Rīgas ielu pārbūvei šogad paredzēti 11,5 miljoni eiro 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 23.februāris 2021 8:26

Rīgas ielu pārbūvei šogad paredzēti 11,5 miljoni eiro - šāds līdzekļu izlietojums Satiksmes departamenta programmas "Mērķdotācija pašvaldības autoceļiem un ielām" šodien tika apstiprināts Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, programmas līdzekļu atlikums šī gada 1.janvārī bija 12,4 miljoni eiro, kurus plānots izlietot iepriekšējos periodos uzsākto projektu finansēšanai, bet neizlietotos līdzekļus novirzīt šā gada plānoto objektu finansēšanai.

No programmas kopējā līdzekļu atlikuma 7,4 miljonus eiro plānots izlietot projektu finansēšanai, kuru realizācijai iepriekšējos periodos ir noslēgti līgumi, līdz to pabeigšanai, lai veiktu samaksu katram objektam paredzētajā apmērā.

Kā deputātus informēja Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs, šogad pilsētā paredzēts veikt vairākus infrastruktūras uzlabošanas un labiekārtošanas projektus, piemēram, tiltam pār dzelzceļu pie Brasas stacijas, Ģertrūdes ielas seguma atjaunošanai, Dandāles ielas rekonstrukcijai.

Līdzekļi paredzēti Vienības gatves ietvju izbūvei no Ventas ielas līdz Rīgas robežai, ietvju izbūvei Malienas ielas posmā no Šmerļa ielas līdz autobusa pieturai "Pansionāts", gājēju pāreju ar papildus apgaismojumu būvniecībai, luksoforu izbūvei Mūkusalas ielā pie rotācijas apļa, Ielejas ielas un Asnu ielas posma no Dzintaru ielas līdz Ielejas ielai pārbūvei, kā arī labiekārtojuma elementu izbūvei Čaka ielā un ielās, kur veikta seguma atjaunošana.

A. Čaka ielā plānots izvietot 133 velostatīvus, deviņus soliņus, deviņas atkritumu urnas, 62 puķu kastes un iestādīt 26 kokus. Tāpat izvietot soliņus, urnas, puķu kastes un velostatīvus plānots arī Kr. Valdemāra, Brīvības un Elizabetes ielā.

1,7 miljonus eiro plānots novirzīt ceļu satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu, pārbūvei un izbūvei, bet projektēšanai un izdevumiem būvdarbu organizēšanai plānoti 3,3 miljoni eiro.

Līdzekļi plānoti ietves izbūvei Atpūtas ielā, ietves izbūvei un labiekārtošanai Ilūkstes, Lubānas rotācijas apļa pārbūvei. Savukārt atlikušos piecus miljonus eiro plānots novirzīt jaunu objektu finansēšanai.

Reinbahs kliedēja bažas par to, ka netiks īstenoti vairāki iepriekš plānotie infrastruktūras objekti, piemēram, veloceļa izbūve "Centrs - Ziepniekkalns" un Turgeņeva ielas seguma atjaunošana ar veloceļa izbūvi. Šiem objektiem finansējumu plānots lūgt, ņemot aizņēmumu un par to lemjot, apstiprinot Rīgas pilsētas pašvaldības budžeta grozījumu. 

"Šodien pēc garām diskusijām esam vienojušies par vairāku būtiski svarīgu satiksmes projektu īstenošanu, kas ļaus uzlabot gan iedzīvotāju mobilitāti, gan pilsētas infrastruktūru kopumā. Viena no būtiskākajām lietām ir sabiedriskā transporta un veloinfrastruktūras uzlabojumi, kas paredz novirzīt 500 000 eiro pagaidu velojoslu izveidei "Covid-19" laikā," norāda Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV).

Šīs velojoslas veicināšot drošu un ērtu pārvietošanos pandēmijas laikā, tāpat arī radīšot savienojumus jau ar esošajiem veloceļiem. Pagaidu joslas plānotas Dzirciema, Pulkveža Brieža, Duntes ielā, arī Raņka dambī un citur.

 
Visi komentāri
 
Mairis 23.februāris 2021 9:31
2 0 Atbildēt

Gada laikā neviena normāli pabeigta infrastruktūras projekta, neviena bērnu laukuma un netiek plānots arī šogad. Tomēr par dāsno algu pielikumu sev nav aizmirsts.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 7

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti