Iesniegtas vēl trīs sūdzības konkursā par "Rail Baltica" Rīgas centra infrastruktūras projektu 3

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 29.augusts 2021 9:51

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta izsludinātajā konkursā par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" saistītās Rīgas centra infrastruktūras būvprojektu izstrādi un būvniecību iesniegtas vēl trīs sūdzības, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Sūdzību iesniedzēji ir SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"", Lietuvas "Kauno tiltai" un SIA "Guliver". Sūdzību izskatīšanas termiņš vēl nav noteikts.

Jau ziņots, ka konkursā sūdzību iesniedza arī SIA "Tilts", arī šīs sūdzības skatīšanas datums vēl nav noteikts.

Tāpat vēstīts, ka konkrētais iepirkums izsludināts jūlija beigās, tā paredzamā līgumcena ir 23 miljoni eiro. Pieteikties konkursam iespējams līdz 30.augustam.

Plašākas prasības par konkursa nosacījumiem un prasībām, kas ietvers darbu daudzumu un izmaksu sarakstu, pasūtītāja tehnisko specifikāciju, Iepirkuma līguma projektu, prasības piedāvājumu iesniegšanai, piedāvājumu vērtēšanai, potenciālajiem piegādātājiem nosūtīs konkursa otrajā kārtā.

"Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka "Rail Baltica" izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem. Plānots, ka "Rail Baltica" dzelzceļa līnija būs gatava satiksmei 2026.gadā.

 
Visi komentāri
 
rupicii 29.augusts 2021 12:04
2 0 Atbildēt

tie nav tie paši "Kauna tilti", kas deglava pārvada būvniecībā izgāzās?

tā nav tā pati igate, kura figurē apturētajā austrumu robežas izbūtvē un kuras valdes priekšēdētāju sašņorētu konvojēja uz tiesas sēdi sakarā ar būvnieku karteli?

HE 29.augusts 2021 12:32
2 0 Atbildēt

Igatei stav noliktavas 30km žoga robežai ar Baltkrieviju, bet redz viņi sliktie, vajag komisiju, biroju, a sēta lai stāv...

Vernons 29.augusts 2021 15:10
0 1 Atbildēt

Skrobe, vilciens uz Kolku nespīd! Bet es tā cerēju!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 4

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 11

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Komisijā neatbalsta piedāvājumu liegt pārdot alkoholu degvielas uzpildes stacijās 25

Alkohola tirgošana degvielas uzpildes stacijās (DUS) arī turpmāk netiks ierobežota, šādu pozīciju otrdien atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vairākums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti