Slovākijā avarējis lidmobilis (+ foto) 5

 

Foto: Autobild.de

iAuto | 16.maijs 2015 11:02

Slovākijā no 300 m augstuma nogāzies lidmobilis "AeroMobil," pilots nav cietis.

Foto: Autobild.de

Lidojošā auto "AeroMobil" prototips, ko vadīja Štefans Kleins - viens no projekta līdzautoriem un galvenajiem testpilotiem, cietis neveiksmi kārtējās pārbaudes laikā – koncepts nogāzies no aptuveni 300 metru augstuma un ticis pamatīgi bojāts. Pilots nav cietis, jo sekmīgi nolaidies ar izpletni.

Foto: Autobild.de

"Aeromobil" ir superauto un lidaparāta krustojums, kas maksā vairākus simtus tūkstošu eiro, tādēļ avārijā nodarītie zaudējumi visticamāk būs lieli, secina vācu "Autobild." Sarīkotajā preses konferencē to apstiprinājis arī ražotājs, gan uzsverot, ka negadījumam ir arī pozitīvā puse – tagad ir skaidri zināms, ka glābšanas sistēma funkcionē, turklāt avārija devusi iespēju izvērtēt kļūdas, pēc kuru izvērtēšanas konstrukcija tiks uzlabota.

Foto: Autobild.de

Avārijas cēloņi netiek atklāti, taču negadījuma liecinieki pastāstījuši, ka lidaparāts sācis virpuļot un tad nogāzies. Jācer, ka projekta gaitu tas neietekmēs un tirdzniecības starts, kas nozīmēts uz 2017.gadu, mainīts netiks. Visādā ziņā, paziņojumi, kas varētu likt par to šaubīties no ražotāja puses nav sekojuši, raksta "Autobild."

Foto: Aeromobil.com

"AeroMobil" ir sešus metrus garš transportlīdzeklis, kas var pārvietoties pa koplietošanas ceļiem un lidot. Uz zemes tā ātrums ir līdz pat 160 km/h, vidējais degvielas patēriņš aptuveni 8 litri, bet nobraucamā distance, ko tas var veikt ar pilnībā uzpildītu degvielas tvertni – gandrīz 900 km.

Foto: Aeromobil.com

Gaisā "AeroMobil" ātrums sasniedz 200 km/h, degvielas patēriņš pieaug līdz 15 litriem, bet distance sarūk līdz 700 km. Lai paceltos gaisā "AeroMobil" pietiek ar 50 metriem, tādēļ ieskrējienam var izmantot arī pļavu. Nospiežot pogu, 8,2 m garie spārni atveras, bet piedziņu uzņemas aizmugurē iebūvētais "Rotax" propellers. Nolaišanās ir mazliet komplicētāka, tādēļ būs nepieciešams garāks skrejceļš.   

Foto: Aeromobil.com

Foto: Aeromobil.com

Foto: Aeromobil.com

 
Visi komentāri
 
anonimikis 15.maijs 2015 12:50
0 2 Atbildēt

benzīns beidzās?

Bad 15.maijs 2015 13:22
0 1 Atbildēt

benzīns beidzās?

- par augstu uzlidoja - sasala:)

LMT 15.maijs 2015 13:00
2 4 Atbildēt

Šis jau vēl nedrošāks par LADU!

Kaspars 15.maijs 2015 14:20
15 1 Atbildēt

Nokrīti ar ladu no 300m augstuma :)

Crankshaft 16.maijs 2015 9:35
2 0 Atbildēt

>Kaspars

Nesatraucies par tā neadekvātā tipāža izteikumiem, viņš vienīgi vēlas līdzināties savam vārdabrālim, īstajam LMT,

gūt iespējami "labu pārklājumu". :-))))))))

"Zinošajiem" iAuto rakstu ģenerētājiem vajadzēja drusku iedziļināties tēmā, lai uzzinātu, ka ROTAX nav nekāds propellers, bet dzinējs, kurš propelleru griež. :-) Un pilots ne ar kādu izpletni neizlēca, juzdams, ka no grīstes ārā netiks (grīstē ir nositušies arī slaveni lidotāji), viņš iedarbināja BRS glābšanas izpletni - ar tādiem apgādā vieglās un ultravieglās lidmašīnas, ja viss nostrādā, trieciens pret zemi ir ne lielāks, kā nokrītot no malkas šķūnīša jumta. :-))))))))))) Izpletnis ir redzams un nokritušā lidaparāta kreisā aizmugures horizontālā stabilizatora...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti