"Tesla" trešajā ceturksnī guvis peļņu 11

 

Tesla Model X Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.oktobris 2018 9:38

ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" šā gada trešajā ceturksnī strādāja ar 311,5 miljonu dolāru (273,5 miljonu eiro) tīro peļņu, salīdzinot ar 619 miljonu dolāru (543,5 miljonu eiro) zaudējumiem attiecīgajā laika periodā pērn, teikts kompānijas trešdien publiskotajā paziņojumā

Peļņu galvenokārt nodrošinājis pieprasījums pēc masveida tirgum paredzētā automobiļa "Model 3".

Tikmēr "Tesla" tirdzniecības apjoms ceturksnī vairāk nekā dubultojies un sasniedzis 6,8 miljardus dolāru.

Uzņēmums norāda, ka "Model 3" ražošanas apjoms trešajā ceturksnī vidēji veidojis 4300 automašīnas nedēļā, tam tuvojoties iepriekš kompānijas noteiktajam ražošanas mērķim.

"Tesla" vadītājs Īlons Masks pavēstīja, ka šajā ceturksnī paredzēts palielināt "Model 3" ražošanu, bet šo automobiļu piegādes Eiropā un Ķīnā paredzēts sākt nākamā gada sākumā.

Tāpat Masks pauda pārliecību, ka no šī brīža uzņēmums turpmāk strādās ar peļņu.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 26.oktobris 2018 14:25
9 4 Atbildēt

Skauģi un krievi nezin kāpēc neko neraksta.

s (redaktors) 27.oktobris 2018 1:06
7 1 Atbildēt

Tak beidz vienreiz reklamēt tās lūžņu čupas.

Te neviens nerakstīja tikai tādēļ, ka Tesla nevienam neinteresē.

Par ford taču arī neviens komentārus neraksta, un Tu tiešām domā, ka kādam skauž uz fordu?

viencexperc 27.oktobris 2018 11:54
4 6 Atbildēt

Tad nezin kāpēc, kad raksta, ka Teslai zaudējumi, uzreiz tas daudzus sāk interesēt.

Turklāt, jo raksts ir negatīvāks, jo proporcionāli vairāk sāk interesēt. Tā nav skaudība?

Ir. Jo lielie auto ražotāji vēl šobrīd neko jēdzīgu, konkurētspējīgu, nav uzražojuši. Multfilmas tikai zīmē, un min kaut kādus mītiskus datumu. Izņemot, tikai GM ( bolt, ampera, kas tieši konkurē ar model 3). Un tik un tā, redzot, kā izsakās GM šefs, tas radīja viņiem kaut kādas problēmas.

Vēl var jaguāru ar savu ipeisu pieminēt, bet tas nav top lielais ražotājs, un ipeiss nekonkurē ne ar model S un ne ar model X. Būtībā, pēc saviem izmēriem tas ir model Y, bet jaguāra cena un model Y cena nav liekama blakus.

Un, tarp citu jaguāram tā apdares materiālu kvalitāte neatšķiras no model 3. Varbūt, kārtīgāk sašūti sēdekļi un mazākas spraugas. Tā ka, tas nav nemaz konkurents teslai. Pagaidām, tā ir atseviķa klase, kuru Tesla vl nav aizņemusi...bet izies model Y, tad redzēsm, vai kāds pirks 100 000 vērtu Jaguāru, kas ir gandrīz tas pats, kas model Y.

s 27.oktobris 2018 12:04
5 0 Atbildēt

Tad Tev ir skaudība uz bmw un vag?

Tesla ir pat ļoti ok, pirmie normālie elektroauto, par to nav nekādu šaubu. Bet ford? Beidz ākstīties!

Kas attiecās uz elektroauto, tad arī citi sāks tos ražot, pacieties nedaudz.

Tu tiešām domā, ka nu Tesla būs vienīgais normālais elektro auto?

viencexperc 27.oktobris 2018 12:10
1 4 Atbildēt

Nē. Es pats emu prognozējis, ka Teslu kāds liels auto ražotājs nopirks. Ir tādas kompānijas kā VW, Toyota, kuriem ir daudz naudas un iespējas. Viņiem būs visas iespējas izspiest Teslu. Jo pirmos elektroauto varēs ražot ar lieliem zaudējumiem. Atcerēsimies bugatti Veyron. Jo zaudējumus varēs segt peļņa no citu auto pārdošanas. Bet Teslai vajadzēs tirgot ar peļņu. Un viss. Teslai beigas, un tad kaut kas viņu nopirks. Nebrīnīšos, ja tas pats VW. Jo vienu reizi jau gribēja.

iAuto 28.oktobris 2018 10:22
2 0 Atbildēt

Varu atklāt vienu lietu no mediju nozares un psiholoģijas. Cilvēks ir tendēts daudz vairāk rakstīt-dalīties ar negatīvu komentāru. Arī negatīvās ziņas ir daudz pieprasītākas par pozitīvām. Mēs to statistikā ļoti labi redzam.

Bieži saka, kāpēc ziņās tik daudz par negatīvo.... cilvēki to pieprasa ar savu interesi.

viencexperc 27.oktobris 2018 12:04
0 4 Atbildēt

Krieviem pret TESLU un Maski ir ieprogrammēta nepatika, jo tas sagrāva visu Rosskosmosu. Pieminiet manus vārdus - drīzumā Krievu ienaidnieks Nr.2. kļūs Amazon un Džefs Bezos. Šis ir ne vien pats bagātākais cilvēks pasaulē, bet viņa otra kompānija Blue Origin nesen parakstīja līgumu ar NASA par dzinēju piegādi ( tas bija 2. no 3 Roskosmosa peļņas avotiem). Tā ka, krievu Roskosmosam paliks tikai vienīgais peļņas avots - Starptautiskā Kosmiskā Stacija.

Precīzāk, - astronautu piegāde uz turieni. Jo pati Stacija ir sadalīta jau sen. Pat dirstuves krievu astronauti izmanto tikai savas.

Bet tas, ka ASV, NASA un Maskis plāno līdz 2025 gadam pārņemt arī šo lauciņu, roskosmosam pienāks beigas.

s 27.oktobris 2018 17:12
4 0 Atbildēt

Kādēl Tu šeit vispār piemini krievus?

Kas Jums abiem zilīšiem ar to usaexperc ir?

Viens laiza krievam otrs laiza amerikānim, atklāsu noslēpumi abiem ir pajāt uz LV un citām mazajām valstīm! Katram protams ir savi plusi un mīnusi, piemēram usa nez kādēl atļauj gejoties, kas man liekas nepieņemami, nu krievs ir krievs ar visām saviem plaģiātiem un "lāčiem" utt., jebkurā gadījumā nesaprotu, kādēl latvietim vispār būtu tik ļoti jāfano par kādu citu, svešu valsti?

viencexperc 27.oktobris 2018 20:43
1 3 Atbildēt

tad kāpēc tu fano par Vāciju? Tu taču fano par BMW, VW... tātad tu fano....pēc tavas loģikas.

Es nefanoju ne par vienu valsti. Ja par manu avataru, tad tur ir uzraksts "Made in the USA". Tāpat es pat īpaši nefanoju pat par autobūvi. Man patīk viņu auto, es zinu, kāpēc viņi tā taisa un nevis savādāk. Es jau sen esmu rakstījis, ka mana profila izveide, šeit, sākās ar to, ka visi te lielīja vācu auto, bet apdirsa citus, sevišķi ASV auto. Mana atnākšana šeit bija kā atsvars - parādīt otru pusi, ko neviens negrib redzēt. Jā, dažreiz skarbi.

Par Maski arī nefanoju. Vienkārši, uzskatu, ka jauniešiem ir jācenšas līdzināties tādiem kā viņš. Cilvēks, kurš izvirza mērķus un virzās uz tiem. Nebaidās riskēt, nebaidās apsmieklus ( sākumā). Bet ko dara skauģi? Tie cenšas radīt iespaidu, ka tas ir slikti. Vajag strādāt rūpnīcā, vajag deldēt kaut kur krēslus, nevis censties kaut ko sasniegt.

Maskim, Geitsam, Bezosam, Džobsam, u.c jākalpo kā motivācijai. Nevis apdiršanas objektiem.

p.s.

Tramps ir mans mīļākais politiķis. Un uzskatu, ka labāka vēl nebija ne ASV, ne citur. Par viņu gan fanoju. Ja Tramps būtu prezidents Eiropas Savienībai un tam būtu teikšana visiem procesiem, mēs redzētu citu Eiropu. Tīru, drošu, bagātu. Tādu, kāda tā bija 90.tajos gados. Bet pašreizējie- liberālisti-komunisti ir nodevēji.

s 28.oktobris 2018 11:54
3 1 Atbildēt

Nu lūk un šeit kārtējo reizi Tu pierādi savu šauro domāšanu.

Saproti Tu fano! Es nefanoju, šobrīd man ir bmw markas auto, nākošais iespējams būs, kas cits. Man ir bijuši ļooti, ļoti daudz dažādi auto, sākot no opel, ford, renault, beidzot ar audi bmw, lexus un protmas, jā man ir bijis arī Jeeps un šeit es runāju par konkrēti man piederošiem auto, bet ja kāds draugs nopekt kādu auto ar, kuru man nav bijusi darīšana un ir vēlme patestēt, mēs uz nedēļu saminām auto, ta nu es esmu braucis ar f150, 2015 gada jeep grand cheroke jaunajiem ford mondeo utt.

Ar, ko Tu esi braucis? Ar, ko pašlaik brauc? Ir pilnīgi skaidrs, ka Tu esi teorētiķis, sapņo tur kaut, ko un muld, skatās apskatiņus, bet pats pat sēdējis tajos auto neesi.

Un par MAski, redz šeit Tu ļoti skaidri pierādi, to ka pats esi strādnieks ar rokām, nevis galvu! Visiem nu galīgi NEKAD nevajadzētu būt, ka Maskis, NEKAD.

Kurš tad noliek Maski? Visi cilvēki taču nekad nebūs vienādi! Viss jau ir sadalīts pa "slāņiem" katrs zemākais slaņis noliek nākošo augstāko, līdz laikam, kāmēr pats tur netiek utt., nesaprotu pat, kādēļ Tu to visu piemini? Tiešam esi tk naivs, un domā, ka nu pasauli varēsi mainīt? Tu bieži neesi pat spējīgs argumentēt savu kritiku, vēljovairāk auto nozarē, jo kā jau teicu, pats brauc ar veciem auto un pieredzes nekādas...

办文凭加拿大毕业证【Q\微208319974】办理加拿大UT毕业证成绩单办多伦多大学文凭毕业证-维基百科【推荐】留信网认证|University of Toronto 28.oktobris 2018 11:23
0 2 Atbildēt

办文凭加拿大毕业证【Q\微208319974】办理加拿大UT毕业证成绩单办多伦多大学文凭毕业证-维基百科【推荐】留信网认证|University of Toronto

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti