Par “Latvijas Gada auto 2025” žūrijas priekšsēdētāju kļuvis Normunds Avotiņš (+ FOTO) 6

 

Normunds Avotiņš, konkursa "Latvijas Gada auto 2025" žūrijas priekšsēdētājs Foto: Latvijas Gada Auto

iAuto | 26.oktobris 2024 13:48

Konkurss “Latvijas Gada auto” šogad notiks 26. reizi un par konkursa žūrijas priekšsēdētāju apstiprināts auto žurnālists Normunds Avotiņš. Jaunākos auto modeļus šogad vērtēs 15 žūrijas auto eksperti – auto žurnālisti, autosportisti un lielāko auto parku vadītāji.

Normunds Avotiņš ir sabiedrībā labi zināms auto žurnālists, raidījuma “TV Autoziņas” un “StarFM” radio raidījumu veidotājs un vadītājs, kā arī ilgstoši ir bijis konkursa “Latvijas Gada auto” žūrijas biedrs. Avotiņš šajā amatā nomaina līdzšinējo konkursa žūrijas priekšsēdētāju auto žurnālistu Ati Jansonu, kurš 1997. gadā aizsāka “Latvijas Gada auto” konkursu un 25 reizes bija konkursa žūrijas priekšsēdētājs.

Iepriekšējo konkursu žūrijas biedri Foto: Latvijas Gada Auto

“Latvijas Gada auto” misija – palīdzēt vērtēt jaunāko automobiļu priekšrocības un mīnusus.

Latvijas auto tirgū pieejami ap 350 jauni auto modeļi dažādās versijās no vairāk nekā 45 auto markām, bet katru gadu mūsu tirgu sasniedz vairāki desmiti jauni modeļi – gan esošo modeļu jaunākās paaudzes, gan iepriekš neredzēti modeļi. Tāpēc pircējiem ir ļoti viegli apjukt plašajā izvēlē.

Konkursa “Latvijas Gada auto 2025” žūrijas priekšsēdētājs Normunds Avotiņš uzsver nepieciešamību palīdzēt cilvēkiem orientēties plašajā piedāvājumā: “Ir skaidrs, ka auto industrija un privātā automobiļa koncepcija šobrīd atrodas tādās kā krustcelēs. Pat visatzītākais eksperts nevar droši paredzēt, kurp mēs dodamies. Kā redzams, zaļais kurss un elektromobilitāte neīstenojas iecerētajā ātrumā – arī objektīvu iemeslu dēļ. Tas nozīmē to, ka mūs gaida dažādu tehnoloģiju diversifikācija. Tas, savukārt, cilvēkos rada milzīgu apjukumu. Es domāju, ka “Latvijas Gada auto” tāpat kā jebkura Gada auto konkursa primārais uzdevums ir palīdzēt cilvēkiem saprast un orientēties auto modeļu piedāvājumā, nevis vienkārši izcelt labākos, glītākos, jaudīgākos vai ilgtspējīgākos auto modeļus. Mums jāprot izskaidrot, kas tas īsti ir par auto, kam tas paredzēts un kāda ir tā tālākā perspektīva. Konkursa uzdevums, pirmkārt, ir palīdzēt tieši pircējiem izdarīt pareizo izvēli, nevis kārtējo reizi paslavēt automašīnu ražotājus un tirgotājus – tā, manuprāt, ir jaunā “Latvijas Gada auto” konkursa misija.”

Māris Ozoliņš un Atis Jansons Foto: Latvijas Gada Auto

Par “Latvijas Gada auto 2025” stāsta konkursa rīkotājs Māris Ozoliņš: “Šogad būs 26. reize, kad vērtēsim un apbalvosim jaunākos Latvijā pieejamos auto modeļus. Es izsaku dziļu pateicību Atim Jansonam par viņa devumu “Latvijas Gada auto” konkursā, gan aizsākot šo konkursu Latvijā, gan esot žūrijas priekšsēdētāja amatā. Vienlaikus es priecājos, ka viens no vadošajiem Latvijas auto žurnālistiem Normunds Avotiņš ir piekritis kļūt par turpmāko žūrijas priekšsēdētāju. Dalībai konkursā “Latvijas Gada auto 2025” ir pieteikti vairāki interesanti jaunumi. Asa konkurence redzama ‘premium’ segmentā, kur ir spēcīgi pretendenti no Porsche, Lexus, Mercedes-Benz, Audi un Volvo. Arī Ķīnas GWM stāsta, ka Wey ir premium segments. Populāri modeļi šogad atrodami arī kompakto apvidus auto klasē – jaunie Dacia Duster, Cupra Formentor, Toyota C-HR, Škoda Kodiaq un Volkswagen Tiguan. Tāpat arī citi ražotāji piedāvā pievilcīgus auto modeļus, tāpēc žūrijai būs nopietni jāiedziļinās, lai tos izvērtētu un dotu savu atsauksmi.”

Žūrijā 15 biedri – auto nozares profesionāļi

Konkursa “Latvijas Gada auto 2025” žūriju veido auto žurnālisti, Latvijas lielāko autoparku pārvaldītāji, auto inženieri un servisu vadītāji kā arī autosportisti un auto nozares organizāciju vadītāji. Katram žūrijas biedram ir pienākums izbraukt ar visiem konkursam pieteiktajiem automobiļiem, lai kvalificētos balsošanai. Tāpēc žūrijas biedri veic gan individuālos testa braucienus, gan piedalās dažādos konkursa “Latvijas Gada auto” rīkotajos braucienos. Nozīmīgākais no tiem – Lielais testa brauciens notiks jau pavisam drīz - novembra sākumā, kad būs noslēgusies jaunu auto pieteikšana un visi pretendenti žūrijai būs vienuviet pieejami izmēģināšanai un vērtēšanai.

Konkursa “Latvijas Gada auto 2025” žūrijā ir 15 biedri:

  • Aldis Zelmenis, auto žurnālists, "TV Autoziņas";
  • Andris Valdemārs, transporta nodrošinājuma direktors, "Latvenergo" AS;
  • Artūrs Virbulis, Latvijas Automobiļu federācijas preses sekretārs;
  • Guntars Pulss, auto žurnālists, "Profi Latvija" galvenais redaktors;
  • Jānis Bite, saimniecības pārvaldes vadītājs, "Latvijas Valsts meži" AS;
  • Jānis Rapa, infrastruktūras atbalsta nodaļas vadītājs, "Tet" SIA;
  • Jānis Vanks, autosportists, "Drošas braukšanas skolas" direktors;
  • Juris Zvirbulis, autokluba LAMB prezidents;
  • Normunds Avotiņš, auto žurnālists, "TV Autoziņas", konkursa "Latvijas Gada auto 2025" žūrijas priekšsēdētājs;
  • Pauls Timrots, režisors, "Zebra TV";
  • Raimonds Volonts, STZELNA un LAIA valdes loceklis, "V4motors" tehniskais direktors;
  • Raimonds Zandovskis, auto žurnālists, "Delfi Auto" redaktors;
  • Sandris Metuzāls, auto žurnālists, "Jauns.lv";
  • Toms Timoško, auto žurnālists, žurnāls "Klubs";
  • Viesturs Leitholds, auto žurnālists, "iAuto.lv".

Konkursa rezultāti un uzvarētāju apbalvošana notiks šī gada 12. decembrī TV un interneta tiešraidē plkst 19.00. Pērn par “Latvijas Gada auto 2024” kļuva Nissan X-Trail.

Atbalsta: sludinājumu portāls Zip.lv, t/c Mols, ziņu portāls jauns.lv, iAuto.lv, Delfi, TV Auto ziņas, Klubs, Dieviete.lv, LAMB, V4 motors.

Atis Jansons, konkursa "Latvijas Gada auto" dibinātājs un žūrijas priekšsēdētājs 25 gadu garumā. Foto: Latvijas Gada Auto

Raimonds Zandovskis, auto žurnālists, "Delfi Auto" redaktors Foto: Latvijas Gada Auto

Toms Timoško, auto žurnālists, žurnāls "Klubs" Foto: Latvijas Gada Auto

Pauls Timrots, režisors, "Zebra TV" Foto: Latvijas Gada Auto

Jānis Rapa, infrastruktūras atbalsta nodaļas vadītājs, "Tet" SIA Foto: Latvijas Gada Auto

Artūrs Virbulis, Latvijas Automobiļu federācijas preses sekretārs Foto: Latvijas Gada Auto

Sandris Metuzāls, auto žurnālists, "Jauns.lv" Foto: Latvijas Gada Auto

Jānis Bite, saimniecības pārvaldes vadītājs, "Latvijas Valsts meži" AS Foto: Latvijas Gada Auto

Konkursa "Latvijas Gada auto 2024" žūrija Foto: Latvijas Gada Auto

Dalībnieku automobiļi 4x4 sesijā Foto: Latvijas Gada Auto

 
Visi komentāri
 
anonimikis 26.oktobris 2024 19:52
2 0 Atbildēt

Tautas (lohu) balsojums arī būs?

iAuto 26.oktobris 2024 20:59
1 1 Atbildēt

Tautas simpātijas balsojums būs gan internetā gadaauto.lv, gan ar lielformāta foto izstādi t/c Mols.

ZZZZ 27.oktobris 2024 8:41
2 1 Atbildēt

Būs labs. Un Ati virtuāli pazīstu jau no žurnāla Auto laikiem. Vēl glabāju kādus eksemplārus piemiņai no tiem laikiem. Daudz riepas jau nomainītas...Liels prieks par iespēju satikt iAuto pasākumos klātienē, pārmīt kādu vārdu. Lai visiem veicas un labi rullējās!

ro 27.oktobris 2024 11:26
2 0 Atbildēt

Ir kāda iespēja netā kur palasīt žūrijas viedokļus ar gada pirms 10-15 gadiem? Kas rskstīts teikts..kādi auto bijuši topā🤔

Onsis 27.oktobris 2024 18:57
2 0 Atbildēt

tad jau VW būs pasaulē labākais auto

xyj 27.oktobris 2024 18:59
2 0 Atbildēt

Tas ir kā veci onkuļi sanāk kopā un nolemj, kas būs gada auto?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

No 18 100 eiro – 4,92 m garais Mazda sedans pieejams Ķīnas pircējiem (+ FOTO) 1

Mazda uzsākusi sedana EZ-6 pārdošanu Ķīnas tirgū, piedāvājot septiņus variantus cenu diapazonā no 139 800 līdz 179 800 juaņām (18 100 – 23 600 EUR). Lasīt vairāk

 

Dome labojas un mazina negadījuma risku ar skolniekiem uz Lielupes ielas remontu laikā - 26.10.2024 (+ VIDEO) 3

iAutolv pārliecinās, kas mainījies remontdarbu vietā uz Lielupes ielas Jūrmalā, kur bīstama situācija veidojās tādēļ, ka ir norakta ietve posmā, pa kuru bērniem jādodas uz skolu. Lasīt vairāk

 

NEXAT - vai neparastā lauksaimniecības mašīna vēl dzīvo? (+ VIDEO) 2

Dzīvo gan, turklāt šajā Vācijas vidienes lauksaimnieku uzņēmumā to ir veselas divas un abas tika izmantotas šī gada graudu ražas novākšanā. Lasīt vairāk

 

Beidzot noņēma nepareizo ceļa zīmi ar sadalījumu pa joslām K.Ulmaņa gatvē jaunajā krustojumā (+ VIDEO) 9

iAutolv pastāsta par jaunumiem izremontētajā ceļa posmā uz K. Ulmaņa gatves. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti