Deputāti spriedīs par nolietotu riepu apsaimniekošanu un pārstrādi 11

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.oktobris 2021 9:01

Saeimas Vides un klimata apakškomisija šodien spriedīs par nolietotu riepu apsaimniekošanu un pārstrādi.

Sēde notiks plkst.8.40 attālināti.

Uz sēdi uzaicināti pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Satiksmes ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Valsts vides dienesta un Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības inženierzinātņu fakultātes.

Tāpat sanāksmē paredzēta Latvijas Riepu apsaimniekošanas asociācijas, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācijas un citu nevalstisko organizāciju pārstāvju dalība.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 26.oktobris 2021 10:45
3 0 Atbildēt

Cik var šo zelēt, ja privātie nespēj tikt ar to galā, tad viss - sūta šos dirst, riepu tirgoņi savāc vecās un nodod valsts kantorim kas atbilstoši viesiem noteikumiem ar to strādā, galu galā naudu par to ievākt valsts māk !

rolis 26.oktobris 2021 12:22
2 0 Atbildēt

cienījamie diskutētāji, atceraties ka par katru riepas kg tiek iekasēts 0.30 eur nodoklis, kas uz vidusmēra riepu satāda 2 eur

imzz 26.oktobris 2021 12:40
2 0 Atbildēt

Es saprotu tavu patriotismu, bet lietotas riepu gumijas lietošana kā ceļu seguma sastāvdaļas ideja ir zināma kopš 1840.gada. Un ir mēģināti pilotprojekti dažādās valstīs.

Ja joprojām vēl vecas riepas nerauj no rokām ārā, tad skaidrs, ka ceļu segumu veidošanā ar pievienotu sasmalcinātu riepu frakciju ir nopietnas tehnoloģiskas problēmas. Piemēram, nestspēja, ilgmūžība un izturība pret plaisu veidošanos noteikti nav pietiekama.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti