"Kia Optima" gatavojas Eiropas pirmizrādei (+ foto) 7

 

Foto: Publicitātes foto

iAutolv | 21.augusts 2015 7:36

Internetā publicēti "Kia Optima" Eiropas versijas jaunās paaudzes modeļa attēli. Plašākam interesentu lokam to parādīs septembrī gaidāmajā Frankfurtes autoizstādē, bet tirdzniecībā jaunā "Optima" nonāks gada beigās.

4,86 m garā automašīna jaunajā paaudzē pieaugusi par 10 mm garuma, augstuma un riteņu garenbāzes parametros, bet platumam pielikti 25 mm. Par 5 litriem palielinājies bagāžas nodalījuma apjoms (tagad 510 litri), bet salonā izceļas jaunā dizaina mērinstrumentu panelis, kas sadalīts divās horizontālās zonās: augšā – displejs ar navigāciju un svarīgāko informāciju , apakšā – vadības pogas un slēdži.

Foto: Publicitātes foto

Jau bāzes aprīkojumā būs speciāla niša mobilā tālruņa bezvadu uzlādei, VSM ("Vehicle Stability Management") sistēma, kas optimizē ESP un stūres iekārtas darbību, nodrošinot stabilitāti, bremzējot līkumos, bet opciju sarakstā atrodams plašs asistentu klāsts, sākot ar joslas uzturēšanas palīgsistēmu un beidzot ar automātiskās bremzēšanas tehnoloģiju.

Foto: Publicitātes foto

Eiropā "Kia Optima" varēs nopirkt 1,7 litru turbo dīzeli (141 ZS) vai 2,0 litru 163 ZS benzīna motoru. Abi motori komplektēti ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu, taču par papildu maksu pircējs varēs izvēlēties arī septiņu pakāpju robotizēto pārnesumkārbu, kas var strādāt tandēmā ar dīzeļa dzinēju vai sešu pakāpju „automātu” kopā ar benzīna motoru.

Foto: Publicitātes foto

2016.gadā "Optima" versiju klāstam pievienosies hibrīda modifikācija, kā arī īpaši sportiska versija "GT," kas, iespējams, tiks komplektēta ar 230 ZS jaudīgu benzīna motoru.

Foto: Publicitātes foto

Jaunā modeļa cenas vēl nav paziņotas, pašreizējā paaudze Vācijā maksā EUR 24 900 un EUR 26 990 attiecīgi par benzīna un dīzeļa modifikāciju.

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
LMT 21.augusts 2015 7:43
4 4 Atbildēt

Šamais patiks Maximas darbiniekiem!

Lauris 21.augusts 2015 11:29
4 0 Atbildēt

Un tā raksta cilvēks, kas nekad nesakrās naudiņu jaunai mašīnai - turpini braukt ar savu 96.g BMW 525, lūzer!

msh 23.augusts 2015 1:58
1 0 Atbildēt

Nu paga, tas bembijs vismaz ir mašīna - a šitas ir "jauns", a hvz kas, bet ne jau mašīna. Jāsāk jau laikam ar to ka ierīcei, ko sauc par mašīnu, ir vajadzīgs motors, bet Kija Šrotors tādus sola piedāvāt ar nākamo gadu, bet pagaidām sevis štancētajām pļekām piedāvā kaut ko pa tēmu "deviņdesmit sestā gada bembijs mīnus divi katli". Un tas viss - par nieka 25 tūkstošiem eiru.

Prikola pēc ielūrēju cik maksā passāc - izrādās ka par šitentās pļekas cenām var nopirkt passātu, un par kijas ar ķīseli cenu sanāk pat Highline. Tad jau normāls opelis vai papliks audī arī.

Derglis 21.augusts 2015 8:45
0 0 Atbildēt

No ārpuses paskats labs, panelis toč Optimas līnija. Nosaukuma dēļ pircēju šitam pie mums nebūs. Tāpat kā Meksikā nevar pārdot Pajero.

Kanibaals 21.augusts 2015 9:58
1 0 Atbildēt

Auto izstādē kā reiz šis bija pārsteidzoši viskomfortablākais neskatoties uz nosaukumu.

... 21.augusts 2015 15:09
1 0 Atbildēt

Kia tagad nopērkams jebkurā Maxima veikalā! Tās īpašā - Optima līnijā! ;)

sviesc 23.augusts 2015 15:31
3 0 Atbildēt

kad automashiinaam paarstaas uzstaadiit mopeeda dzineejus?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti