"Seat Ateca" čehu gaumē - "Škoda Yeti" pēcteča pirmais attēls (+ video; foto) 8

 

Škoda Karoq testu prototips Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

iAuto | 28.aprīlis 2017 11:22

Globālajā tīmeklī publicēts video, kurā redzams "Škoda Karoq" – jauns kompaktās klases krosovers, kas čehu kompānijas modeļu gammā nomainīs krosoveru "Yeti".

"Youtube Euroman Driver" kanālā ievietotajā video jaunais modelis redzams ar minimālu kamuflāžas pielietojumu un, ja var ticēt informācijas avotam, tad drīz to nevajadzēs vispār, tādēļ ka Yeti pēcteča pirmizrāde notiks jau pavisam drīz – 18.maijā Stokholmā.

Zināms, ka jaunais krosovers izmantos "Volkswagen" koncerna universālo MQB platformu, tiks komplektēts ar benzīna (115-220 ZS) un dīzeļa (115-184 ZS) motoriem, lielāko daļu tehnisko risinājumu, mezglu un detaļu dalot ar spāņu kompānijas "Seat" ražoto krosoveru "Ateca". Patiesībā Karoq radinieku saime ir gana kupla – līdzīgi tehniskie gēni ir ne tikai jaunākajam "Audi" krosoveram "Q2", bet arī šogad tirdzniecībā gaidāmajam "Volkswagen T-Roc" un jau zināmajam "VW Tiguan", bet nākotnē tiem pievienosies "Audi Q3" pēctecis, kā arī vēl nezināma nosaukuma "Škoda" SUV.

Iespējams, vēlāk motoru izvēli papildinās hibrīdiekārta.     

Atgādināsim, ka "Seat Ateca" ir 4,36 m garš, 1,84 m plats un 1,61 m augsts, bet Vācijas tirgū tā cena sākas no atzīmes 19 900 eiro. Pēc "Autobild.de" ekspertu domām čehu jaunums bāzes versijā būs nedaudz dārgāks – aptuveni 22 000 eiro.

"Škoda Karoq" tirdzniecībā gaidāms jau 2017.gada nogalē.

 

Škoda Karoq testu prototips

Škoda Karoq testu prototips

Škoda Karoq testu prototips

Seat Ateca

Seat Ateca

Seat Ateca

Seat Ateca

 
Visi komentāri
 
es 28.aprīlis 2017 11:38
4 0 Atbildēt

Man vienam viņš liekas šaušalīgi neproporcionāls

viencexperc 28.aprīlis 2017 11:42
9 7 Atbildēt

Drausmīgs auto! Man kā netradicionāli orientētam tas vispār nepiestāv, pelēkā masa! Sarkans Charger ar divām strīpām uz dibena, tas vislabāk mani raksturo.

viencexperc 28.aprīlis 2017 13:15
14 0 Atbildēt

VAG grupā dizaineriem grūts darbs, jo tiem vajag sataisīt škodas, seatus un audī neskaistākus par VW.

gunbox 2.maijs 2017 11:37
0 0 Atbildēt

Jāuztaisa totalizators par nākošā VAG grupas dizaina neidentiskumu. Un jāpalaiž pīle eiropas medijos ...varbūt tad izlīdīs no 10 gadus vecas mucas. ;)

Raikonens 28.aprīlis 2017 18:12
0 0 Atbildēt

iauto nav pieņemts lepoties ar netradicionālu orientāciju...

imzz 28.aprīlis 2017 20:14
2 0 Atbildēt

Nesaprotu, kāpēc ražotāji negrib taisnu jumta līniju. Lielāks bagāžnieks un vairāk vietas aizmugurē sēdošajiem. Bet nez kāpēc uzskata, ka liektā ir "krutāka". Vai tiešām tāds uztraukums par degvielas ekonomiju gaisa pretestība dēļ ? Arī vecajam Honda cirvim, cik atceros, bija taisna.

es 29.aprīlis 2017 14:13
0 2 Atbildēt

Gaisa pretestība veidojas aizmugurē. Attiecīgi degvielas patēriņš pie lieliem ātrumiem (pretestība kvadrātojas pie katriem 60 km/h) ir tieši atkarīga no tā cik slaidi izdodas aizmugurē nokabināt virpuli. Šis ir pamaiemesls kāpēc tie mazie parketnieki ir absolūti neizprotama pircēju izvēle - milzīga gaisa pretestība pie pilnīgi nefunkcionāla auto. Nerunājot par apkopes cenu, stabilitātes trūkumu etc.

imzz 30.aprīlis 2017 10:04
0 0 Atbildēt

Ne visi auto domāti "lieliem ātrumiem". Un mazajiem komercauto un busiem, par piemēru, ir taisnās līnijas, un tieši ar tiem tiek nobraukti lielākie attālumi. Bez tam Enzo Ferrari ir teicis, ka par pludlīniju uztraucas tie, kuriem nav jaudas. Un daļai cilvēku ir pilnīgi piekāst to degvielas ekonomiju, piem. tiem , kuri pērk kantaino Mercedes -G klasi. Bet "auto dizaina diskusijas" mūsdienās ir matu skaldīšana, jo visi pamatā ir līdzīgi, ar apaļo "gājējiem draudzīgo" priekšgalu un liektajām līnijām aizmugurē, resp visi izskatās pēc saspiestām pīlēm ar nocirstu asti.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti