"Jaguar" dizainera retro automobili ražos sērijveidā (+ foto) 2

 
iAuto | 5.septembris 2014 11:59

Britu kompānija "Classic Motor Cars Limited" (CMC) nolēmusi dot zaļo gaismu "Jaguar Mark 2" – klasiskajam sedanam, kas izgatavots piedaloties Jaguar galvenajam dizainerim Janam Kallumam.

"Jaguar Mark 2" mūsdienu variants tika prezentēts augusta beigās un drīz pēc tam kompānijas birojā sāka pienākt telefona zvani no interesentiem, kas bija gatavi maksāt lielu naudu, lai tiktu pie tāda paša auto. "CMC" jau saņēmusi atļauju no J.Kalluma, kas uzsvēris, ka priecāsies redzēt vēl dažus šādus spēkratus,  un tuvākajā laikā plāno uzsākt nelielu sērijveida ražošanu.

Automobilim ir par 30 mm pazemināta piekare ar modernizētām atsperēm un adaptīvajiem amortizatoriem, uzlabotas bremzes, īpašas konstrukcijas buferi un radiatora reste, 17 collu riteņu diski spieķu dizainā un dubulti izplūdes sistēmas izvadi. Par dzinējspēku tiek izmantots modernizēts 4,3 litru astoņu cilindru dzinējs kombinācijā ar piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu.   

Ražotājs sola, ka retro izskata automobiļa virsbūves un interjera noformējuma krāsu klients varēs izvēlēties pēc saviem ieskatiem un atklājis, ka spēkrata cena būs no 350 000 līdz 375 000 mārciņu (442 000 – 474 000 eiro).

Oriģinālais "Jaguar Mark 2" tika ražots 1959.gada līdz 1967.gadam. 60.gados šis modelis veiksmīgi piedalījās Eiropas ETCC sacīkšu seriālā, kļūstot par uzvarētāju pirmajā (1963.g.) gadā.  

 
Visi komentāri
 
Vērtē 5.septembris 2014 14:55
3 3 Atbildēt

Smuks jau :)

Drošība 9.septembris 2014 10:00
0 1 Atbildēt

A kā ar drošību šiem auto!? Tad kad viņu sprojektēja, nebija nekādu krāstestu un gaisa spilvenu! Vai tagad tādu vispār var piereģistrēt!?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti