Range Rover uzstāda Paikspīkas rekordu (+ foto) 1

 
iAuto | 10.jūnijs 2013 9:18

Britu kompānijas Land Rover modelis Range Rover Sport uzstādījis jaunu trases rekordu. Tiesa šis sniegums ir labākais ne sevišķi ātrajā sērijveida apvidus automobiļu kategorijā.

20 kilometru garo kalnu serpentīnu ar 156 līkumiem, Range Rover veica 12 minūtēs 35,61 sekundēs ar vidējo ātrumu 94,6 km/h. Līdz 4300 m augstumā izvietotajai finiša līnijai Range Rover Sport aizstūrēja trīskārtējais Paikspīkas čempions Pols Dalenbahs.

Paikspīkas rekordists aprīkots ar piecu litru 510 ZS (625 Nm) astoņcilindru benzīna motoru un astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, kas tam ļauj attīstīt 249 km/h maksimālo ātrumu un no vietas līdz simtam paātrināties 5,3 sekundēs.

Oficiālās Paikspīkas 2013.gada sacīkstes sāksies 30.jūnijā. Galveno pretendentu pulkā būs astoņkārtējais šo sacensību uzvarētājs Nobuhira Tadžima, Riss un Rods Milleni, kā arī deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastians Lēbs, kas piedalīsies ar 875 ZS jaudīgo Peugeot 208 sporta prototipu.

Pagaidām Paikspīkas trases absolūtais rekords pieder Risam Millenam, kurš pērn ar 700 ZS Hyundai veica distanci 9 minūtēs 46,164 sekundēs.

 
Visi komentāri
 
Jābūt 10.jūnijs 2013 17:46
0 0 Atbildēt

mūsējiem ar eO P001 pirmajā trijniekā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 2

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti