"Honda CR-V" krosovers izgāžas pilnpiedziņas testā (+ video) 5

 
iAuto | 27.oktobris 2014 8:37

Jaunās paaudzes "Honda CR-V" nespējis izturēt zviedru "Teknikens Värld" žurnālistu sarīkoto pilnpiedziņas spēju pārbaudes testu, ko apliecina žurnālistu nofilmētais video rullītis.

"Teknikens Värld" secinājis, ka "Honda CR-V" pilnpiedziņas sistēma nestrādā pienācīgi tajos brīžos, kad priekšējiem riteņiem pilnībā nav saķeres ar ceļa virsmu – elektronika nepārsūta griezes momentu aizmugures riteņiem un automašīna nespēj izkustēties no vietas.

Žurnālisti apgalvo, ka pirms modernizācijas ražotais "CR-V," kas tika testēts 2013.gadā, saskāries ar līdzīgu problēmu. Toreiz "Honda" pārstāvji skaidroja, ka sakarā ar pārāk lielo saķeres koeficienta starpību starp priekšējiem un aizmugurējiem riteņiem (priekšējie atrodas uz rullīšiem, aizmugurējie – uz pamata ar ideālu saķeri), elektronika nepieslēdz aizmugures asi, lai izvairītos no pilnpiedziņas sistēmas sajūga pārkarsēšanas. Vēlāk "Honda" tomēr izziņoja servisa akciju Zviedrijā, kuras ietvaros veica pilnpiedziņas sistēmas elektroniskās vadības pārprogrammēšanu.

Video beigās redzams, ka cits krosovers, "Ford Kuga," ar pārbaudi tiek galā veiksmīgi. "Honda" Zviedrijas pārstāvniecības oficiālajā paziņojumā teikts, ka kompānija uzskata testa apstākļus par nereāliem – dzīvē šāda situācija, kad vienai no asīm nav saķeres nemaz, bet otrai tā ir simts procentu apmērā, praktiski nav iespējama. Tādēļ transmisija speciāli noregulēta tā, lai nenodotu visu vilkmi aizmugures asij, tādejādi izslēdzot sajūga pārkarsēšanu.

"Honda" piebilst, ka šāds tests neatspoguļo "CR-V" pilnpiedziņas patiesās spējas, turklāt no īpašniekiem, kas dzīvo auksta klimata zonā, nav saņemta neviena sūdzība par krosovera uzvedību slidena ceļa apstākļos.

"Teknikens Värld" žurnālisti apgalvo pretējo, uzsverot, ka šāda situācija dzīvē var gadīties un dažas kompānijas, piemēram, Subaru to apzinās, tādēļ savu pilnpiedziņas sistēmu pārbauda arī šādos apstākļos.

2012.gadā "Teknikens Värld" pārbaudēs "Jeep Grand Cherokee" izgāzās aļņa testā – automobilis sasvērās tik ļoti, ka divi riteņi atrāvās no zemes un gandrīz apgāzās. Atbildot uz pārmetumiem,"Chrysler" paziņoja, ka džips tika pārslogots un palūdza atkārtot eksperimentu ar automobili, kuram nav pārsniegta ražotāja pieļaujamā slodze. Nevienā no 11 atkārtotajiem braucieniem žurnālistiem neizdevās panākt situāciju, kad divi automobiļa riteņi atraujas no zemes.

 
Visi komentāri
 
TDIOTS 27.oktobris 2014 15:38
0 2 Atbildēt

Vienalga Cirvi pret Fujordu nemainītu :)

He 27.oktobris 2014 18:40
5 1 Atbildēt

Sūc ne auto.

uupss 27.oktobris 2014 19:45
5 0 Atbildēt

I am shocked :O

janicc 27.oktobris 2014 20:10
1 7 Atbildēt

situācija, kad vienai asij nav saķere vai viemaz vienam ritenim nav saķere, reālajā dzīvē ir un būs. pat pilsētas apstākļos - uzbraucot uz augstākas trotuāra malas. un ja viens ritenis ir gaisā - tad diferenciālis otram griezes momentu nedos, bet griezīs to, kas ir gaisā.

visiem šitiem krosoveriem ir visām tām gusrajām elektronikām nav neviena reāla bloķa - ne diferencāļos, ne starp tiltiem. un tas ir tikai normāli, jo šitie auto ir paredzēti braukšanai ar patstāvīgu pilnpiedziņu pa jebkuru ceļu, arī ar ļoti labu saķeri.

līdz ar to visa tā griezes momenta dalīšana vadība notiek ar datora palīdzību, kas ar visādu dārgu un ne pārāk ilgmūžīgu sajūgu, muftu u.t.t. palīdzību dala griezes momentu starp tiltiem un atsevišķu riteņu piebremzēšanu situācijās, kad dators secina, ka kādam ritenim ir nepietiekama saķere.

vairumā gadījumu, ja elektronika nesaprot kas notiek un nespēj pareizi tos griezes momentus sadalīt, šo elektroniku var viegli apmānīt.

1. ir jāatslēdz pilnīgi visa tā automātika, ko konkrētajā auto var atslēgt.

2. vienlaicīgi ir jādod gāze un jāspeiž bremze. ša`ja gadījumā griezes moments starp riteņiem izdalīsies vienmērīgāk, jo visiem riteņiem būs jāpārvar starp riteņiem līdzīgi sadalītā slodze, ko rada šo riteņu bremzēšana.

rezultātā - nelielu griezes momentu dabūs visi riteņi ar ko bieži ir pietiekami lai izkustētos.

šitas ir jādara gana uzmanīgi, jo moderniem auto visās tās sistēmas nav tās izturīgākās, bet īslaicīgu ne pārāk spēcīgu visu riteņu nobremzēšanu šitās sistēmas spēj pārdzīvot bez sekām.

sviesc 28.oktobris 2014 22:00
0 0 Atbildēt

ta jau shitais skati nevar iziet,. paliks uz bremzhu stenda peec priekshas paarbaudes.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti