"Nissan" prezentē jaunu elektrisko automašīnu 5

 

Foto: Publicitātes foto

Nozare.lv | 10.jūnijs 2014 10:00

Japānas autobūves kompānija "Nissan Motor Co." pirmdien prezentēja otru tās elektrisko automašīnu, tādējādi turpinot izvērst darbību videi draudzīgu transportlīdzekļu nozarē, neskatoties uz vāju tirdzniecības apjomu.

Uzņēmums norāda, ka mikroautobuss "e-NV200" ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem var nobraukt 190 kilometrus.

Jaunais elektroautomobilis, kas tiek piedāvātas ar piecām vai septiņām sēdvietām, tirdzniecībā atsevišķās Eiropas valstīs nonāks pirms oktobra, kad paredzēta "e-NV200" tirdzniecības sākšanas Japānā, tā sākuma cenai veidojot 3,88 miljonus jenu (27 772 eiro).

"Nissan" piebilst, ka mazumtirdzniecības cena varētu būt arī mazāka, ņemot vērā valstu nodrošinātās subsīdijas videi draudzīgajiem transportlīdzekļiem.

"e-NV200" pilnībā uzlādēt iespējams astoņās stundās, kā arī līdz 80% no akumulatoru kapacitātes pusstundā, izmantojot atsevišķu ātrās uzlādes sistēmu.

Kompānija cer, ka šīs automašīnas tirdzniecības apjoms Japānā veidos 200 vienības mēnesī.

"Nissan" bija pirmais autobūves uzņēmums pasaulē, kas 2010.gadā sāka masveidā ražotas vieglās elektriskās automašīnas tirdzniecību, patērētājiem piedāvājot LEAF modeli.

Taču LEAF tirdzniecības apjoms bijis visai vājš, četros gados pasaulē pārdodot vien 115 000 automašīnu.

 
Visi komentāri
 
GB12 10.jūnijs 2014 10:06
0 1 Atbildēt

Leafa bildes, bet raksts par e-NV200...

Maris 10.jūnijs 2014 10:49
0 1 Atbildēt

Tas nav Leaf, šādi tas izskatās www.iauto.lv/zinas/izklaid...selis-uz-nakti

GB12 10.jūnijs 2014 12:47
0 0 Atbildēt

Kas tad bija iepriekšējās bildēs?

iAutoZinas 10.jūnijs 2014 15:32
2 1 Atbildēt

GB12 ir taisnība, jo iepriekš kļūmes dēļ tika ieliktas "LEAF" modeļa bildes. Paldies par vērību!

LMT 10.jūnijs 2014 15:13
0 1 Atbildēt

Draugs, nopērc brilli vai iedzer kādas ripas!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti