4,9 sekundes līdz simtam - visātrākā Kia patiesībā ir vēl žiglāka (+ foto) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 31.marts 2017 7:24

Dienvidkorejas kompānija Kia precizējusi sava visātrākā modeļa – fastbeka Stinger tehniskos raksturlielumus, kas izrādījušies vēl labāki nekā tika ziņots iepriekš.

Jaunākā informācija, ko ražotājs atklājis modeļa pašmāju tirgus prezentācijā Seulā liecina, ka 100 km/h „Dzelonis” (tulkojumā no angļu val.) sasniedz 4,9 sekundēs, kas ir par 0,2 sekundēm ātrāk nekā tika ziņots iepriekš.  

Kia Stinger jaudīgākā versija aprīkota ar 370 Zs jaudīgu 3,3 litru Twin-turbo sešcilindru motoru un astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, kas ļauj sasniegt maksimālo ātrumu 270 km/h. Neskaitot šo versiju, ir vēl divi mazāk jaudīgi varianti ar četru cilindru motoru: 2,0 litru benzīna versija, kas attīsta 255 Zs, kā arī 2,2 litru dīzeļversija ar 200 zirgspēku jaudu.

Automašīna ar fastback tipa virsbūvi izgatavota uz aizmugurējās piedziņas platformas, priekšā tai ir McPherson statņi, bet aizmugurē – daudzsviru piekare.  Stinger komplektēts ar adaptīvajiem amortizatoriem un stūres iekārtu, bet pircējam pieejamo ekstru sarakstā ir diožu lukturi, Nappa apdares sēdekļi, vairāki rūpnīcas sagatavoti elektronikas režīmu iestatījumi (Personal, Eco, Sport, Comfort un Smart), 18 un 19 collu (3,0 litru motoram) riteņu diski, projekcijas ekrāns, bezvadu uzlādes niša tālrunim u.c. elektroniskām ierīcēm, Brembo bremzes (3,0 litru motoram).

Elektronisko palīgu sarakstā ir sistēma, kas brīdina par sadursmi ar priekšā braucošo transportlīdzekli, automātiskā bremzēšanas sistēma, adaptīvā kruīzkontrole, joslas uzturēšanas palīgs un sistēma, kas brīdina par šķēršļiem tad, kad automašīna virzās atpakaļgaitā.

Klienti varēs izvēlēties Stinger ar aizmugures vai visu riteņu piedziņu. 4x4 variants būs komplektēts ar griezes momenta vektorēšanas sistēmu, kas piebremzē riteņus, kam tobrīd ir vismazākā saķere ar ceļu, savukārt aizmugurējo riteņu piedziņai būs paaugstinātas berzes diferenciālis.  

2017.gada nogalē Kia Stinger tirdzniecība tiks uzsākta ASV, citi noieta tirgi sekos vēlāk.

 
Visi komentāri
 
LMT 31.marts 2017 7:59
3 7 Atbildēt

Tā tak KIA, sadalīsies pēc 150 000 km

es 31.marts 2017 11:31
4 0 Atbildēt

Tu sajauci ar VW. Kia toč nesadalās pēc 150k. Un uz servisu nebrauc. Ir pazīstams testētājs ar 2 KIA sētā.

Bet šim priekšējais panelis gan varen glīts. Liekas ļoti veiksmīgi dizainēts. Vienkārši, funkcionāli un glīti

kasinsh79 31.marts 2017 10:31
5 0 Atbildēt

Starp citu, jaunajiem KIA vieglo auto modeļiem patlaban jaudīgu dzinēju trūkums ir izteikti liels mīnuss. Visjūtamāk tas ir ar dīzeļiem, kur tiek piedāvāts viens pats "smaidīgs" 1,7 dīzelis.

msh 31.marts 2017 19:19
0 0 Atbildēt

Mēs dzīvojam eiropā, un kija ir lētais hujdajs.

Dreipis 3.aprīlis 2017 7:44
0 0 Atbildēt

Trūkums ir, bet kā ikdienas pārvietošanās līdzeklis tas 1.7 dīzelis ir ļoti labs, nobraucu 4 gadus ar KIA Sportage, patēriņš pilsētā reti kad bija pāri 7 litriem, uz šosejas ~5 litri. Pietiekami atsaucīgs. Protams, kad pilns auto tad uz apdzīšanām bija jāiespringst. Krietni klusāks kā 2.0 dīzelis. Pēc tam nobraucu gadu ar 2.0 dīzeli, daudz rijīgāks un skaļāks. Kas ar to 1.7 motoru notiktu pēc 200 000km varam tikai minēt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti