospace Industries Ltd." (Izraēla) un AS "UPB" (Latvija), "Otokar" (Turcija), "Oy Sisu Auto" (Somija), "AM General" (ASV) un "Oshkosh Defence" (ASV).

Sarunu procedūras otrajā posmā uzaicinātie kandidāti tiks lūgti iesniegt detalizētus piedāvājums un nodrošināt piedāvāto transportlīdzekļu paraugus testu veikšanai. Iepirkuma komisija veiks iesniegto piedāvājumu rūpīgu izvērtēšanu, kā arī testēs piedāvātos transportlīdzekļus militārajai apmācībai pielīdzināmos apstākļos, lai izvērtētu transportlīdzekļu atbilstību Nacionālo bruņoto spēku prasībām.

Jau ziņots, ka iepirkuma līgumu paredzēts slēgt sākotnēji uz desmit gadiem ar iespēju to pagarināt. Viena no prasībām paredz, ka pretendentam būs jāpiedāvā savs piegādes drošības risinājums, kas nozīmē, ka tiks nodrošināta vietējās industrijas iesaiste.

AM sola, ka, iegādājoties 4x4 taktiskos transportlīdzekļus, tiks būtiski uzlabotas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mobilitātes spējas. Taktiskā mobilitāte ir kritisks vienību kaujas gatavības rādītājs, un nespēja nodrošināt vienības ar transporta platformām ierobežo NBS spējas veikt tiem noteiktos uzdevumus.

Liela daļa no NBS īpašumā esošajiem taktiskajiem transportlīdzekļiem ir vismaz 20 gadus veci un vecāki. Daudzi no šiem transportlīdzekļiem ir sliktā tehniskā kārtībā un tie ir bieži jāremontē, norāda AM, uzsverot, ka katru gadu to remonts kļūst laikietilpīgāks un dārgāks.

Jauni transportlīdzekļi esot nepieciešami arī, lai realizētu attīstības projektus, kas skar artilēriju, pretgaisa aizsardzību un Zemessardzi.

Iepirkuma noteikumos paredzēts, ka piegādātajam būs arī jāveic armijas personāla apmācība trīs līmeņu remontu veikšanā, pašam jāveic remonts un jānodrošina rezerves daļas.

Noteikumi paredz, ka būs jāpiegādā personāla transportlīdzeklis ar 4-5 durvju versiju, kravas transportlīdzeklis, komandvadības un medicīnas specializētie furgoni.

Transportlīdzekļa plānotais ekspluatācijas ilgumam jābūt ne mazākam kā 20 gadi. Transportlīdzekļa piegādātājam jāspēj nodrošināt nepieciešamo rezerves daļu pieejamību vismaz 20 gadus.

Noteikumi paredz, ka piegādātājam jānodrošina transportlīdzeklis, kuru iespējams ērti aprīkot ar ballistiskās aizsardzības līmeņa bruņām.

Savukārt transportlīdzekļa grīdai jābūt aprīkotai ar pretmīnu aizsardzības bruņām.

Pilnībā nokomplektēta transportlīdzekļa pilnai masai jābūt ne lielākai par 6,5 tonnām, taču saskaņā ar sarunu procedūras nosacījumiem smagāki transportlīdzekļi netiks diskvalificēti. Spēkratam jābūt pielāgotam ērtai un ātrai aprīkošanai ar ložmetēja grozām platformu, vadāmo ieroču sistēmu un dūmu granātu izsviedējiem.

Iepirkuma summu AM varēs atklāt, kad iepirkums būs noslēdzies, taču ministrijā apstiprina, ka tie būs vairāki miljoni eiro.

 
Visi komentāri
 
usaexperc 9.februāris 2018 19:00
24 43 Atbildēt

Kārtējā naudas izmešana. Nebūs daudz pārspīlēts, ja rakstīšu ka par viena uzvarētāja auto cenu varēs nopirkt 3 kaimiņu ražotos Tigr. Bet vai tas uzvarētājs apjās 3 Tigr?

Un kad beidzot mūsējie nomainīs tās tuksnešu papagaiļu formas pret mūsu klimata krāsojumam atbilstošām? A to pat jūrmalas smiltīs nespēj noslēpties.

usaexperc 10.februāris 2018 12:50
0 3 Atbildēt

Uzburam ainiņu, tipisks Latvijas mežs. Kuru redzēsim labāk:

vai

zinuspice.com/_pu/34/89699237.jpg

usaexperc 10.februāris 2018 12:50
0 0 Atbildēt

Otrais links

viencexperc 10.februāris 2018 18:14
8432 1 Atbildēt

Krievu mēslus neviena normāla valsts nepērk. Tos pērk tikai valstis ar lielu iedzīvotāju skaitu ( lielgabalu gaļa). Jo var nopirkt daudz lētus sūdus. aizsūtīt kaujā 1000 tankus, ienaidnieks sasitīs 950 tankus, bet 50 varbūt sasniegs mērķi. Tie lūžņi lūzt, un deg no visa veida ieročiem. Karš ukristānā pat apstiprināja kā viņi deg no arhaistiskiem ieročiem. Bet kas būs, ja būs mūsdienu ieroči?

Varētu vēl teikt, ka viņi ir lēti un labāk 2 lēta skārda bundžas nekā 1 dārgs aparāts. Bet krievu mēsli ir arī neprecīzi. Viņiem pat šodien nav neviena ieroča pēc principa - "sit un bēdz". Vajag sēdēt un apstarot ar staru, bet mūsdienu rietumu tehnoloģijas izskaitļo mīnmetēja atrašanās vietu pēc trajektorijas, kur nu vēl tādu lietu, kā apstarotāju.

Lūk ukristānas zaudējumi. Tie tanki sasisti no 60-70 o gadu ieročiem un mīnām.

apostrophe.ua/article/polit...-i-rossii/5232

Tāpēc arī krievi nomīza, kad amerikāni ukriem pārdeva sava prettanku raķešu sistēmas.

usaexperc 10.februāris 2018 19:19
19 27 Atbildēt

Kam pieder Krima un ogles?

viencexperc 10.februāris 2018 20:45
7 0 Atbildēt

Ukraiņiem arī bija krievu tehnika. Vai kāds bruņojums ir ukriem, baltkrieviem un citiem krieviem, tavuprāt?

Tiešām tu esi stulbs.

usaexperc 11.februāris 2018 8:59
0 0 Atbildēt

Tātad uz jautājumu atbildēt tu nespēj!

Spēj tikai atdarināt dažus šejienes personāžus un locīties kā uzsēdināts uz sētas mieta.

viencexperc 11.februāris 2018 10:03
0 0 Atbildēt

Es taču atbildēju. Ukraina ar krievu tehniku padirsa krimu.

Ko tev vēl atbildēt?

usaexperc 11.februāris 2018 14:05
0 6 Atbildēt

Ukraiņiem bija tāda pati tehnika kā krieviem, bonusā vēl nelegālie amerikāņu ieroči un savas zemes priekšrocība, un skaitliskais pārsvars. Bet Krima un ogles tika krieviem. Dīvaini, ne?

viencexperc 11.februāris 2018 14:34
1 0 Atbildēt

Pārspēks?? Ukrainā 45 miljoni, krievijā 120 miljoni, plus kaukāza valstis. Resursi? Kam vairāk - Krieviem vai ukraiņiem? Kur Ukraiņi dabūja benzīnu, dīzeli un gāzi? Kad Ukraiņiem beidzās munīcija, kur viņi varēja dabūt jaunu? NATO var piegādāt tikai nato standarta, ne krievu.

Tu te raksti visu laiku, ka vajag pirkt no krieviem bruņojumu. Tad būs tas pats kas ukraiņiem, ka kara gadījumā paliks bez munīcijas. Cik to nelegālo amerikāņu ieroču bija? Tu domā, ka tur bija amerikāņu tanku divīzijas?

Pat ja pieņemt, ka tādas bija, tad jau tas pierāda,, ka amerikāņu tanki labāki, jo neviens Ukrainā nebija cietis. Nē, tur karoja vieni krievu lūžņi pret citiem. Pirmie rietumu ieroči tika piegādāti tikai praktiski kara beigās. Tāpēc arī ir relatīvs miers, nevis kā sākumā teica - "iet līdz Kijevai".

usaexperc 11.februāris 2018 16:00
0 2 Atbildēt

Gribi teikt, ka Krimā bija 120 milj. kareivju? Reāli krievu kareivju tur bija reizes 3 mazāk par ukraiņiem. Ukraiņi paši karoja savā starpā, krievi tikai virzīja pareizajā virzienā. Tieši tas pats stāsts kā amerikāņi darbojās Irākā, Afganistānā un citur.

viencexperc 10.februāris 2018 19:04
1809 0 Atbildēt

Un vēl kas.

Domāju, ka ja pat irāna var uzbūvēt labākus tankus nekā krievi, tad Latvija paši var uzbūvēt labākas bruņumašīnas nekā krievi.

warspot.ru/5278-iran-raz...ossiyskiy-t-90

usaexperc 10.februāris 2018 19:13
16 14 Atbildēt

Labāks, sliktāks, blā blā...

Ir tāds teiciens "vēsturi raksta uzvarētāji". Un kā raksta vēsture, tad krievi ir pārrakstījuši ļoti daudzu tautu vēstures. Neskatoties uz itkā veco tehniku, ieročiem u.t.t. uz ceļiem ir atsēdināti daudzi. Daži pat no bailēm vien ir parakstījuši kapitulāciju. Tā kā experci var dirst kaut vai jēlnaftu, vēsturi raksta uzvarētāji...

viencexperc 10.februāris 2018 20:31
155 0 Atbildēt

Bet uzvarēja arī ASV un Lielbritānija. Šīs abas pārrakstīja vēl vairāk valstu vēsturi. Krievi bez sabiedrotajiem nevienu karu nav uzvarējuši. Somiju neiekaroja, Ukrainu neiekaroja. Pat ar čukčiem karoja 100 gadus.

Tev, kā vatņikam, informācija ir tikai par dažiem kariem. Pat pirmo pasaules karu krievi padirsa. Afganistānā padirsa, Japāņiem gandrīz padirsa. Ja nebūtu amerikāņu, jau sen sibīrija būtu japāņiem.

Vēsturi mācies. Pat pārrakstītu pastudē ilgākā laika griezumā. Vēsture nav tikai otrais pasaules karš un napoleons.

usaexperc 11.februāris 2018 9:02
0 2 Atbildēt

Ko tad tie sabiedrotie izdarīja? Ieradās ar pompu vai nu uz nokaušanu vai pēdējā brīdī pie svētku galda. Krievu ieguldījums ASV pilsoņu karā bija daudz lielāks kā visu sabiedroto palīdzība kopā ņemta. Un ja krievi nebūtu pārdevuši Aļasku, amerikā joprojām dzīvotu indiāņi.

viencexperc 11.februāris 2018 10:02
7 0 Atbildēt

1904 ajā gadā krievi pieteica karu japāņiem, bet japāņi izsita no ierindas krievu floti, izsēdināja desantu un deva triecienu krievu cietoksnim. Krievi padirsa. Japāņi pārņēma cietoksni, un iznīcināja atlikušo krievu floti. Krievi pa sauszemi devās pretuzbrukumā, bet atkal padirsa. Japāna sāka izplesties. Tad krievijā notika 1905 ā gada revolūcija. Un tu domā, ka krievi revolūcijas laikā varētu veikt pilna mēroga karu? Nē, protams. Sevišķi tajā laikā japāna militāri bija pārāka. Krievu zaudējuma cēlonis bija krievu militārā atpalicība. Asv un anglija piespieda japāņiem parakstīt miera līgumu. Tas pat bija parakstīts ASV.

felix65 9.februāris 2018 19:29
9 0 Atbildēt

Nu kurš tad iepērk tehniku un bruņojumu no potenciālā pretinieka!

usaexperc 10.februāris 2018 10:02
16 8 Atbildēt

Tā tehnika tiks izmantota tikai parādēs un mācībās. Reālā karā no viņas tolka nekāda, raķete atlidos pirms paspēsi pielaist. A ja tolka nekāda, tad jāpērk ir daudz un lētu, izmētājot pēc iespējas plašākā teritorijā.

viencexperc 9.februāris 2018 22:54
14 0 Atbildēt

Viena cilvēka ( militārista) blogs par latvijas zemessardzi. Ļoti interesanti palasīt. Visiem iesaku iepazīties. Puisis ( vai vecis) salīdzina LV ar EE un LT. Tur ir gan cipari, gan fakti, gan ierosinājumi. Gan karavīru skaits, gan apmācības gan ekipējums. Viss izlikts pa plauktiņiem.

viencexperc 9.februāris 2018 22:54
46 0 Atbildēt
sunis 10.februāris 2018 11:48
2 4 Atbildēt

Par desmit reižu mazākām naudām nopirktu daudz vairāk Toijotu, vai VW džipu priekš parādēm un robežu apsekošanas.

Par atlikušo naudu sapirktu belarus traktorus ar arkliem un izdalītu par velti Latgales reģiona jaunajām ģimenēm!!!

Karotāji atradušies, vai tautas naudas putinātāji. Drīzāk jau pēdējie.

usaexperc 10.februāris 2018 12:13
19 22 Atbildēt

Es jau sen atpakaļ militāristiem piedāvāju ideālu attīstības modeli. Pirkt iznīcinātājus. Sliktākais variants tirgū - F16 maksā tikai 10 miljonus. Aizsardzības budžetam 10 tādus gadā paņemt ir pilnīgi nospļauties. Un cik no neatkarības atgūšanas mums tādu jau būtu? Visu Baltiju varētu turēt uz grauda, da kur nu Baltiju, Poliju varētu vēl paņemt klāt. Bet nē, jāpērk šķībos M16, lietotas gaubices, gammerus u.c. sūdus.

Es, protams, ieteiktu pirk Su klases iznīcinātājus.

www.aircraftcompare.com/manufacture-aircraft/Sukhoi/11

Jo pat tas pats lētākais Su-25K ar jēdzīgu pilotu var atsēdināt vismaz divus F16.

Var pat uzraksīt kādu ES projektu un pirkt par ES naudu.

otrsexperc 10.februāris 2018 21:36
641 0 Atbildēt

krievu kara tehnika ir tikai trešajām valstīm. Tādām, kā Tadžikistāna, Kongo un Burkina Faso. Šīs valstis bieži karo ar seperātistiem, kuri bruņojušies ar banāniem. Tad nu tie krievu mēsli iet uz urrā. Krievu tanku vēl neviens banāns nav pārsitis.

Pat brazīlijai nav neviena krievu lūžņa.

usaexperc 11.februāris 2018 9:24
0 3 Atbildēt

Klausies tu, pirmā dibenbrāli! Sasienaties kopā un rakstiet zem viena nika. A to man zb te visiem abildēt. Ja tu paskatītos statistiku, tad visos karstajos un siltajos punktos valda made in Russia. Sākot jau ar leģendāro AK-47, līdz pat zeme-gaiss un zeme-zeme. Tā kā visi jūsu abu spriedelējumi ir slimas amerikāņu kuces agonijas murgi.

p.s. ir tādas starptautiskas sacensības - tanku biatlons, kurā pagājušajā gadā uzvarēja krievi ar T-72, kas ir 1972 gada modelis. Vienkārši izjāja n-tos "mūsdienu" tankus. Protams, tur piedalījās tikai tie, kam ir dūša atklāti parādīt savu tehniku dzīvē, nevis pontot reklāmas rullīšos un uz papīra.

otrsexperc 11.februāris 2018 10:14
11 0 Atbildēt

Nu ja. Somālijā, Sudānā, Lībijā, Kongo, Afganistānā, Kambodžā un citās banānu valstīs.

Par to jau rakstu. Kambodžā pat kambodžas valdība bruņojusies ar ak47 pat iemanījās padirst sarkanajiem khmeriem, kuri bijabruņoti ar mačetēm.

Tāpēc tagad DAESH ( islama valsts) karo ar irākiešiem atņemto ASV tehniku, nevis krievu sūdiem. Un padsmit valstis mokās ar viņiem jau desmit gadus. Krievi jau 7 lidmašīnas padirsa.

viencexperc 11.februāris 2018 10:21
5 0 Atbildēt

Tajā tanku biatlonā piedalās kaut viens normāls tanks ( ābrams, leopard, merkava, čelendžer, u.c)?

Nē. Pat ķīniešiem neļāva izmantot viņu modernizēto, bet parasto, jo modernizētajais ir priekšā t72.

Tam biatlonam ir nolikums, ka drīkst piefalīties tikai tanki ar manuālo tēmēšanu ( kā 1940ajos gados).

usaexperc 11.februāris 2018 12:11
0 3 Atbildēt

Abi proamerikāniskie zilīši atkal apvienojušies! Tas priecē, tas man liek būt svarīgam, jo manā expercīzē ieklausās aizvien vairāk lohu. Jo kas nav lohi, tie man piekrīt un pat nemēğina oponēt.

Lai vēl vairāk sakurtu uguni, tad es varu pilnīgi droši apgalvot, ka visas SPĒCĪGĀKĀS armijas (nejaukt ar lielākajām) pasaulē izmanto krievu ražoto tehniku un ieročus.

viencexperc 11.februāris 2018 13:37
10 0 Atbildēt

Ej savu propogandu lej portālos иавто.ру vai world of tanks. Tur mazgadīgie sīči vai neizglītoti gopņiki labprāt paklausīsies tavus murgus.

Un par spēcīgākajām armijām. No top 20 SPĒCĪGĀKAJĀM armijām krievu sūdus uzmanto tikai 5 valstis - krievija, ukraina, pakistāna, indija un indonēzija. Pat taizeme neizmanto, jo kā minēju - viņiem maz lielgabalu gaļas. Bet pakistānā un indijā aizvien vairāk pāriet uz rietumu tehniku. Piemēram nesen Indija nopirka no Amerikāņiem pašgājējartilēriju.

Indija un pakistāna kritizē krievu tehnikas kvalitāti.

m.vz.ru/news/2016/8/12/826562.html

utt. Nav grūti sameklēt. Es jau rakstīju pat par irānu.

Piekrītu, ka 60 tajos gados daudzas valstis izmantoja cccp tehniku un ieročus. Bet tāpēc, ka tie bija lēti, un padumjie tos pārdeva pa labi un kreisi visiem, kas gribēja cīnīties pret kapitālismu. Bet 60 tie gadi pagāja.

Jūs vatņiki, bieži dzīvojat pagātnē. Nav ar ko citu lepoties, kā ar psrs.

usaexperc 11.februāris 2018 14:02
0 2 Atbildēt

Jā, proamerikānisms ir galīgi tev širmi aizvēris. Pats kautkādu savu statistiku veido. Roc vēl. Iedošu atslēgas vārdu: Kims. Kad atradīsi reālos ciparus, ne to desmit gadus veco vikipēdiju, dabūsi nākamo atslēgas vārdu.

viencexperc 11.februāris 2018 14:26
2 0 Atbildēt

Beidzās argumenti? Man ir oficiālā statistika un dati. Tev tikai no sērijas - viens cilvēks teica. Tev par kimu arī uzrakstīt? Iesaku paskatīties daudz filmas. Ļoti interesanti kā viņiem tur izčakarētas smadzenes. Pat trakāk kā PSRS laikos. Ja to sūdu perēkli sāks baktīt, tur pašnāvnieki, kamikadzes, teroristi un citi zombiji lidos ārā. Tas arī ir pats trakākais, ka pat 9 gadīgi bērni apgalvo, ka var nomirt par Kimu Ir Senu ( kura nemaz vairs nav).

Tas ir pats trakākais. Tev tur īstā vieta kur dzīvot.

viencexperc 11.februāris 2018 15:06
0 0 Atbildēt

Atbildi uz jautājumu.

Ja jau visa mūsdienu ( modernā) krievu militārā tehnika komplektējas ar citu valstu detaļām, tad kāpēc pirkt ķīniešu elektroniku kura sabāzta krievu metālā ar rietumu komponentēm, ja var nopirkt uzreiz vai ķīniešu vai rietumu tehniku.

Es domāju, ka tev būs liels kultūras šoks, kad es tev pateikšu, ka krievu militārās tehnikas datori ( tām kurām ir datori, jo lielākā daļa ir taisītas tajā laikā, kad bija lampas, nevis mikroshēmas) ir balstīti uz windows operatīvās sistēmas. Pat tankos un topoļos. Un TIKAI šogad plāno pāriet uz LINUX.

Tad kāpēc pirkt rietumu/ķīniešu tehnoloģijas krievu izpildījumā, ja var nopirkt oriģinālu?

usaexperc 11.februāris 2018 15:56
0 3 Atbildēt

Tev nav nekā, izņemot amerikāņu vikipēdijas dati. Bet domā tu pareizajā virzienā, Kimam ir spēcīgākā armija pasaulē, kas ir bruņota ar vecu krievu tehniku, BET, tā kā tā atrodas pareizajās rokās, tad no viņas mīž visi.

Ja par maniem mīļajiem tanciņiem, tad pilnīgi vienalga kāds dators tur ir iekšā, svarīga ir performance un izmaksas. Un kā tas nāk, ka T-90 ir labāks, izturīgāks un lētāks par Ābramu? To atzīst pat amerikas valdības eksperti.

Un atkārtošu vēlreiz, svarīgs nav ieroča vecums, bet rokas, kurās tas atrodās.

Ak jā, kam pieder rekords un cik izmaksāja ierocis ar kuru ir uzstādīts rekords snaiperiem?

viencexperc 11.februāris 2018 19:38
2 0 Atbildēt

Kimam ir lielākā armija, nevis stiprākā. Zem ziemeļkorejas atrodas tuneļu sistēma. Plus ģeogrāfija, jo atrodas kalnainā apvidū. Cilvēki tur fanātiski. Ziemeļkorejai kara gadījumā nebūtu cerību. Ne tikai pret ASV vai Ķīnu. Bet pat Dienvidkoreja viena pati viņu sasistu, ja nebūtu viena BET. Ziemeļkorejai ir daudz vecu lūžņu, ko dēvē par artilērijas sistēmām, kā arī kaut kādas raķetes un pat kodolieroči. Ja viena raķete iekritīs Seulā, līķu būz daudz. Attālums no Phenjanas līdz Seulai tuvāk kā no Rīgas lūdz Daugavpilij (205 km). Bet attālums no ziemeļkorejas robežas vēl mazāks. Kara gadījumā Dienvidkoreja cietīs jebkurā gadījumā. Bet Dienvidkorejā ir samsung, lg, kia, hjundai, u.c lielas kompānijas, finanšu centri. Dienvidkorejai kā ekonomiskai lielvarai būtu piz*ec. Tā ir galvenā problēma. Kā iznīcināt 2 miljonus karavīru kuri slēpjas bunkuros, vienā piegājienā, neļaujot dot atbildes triecienu. Var uzmest 10 kodolbumbas, bet - TUR BLAKUS DIENVIDKOREJA UN ĶĪNA.

Ja tu tēlo gudrīti, tad pasaki, kā to var izdarīt?

T90 nav labāks par ābramu. Amerikas valdības eksperti T92 atzina par novecojušu jau tikko tas izgāja no rūpnīcas.

Nesapratu ko tu gribēji par snaiperiem? Garākais pieder kanādietim ar angļu šauteni 3.5 km. Iepriekšējais rekords Craig Harrison 2.4 km.

Ko tu ar to gribēji teikt?

usaexperc 12.februāris 2018 9:37
0 2 Atbildēt

Bikses paspēji novilkt, speciālist!

usaexperc 12.februāris 2018 9:59
1 2 Atbildēt

Es jau rakstīju, nelieto vikipēdiju! Tas ir amerikāņu propogandas portāls.

www.thesun.co.uk/news/4612810/...stance-target/

Kanibaals 13.februāris 2018 23:00
0 0 Atbildēt

Jā krievu Vikipēdijā SU25 tagad lido 25km augstumā un šauj ar gaiss-gaiss tipa raķetēm.Tas pēc MH17 reisa notriekšanas ar BUKu veikli tika pārlabots lai saskan ar Krievijas Uzbrukuma ministrijas pasaciņām.

VWT4 12.februāris 2018 13:10
6 0 Atbildēt

Ja jau T90 ir tik kruts,tad kāpēc Indija atteicās šos pirkt.Tāpat Indija atteicās pirkt Migus vai Su,nezinu,kurus tur vēl.Pats ražotājs Uralvagonzavod ir uz bankrota sliekšņa,jo nevar dabūt rietumu elektroniskās komponentes,kuras starp citu arī ķiniešu drauģļi nedod.A pašiem alternatīvas nav.

Snaiperu rekordi ir tikai kara apstākļos,nevis pa buņdžām šaudīties(piekrītu,ka arītas ir jāmāk).

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 11

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti