"Opel" pārtrauks elektriskās automašīnas "Ampera" tirdzniecību 7

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 18.septembris 2014 9:30

Vācijas autobūves kompānija "Opel" nolēmusi pārtraukt elektriskās automašīnas "Ampera" tirdzniecību, ņemot vērā vāju šo modeļu pārdošanas apjomu.

"Opel" vadītājs Karls Tomass Neumans norāda, ka uzņēmums jau iecerējis jaunu elektriskā automobiļa modeli.

"Ampera" no katalogiem tiks izņemts 2015.gadā vienlaikus, kad tirgū nonāks gandrīz identiskā "Chevy Volt" atjauninātais modelis.

Klientiem Eiropā gan netiks piedāvāti ne "Ampera", ne "Chevy Volt" modeļi, jo mātesuzņēmums - ASV autoražotājs "General Motors" (GM) - reģionā pārtrauc "Chevrolet" markas automašīnu tirdzniecību.

Žurnāls "Automotive News Europe" raksta, ka "Ampera" tirdzniecības apjoms nav spējis sasniegt GM plānoto. "Ampera"/"Volt" modelis 2012.gadā ieguva "Gada auto" apbalvojumu, taču pēc gada tirdzniecības apjoms samazinājās par 40%.

Pērn "Opel" un "Chevrolet" kopumā Eiropā pārdeva 3200 elektriskās automašīnas, ievērojami atpaliekot no plānotajiem 10 000 vienību gadā.

Savukārt šā gada pirmajos piecos mēnešos Eiropā pārdoti vien 332 "Ampera"/"Volt" automobiļi.

 

 
Visi komentāri
 
LMT 18.septembris 2014 14:02
1 1 Atbildēt

Tā plātījās un tagad viss pa pieskari...

LMT 18.septembris 2014 14:05
0 0 Atbildēt

www.la.lv/ar-opel-amper...ar-autobusu-2/

Eksperts Caune, pat brauca un slavēja :)

Kanibaals 18.septembris 2014 16:52
1 0 Atbildēt

Tas jau bija hibrīds, loģiski ka nevajadzīgi sadārdzina. Vajag opciju bez tā iekšdedzes motora.

Tesla 19.septembris 2014 9:42
2 0 Atbildēt

Auto var būt arī labs, bet kāpēc lai cilvēks pirktu Opel Ampera, ja 2x lētāk var nopirkt Toyota Prius un citus Hibrīdus!?

Cenu vajag nolaist un šepte aizies!

Taisnība par cenu 19.septembris 2014 9:49
1 0 Atbildēt

Opel Ampera sākumcena ir 40 283 EURO

Prius 28 000 EUR

Honda Hybrid 22 000 EURO

IkdienasViesis 19.septembris 2014 11:57
0 0 Atbildēt

Varēja jau nu tirgot uz pusi lētāk - gribētāju netrūktu. Atsauksmes par tiem auto dzirdētas tikai labas. Īpaši daudz to esot Norvēģijā.

Krotow 21.septembris 2014 0:04
0 0 Atbildēt

Nekas šausmīgs nav noticis. Izlaists jauns modelis un veco izņem no apgrozības. Kanibāl - "to motoru" vajag gan, ar vienu bateriju, kas tur iekšā, es nevaru līdz laukiem un atpakaļ aizbraukt. Vai nu arī vajag ietilpīgāku bateriju, kā Teslai. Taču tad tas auto maksās vēl dārgāk :(

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti