"Audi" parāda piecdurvju "TT" (+ foto) 3

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 2.oktobris 2014 11:12

Vācijas autobūves kompānija "Audi" uz Parīzes autoizstādi atvedusi sportiskā modeļa "TT" piecdurvju modifikācijas "Sportback" koncepta modeli.

Foto: Publicitātes foto

"Audi TT Sportback" garums ir 4,47 metri, platums - 1,89 metri un augstums - 1,38 metri. Tādejādi tas ir par 29 cm garāks, 6 cm platāks un 3 cm augstāks nekā sērijveida "TT," savukārt koncepta riteņu bāze ir par 12 cm garāka (2,63 m).

Foto: Publicitātes foto

"Sportback" modifikācija izgatavota uz MQB platformas, kas pamatā daudziem "Volkswagen" koncerna modeļiem ("VW Golf," "Audi A3" u.c.). Priekšā "Audi TT Sportback" uzstādīti "McPherson" statņi, aizmugurē četrsviru piekare, bet zem motora pārsega atrodas 2,0 litru turbo četrcilindru dzinējs ar degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēmu.

Foto: Publicitātes foto

No standarta produkcijas šis motors atšķiras ar alumīnija virzuļiem, kloķvārpstu, kas izgatavota no īpaši izturīga materiāla un līdz 1,8 bāriem palielinātu turbīnas spiedienu. Motors attīsta 400 ZS jaudu un 450 Nm griezes momentu diapazonā no 2400 līdz 6000 apgriezieniem minūtē un strādā kombinācijā ar septiņu pakāpju S tronic pārnesumkārbu. No vietas līdz simtam "TT Sportback" paātrinās 3,9 sekundēs, kas ir par 0,7 sekundēm ātrāk nekā jaunākās paaudzes TTS un tikai par 0,4 sekundēm lēnāk nekā 550 ZS jaudīgais superauto R8.

Foto: Publicitātes foto

Parīzes eksponāta salons veidots pēc līdzības ar sērijveida modeļiem – arī te galveno vietu aizņem 12,3 collu ekrāns, kas aizstāj instrumentu paneli, spēj parādīt navigācijas norādes un informāciju par automobiļa sistēmu darbību. Pateicoties alumīnija, ādas un alkantara materiāliem, četrvietīgā automobiļa interjers ir vienlaicīgi sportisks un komfortabls, savukārt bagāžas nodalījuma telpa sasniedz itin pieklājīgus 850 litrus.

Foto: Publicitātes foto

Par "Audi TT Sportback" piecdurvju versijas iespējām nonākt sērijveida ražošanā oficiālas informācijas nav, taču jāatgādina, ka agrāk "Audi" vadība ne reizi vien izteikusies par "TT" saimes paplašināšanu ar vairākiem modeļiem, pieminot gan sedanu, gan krosoveru.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
LMT 2.oktobris 2014 11:30
0 0 Atbildēt

Dzīē būs labāks!

GB12 2.oktobris 2014 12:11
0 2 Atbildēt

Smuks

TT 2.oktobris 2014 12:15
1 1 Atbildēt

Smuks, diezin vai īpaši praktisks un nežēlīgi (būs) dārgs

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti