Sērijveida "BMW X2" pirmie attēli (+ foto) 1

 

BMW X2 skices patentu birojam Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 7.jūlijs 2017 12:09

Patentu birojam iesniegtie skiču zīmējumi atklāj "BMW" jaunā kompaktā krosovera "X2" izskatu. Iespējams, pirmizrādi tas svinēs Frankfurtes autoizstādē septembrī (oficiālas informācijas vēl nav), bet pilnīgi droši var teikt, ka tirdzniecībā to gaida 2018.gadā.

Zīmējumos attēlotais automobilis ir līdzīgs "X2" konceptam, ko "BMW" parādīja 2016.gadā, atšķiroties no tā vien ar mazāk agresīvu aerodinamisko aptecētāju komplektu, durvju rokturiem un mazāk smalki izstrādātiem sānu atpakaļskata spoguļiem.

"X2" tiks ražots uz UKL platformas, ko tas dalīs ar "Mini Countryman", "X1" un "BMW" 2.sērijas "Active Tourer", pierakstoties minheniešu piedāvājumā kā otrais markas krosovers (pēc "X1") ar priekšējo riteņu piedziņu. Zināms, ka pilnpiedziņu "X2" varēs pasūtīt no papildaprīkojuma saraksta, jaudīgais "X2M" modelis sākumā nav plānots, toties būs sportiskā "M Performance" versija ar 326 Zs spēcīgu motoru. Vairumu elektronisko palīgu un multimediju sistēmu "X2" aizgūs no "X3".

Pārējo motoru klāstu veidos 1,5 litru trīscilindru agregāts vairākās benzīna un dīzeļa versijās, kā arī 2,0 litru četru cilindru motors ar 155-235 Zs (dīzeļversija) un 190-235 (benzīna variants) jaudu. Pēc vēlēšanās pircējam būs pieejama arī septiņu pakāpju dubultā sajūga pārnesumkārba, bet vēlāk motoru izvēlei varētu pievienoties vairāki "Mild-Hybrid" varianti.

Pēc vācu "Autobild" informācijas, "BMW X2" tirgū nonāks 2018.gada sākumā un maksās aptuveni 35 000 eiro, kas ir krietni vairāk nekā prasa par "X2" mazāko brāli "X1" (no 30 800 eiro). 

BMW X2 koncepts 2016.gads

 
Visi komentāri
 
viencexperc 7.jūlijs 2017 12:27
4 1 Atbildēt

Tas ir paredzēts tiem, kuriem x3 ir pārāk dārgs, bet ar x1 kauns braukt.

Drīzumā iznāks jaunais, x0.5, kas būs vēl lētāks.

BMW saprot, ka līdz ar elektrifikāciju, pārejot uz i sēriju, flagmani - x5 varēs sūtīt mēslainē, tāpēc vairs nav nepieciešams to saglabāt. Var tagad uztaisīt tā lētas kopijas strādniekiem un noplēst naudu.

Tāpat x5 vairs nepirks līdz parādīsies i - krosovers.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti