Skrundas un Kuldīgas novados nozagtas ceļa zīmes gandrīz 4 000 eiro vērtībā 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Latvijas Valsts ceļi | 20.aprīlis 2020 15:13

Valsts akciju sabiedrības Latvijas Valsts ceļi (LVC) ir konstatējusi, ka Skrundas un Kuldīgas novadu teritorijā no trijiem valsts autoceļiem nozagtas ceļa zīmes, kilometru rādītāji un ceļa zīmju stabi.

Zādzības veiktas martā uz autoceļiem Ciecere – Ikaiši – Vārme (V1278), Kurmāle – Ieras (V1294) un Kuldīga – Skrunda – Embūte (P116). Nozagtas pavisam 31 ceļa zīme un 29 šo zīmju metāla stabi. LVC ir vērsusies Valsts policijā ar lūgumu ierosināt kriminālprocesu par nodarītajiem materiālajiem zaudējumiem, kas lēšami nepilnu četru tūkstošu eiro jeb 3982,19 eiro apmērā (šeit un tālāk – bez PVN).

Taču vēl būtiskāk par finansiālajiem zaudējumiem ceļu aprīkojuma zādzības un vandālisms tiešā veidā ietekmē satiksmes drošību, jo brīdinošu vai ierobežojošu ceļa zīmju un  drošības barjeru trūkums var būt iemesls ceļu satiksmes negadījumiem ar traģiskām sekām.

2019. gadā valsts ceļu aprīkojumam kopumā nodarīti zaudējumi 273 tūkstošu eiro apmērā. Liela daļa šo zaudējumu ir radusies zādzību un vandālisma rezultātā. Pērn uz valsts autoceļiem bojātas vai nozagtas kopumā 73 ceļa zīmes, 49 ceļa zīmju stabi, 1,7 kilometri aizsargbarjeru, pieci autobusu pieturvietu paviljoni, seši apgaismes stabi un viens luksofors, kā arī bojāti vēl citi aprīkojuma elementi. Saņemtas kompensācijas no vainīgajiem un apdrošināšanas sabiedrībām – 108,5 tūkstošu eiro apmērā.

Salīdzinājumā ar 2018. gada zaudējumiem valsts ceļu aprīkojumam, kas bija 187 tūkstoši eiro, tie pērn ir pieauguši par 86 tūkstošiem eiro. 

Aicinām autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un informēt Valsts policiju ja tiek pamanīta zādzība, kā arī informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555.

 
Visi komentāri
 
wons 21.aprīlis 2020 8:48
0 0 Atbildēt

Nesaprotu, kur tās ceļa zīmes pēc tam var likt? Vai kādam tik liels privātīpašums, ka vajadzība pēc ceļazīmēm?

sxazj 21.aprīlis 2020 9:36
0 0 Atbildēt

es arī nesaprotu, kāpēc jāuzķēpā murgi uz ēku sienām, un kāpēc jāiegriež savi domu graudi parka soliņos.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti