Raidījuma "Top Gear" komandu Argentīnā apmētā ar akmeņiem un izraida no valsts 4

 

Foto: telegraph.co.uk

Nozare.lv | 7.oktobris 2014 17:00

Auto raidījuma "Top Gear" ("Gāzi grīdā!") vadītājs Džeremijs Klārksons apgalvo, ka uzņemšanas komanda mašīnas numura zīmes dēļ izraidīta no Argentīnas pēc tam, kad "tūkstošiem" vietējo iedzīvotāju to apmētājuši ar akmeņiem.

Raidījuma speciālizlaidumā tika izmantots "Porsche" markas auto ar numura zīmi "H982 FKL", kurā argentīnieši saskatījuši mājienus uz Folklendu karu 1982.gadā.

"Numura zīme bija sagadīšanās. Kad mums norādīja uz iespējamo pārpratumu, mēs to nomainījām," tvīto Klārksons. "Tūkstošiem cilvēku mums dzinās pakaļ līdz pat robežai. Tas varēja beigties ar kāda cilvēka nāvi.

"Tas nebija joks, kas nogāja greizi. Šī bija retā reize, kad mēs neko sliktu neizdarījām," viņš skaidro.

Klārksons regulāri raksta sleju britu laikrakstā "The Sun". Jaunākajā numurā viņš apraksta, ka raidījuma veidotāju komanda pēc pirmajām sūdzībām tviterī esot nomainījusi numura zīmi, bet tik un tā nonākuši sadusmota pūļa varā.

"Top Gear" automašīna pēc vietējo iedzīvotāju uzbrukuma. Foto: telegraph.co.uk

"Cilvēki sapulcējās pie viesnīcas un ielenca mūs. Atnāca valdības pārstāvis un paziņoja, ka esam izraidīti no valsts," atceras Klārksons. "Tur bija tūkstošiem cilvēku. Viņi meta akmeņus un ķieģeļus mūsu mašīnas virzienā. Es esmu bijis Irākā un Afganistānā, taču šī bija biedējošākā lieta, kādu jebkad esmu piedzīvojis."

Raidorganizācija BBC apstiprinājusi, ka "Top Gear" komanda pametusi Argentīnu. Tā noliedz, ka auto ar provokatīvo numura zīmi būtu izvēlēta speciāli.

1982.gada 2.aprīlī Argentīnas militārā hunta sarīkoja iebrukumu Folklenda salās. Lai šo teritoriju atgūtu, Lielbritānijas toreizējā premjerministre Mārgareta Tečere uz turieni nosūtīja karafloti.

Bruņotais konflikts ilga 74 dienas un noslēdzās 14.jūnijā ar Argentīnas spēku kapitulāciju.

Folklendu karā krita 649 argentīniešu karavīri un 255 briti.

 
Visi komentāri
 
stingrā mamma 8.oktobris 2014 8:39
4 6 Atbildēt

Nuja, Klarksons skolā vāji mācījies -- pats nekad nav noliedzis, tādēļ attapības pietrūka tur, kur vajadzīgas zināšanas. Nu i dabūja mukt.

Krotow 8.oktobris 2014 17:31
1 1 Atbildēt

Ar citā mēlē runājošajiem jābūt uzmanīgiem. Vēl jo vairāk spāņuvalodīgajās zemēs. Kur jau tas laiks, kad Nissan Meksikā ar Pajero izgāzās.

janis 9.oktobris 2014 2:16
3 1 Atbildēt

neticu, ka gadskaitlis (bez 1.simbola) un 3 burti, kas uzvedina uz Folklandu, FKL, kā arī fakts, ka TopGear ir no Lielbritānijas, ir "just" sagadīšanās. Viņiem aizvien ir raksturīgi tādi huligāniski kumēdiņi. Pieder pie angļu humora. Bet no otras puses tādu agresivitāti izrādīt, nu tur jābūt debīliem. Vnk būtu palūguši nomainīt numuru, bet man prātā dzimst cita versija - tā ir sava veida reklāma - inscenēta vai ne, bet tagad par viņiem runā visā pasaulē un auditorija var sasniegt jaunus rekordus. Reiz tā bija, kad ASV vienā štatā, kurā dzīvo (ja nemaldos) meksikāņi, klarksons&co pabraukājās ar veciem šrotiem, uz kuriem bija aizskaroši teksti ar baloniņu uzpūsti. Saradās vietējie pikapos ar stobriem rokās un viņiem tipa nācās laisties ar visu filmēšanas grupu. Domāju, tas (tāpat kā šis) visticamāk bija inscenēts lai radītu skandāla efektu.

IkdienasViesis 10.oktobris 2014 13:57
3 0 Atbildēt

Tie jau ir arī lecīgie tipiņi. Nu,dabūja reiz trūkties. Kaut kā neticu, ka tā bija nejaušiba - labi zināja, ka šamējos var tādejadi pakaitināt. Šī tema viņiem tur vēsturiski ir dikti sāpīga.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti