Citroen atklāj jauno C4 Grand Picasso (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 28.jūnijs 2013 12:08

Francijas autobūves kompānija Citroen atklājusi informāciju un attēlus ar jaunās paaudzes C4 Grand Picasso. Daudzās valstīs iecienītais ģimenes auto pārdošanā nonāks nākamā gada pavasarī un būs pieejams piecu un septiņu sēdvietu konfigurācijā.

Salīdzinot ar pašreizējās paaudzes modeli, Grand Picasso salona ietilpība būtiski pieaugusi, kas panākts, pastiepjot riteņu bāzi par 11 cm. Pie tam automašīnas garums palicis tāds pats – 4,59 m.

Foto: Publicitātes foto

Zemāk novietotais dzinējs ļāvis padarīt to stabilāku, bet jaunas platformas izmantošana – samazināt svaru par 110 kg. Grand Picasso bagāžas nodalījuma tilpums pieaudzis par 69 litriem līdz 700 litriem piecvietīgā variantā, pieņemot, ka otrās sēdekļu rindas atzveltnes nolaistas. Bagāžas nodalījumam arī šajā gadījumā ir līdzena grīda, turklāt konfigurēšanas iespējas uzlabo sliedītes grīdā, kas otrās rindas sēdekļus ļaus pārbīdīt par 15 cm.

Foto: Publicitātes foto

Drošības un komforta jomā ģimenes auto saņem tādas modernos mūsdienu auto sastopamas tehnoloģijas kā automātiskā konstantas distances uzturēšanas un iespējamās sadursmes brīdinājuma sistēma, atpakaļskata kamera, aklās zonas un tālo gaismu asistents, automātiskā parkošanās palīgsistēma. Salonā uzstādīti divi informācijas ekrāni ar 7 un 12 collu izmēru, bet papildaprīkojuma sarakstā atrodami vēl divi monitori, kurus var iebūvēt priekšējo sēdekļu pagalvīšos, palutinot aizmugures pasažierus ar iespējām, ko sniedz multimediju sistēma.

Foto: Publicitātes foto

C4 Grand Picasso motoru piedāvājumā būs divi benzīna un trīs dīzeļa dzinēji. Pirmos pārstāv VTi 120 (120 ZS) un THP 155 (156 ZS), bet dīzeļu izvēlē ir 92 ZS jaudīgs e-GDi 90, kas uz 100 km patērē vidēji 3,8 litrus, e-HDi 115 ar 115 ZS jaudu, kas iztiek ar 4 litriem uz 100 km, kā arī visjaudīgākais (150 ZS) un pret vidi vissaudzīgākais dīzeļdzinējs BlueHDi 150, kas jau tagad atbilst Euro-6 normatīviem.

Foto: Publicitātes foto

Jaunais Citroen C4 Grand Picasso pārdošanā nonāks oktobrī, taču vispirms to gaida pasaules pirmizrāde Frankfurtes autoizstādē.

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
GB12 28.jūnijs 2013 12:55
0 0 Atbildēt

Vienmēr esmu bijis sajūsmā par Citroen dizainu, bet, nu, atvainojiet, šitas ir riktīgs pīīīīīīīī...

es 28.jūnijs 2013 16:49
0 0 Atbildēt

Citā krāsā būtu ok, bet šitajā gejiski zilajā... laikam dotais eksemplaŗs ir tendēts mērķauditorijai.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti