Atklāts BMW i8 sērijveida modelis (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 10.septembris 2013 14:50

Frankfurtes autoizstādē savu pasaules pirmizrādi piedzīvojis BMW elektriskā superauto i8 sērijveida modelis, kas jau 2013.gada nogalē nonāks pārdošanā.

Foto: Publicitātes foto

Divvietīgās kupejas gabarīti ir sekojoši: garums - 4689 mm, platums 1942 mm, augstums – 1293 mm, bet riteņu bāze - 2800 mm. BMW i8 galvenās sastāvdaļas ir alumīnija šasija, oglekļa monokoks un virsbūves paneļi, kas izgatavoti no plastikāta, kas pastiprināts ar oglekļa šķiedru. Automobilim ir lielisks gaisa pretestības koeficients (tikai 0,26) un svara sadalījums (50:50), bet par dzinējspēku kalpo hibrīdiekārta, kuras sastāvā ir 1,5 litru trīscilindru benzīna turbo motors ar 231 ZS jaudu un 131 ZS elektromotors. Komplektu papildina litija-jonu akumulatoru bloks, kura uzlādēšanai no mājas elektrotīkla būs nepieciešamas 1,5 stundas.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Ar elektropiedziņu i8 var nobraukt 35 kilometrus, bet kopējais nobraukums, izmantojot visus resursus, var sasniegt 500 km. Braucot ar elektrību sportkāra maksimālais ātrums nevar pārsniegt 120 km/h, bet, izmantojot benzīna motoru elektronika neļaus braukt ātrāk par 250 km/h. Ražotāja dati liecina, ka 100 kilometru distancei BMW i8 pietiks ar 2,5 litriem degvielas. BMW i8 dzinējs var darboties piecos režīmos, sākot ar īpaši ekonomisku un beidzot ar drastiski sportisku.   

 

No BMW tehnoloģijām jāizceļ lāzeru starmeši, kas ir par 70% jaudīgāki nekā gaismas diožu lukturi un BMW i8 būs pieejami kā papildaprīkojums. BMW superhibrīda cena sāksies no 126 000 eiro.  

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
aizejošais 11.septembris 2013 8:01
0 0 Atbildēt

Kas tā par nemodi vai jaunmodi - atklāts... Tāpat kā Kolumbs atklāja Ameriku?

iAuto 11.septembris 2013 8:32
0 0 Atbildēt

Bija apsegts, tagad atsegts

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti