Tikai benzīns un hibrīdi - Toyota pastāsta par jauno Corolla (+ FOTO) 5

 
iAuto | 18.februāris 2019 12:18

Japānas autobūves kompānija Toyota atklājusi informāciju par jauno Corolla (agrāk Auris), kas Eiropas tirgū kļūs pieejama no aprīļa.

Toyota kompaktklases modelis būvēts uz Toyota New Global Architecture (TNGA) platformas, kompaktklases versijā GA-C, ko izmanto arī C-HR un Prius. Padzīvojis kādu laiku ar nosaukumu Auris, tas atgriežas pie labāk pazīstamā Corolla un šogad tiek pasniegts jau kā divpadsmitās paaudzes modelis.

Jaunajā paaudzē tas būs pieejams trīs virsbūves versijās: kā piecdurvju hečbeks (agrāk Auris), universāls Corolla Touring Sports (agrāk Auris Touring Sports) un sedans Corolla sedan (agrāk nosaukums tas pats). Bagāžas nodalījuma tilpums sasniedz 361 – 1024 litri (piecdurvju modelim), 598-1606 litri (universālam) un 471 litrs (sedanam). Hibrīdmodifikāciju ietilpība ir nedaudz mazāka.

Motoru piedāvājumā nav neviena dīzeļa, ir tikai viens benzīna motors, toties divas hibrīdversijas. Sedans būs pieejams tikai hibrīda variantā, bet hečbeka un universāla modelim pieejamas visas motoru versijas.

Jaunais 180 Zs hibrīds apvieno 2,0 litru benzīna motoru, 109 Zs elektromotoru, niķeļa-metālhidrīda akumulatoru un sešu pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. 100 km/h šāda Corolla sasniedz 7,9 sekundēs, maksimālais ātrums ir 180 km/h, bet vidējais degvielas patēriņš – 3,7 litri uz 100 km. Pircējam tiks piedāvāts arī uzlabots 122 Zs hibrīds uz 1,8 litru benzīna motora bāzes, kā arī 1,2 litru benzīna turbomotors, kas attīsta 114 Zs.

Jaunā Corolla ieguvusi uzlabotu sadursmes novēršanas sistēmu (Pre-Crash Safety System, PCS), kas gājējus atpazīst arī diennakts tumšajā laikā, brīdina vadītāju par iespējamo sadursmi (10-180 km/h) un iedarbina bremzes, ja tas nereaģē (10-180 km/h). Sastrēgumu asistentam tagad ir Stop&Go funkcija un jauna funkcija, kas darbojas no 70 km/h – ja elektronika konstatē, ka priekšā braucošais automobilis ir lēnāks, sistēma ieslēdz virzienrādītāju un uzsāk paātrināšanos, patstāvīgi veicot apdzīšanu. Ja tiek konstatētas kādas atkāpes, piemēram, transports pretējā joslā, manevrs tiek pārtraukts. Palīgasistentu klāstā arī uzlabota adaptīvā kruīzkontrole, aktīvā joslas uzturēšanas palīgsistēma, aklā leņķa uzraugs un asistents, kas brīdina par šķēršļiem, braucot atpakaļgaitā.    

Jaunajai Corolla pieejami adaptīvie amortizatori, LED un Matrix-LED starmeši, bagāžnieka vāks ar sensoru vadību, 7 collu vadītāja informācijas displejs, multimediji ar 8 collu skārienjutīgu ekrānu, 10 collu Head-Up projekcijas displejs.

Jaunā modeļa cenas ražotājs vēl neatklāj.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 18.februāris 2019 13:48
5 7 Atbildēt

Pamuļķi atkal varēs nopirkt kārtējo tojotas hibrīdu un domāt, ka ekonomē.

Damn 18.februāris 2019 14:27
5 1 Atbildēt

vidējais degvielas patēriņš – 3,7 litri uz 100 km

------------------------------------

Neticu. Visticamāk tas ir nobraucot tos 100km ārpus pilsētas, bet ja jaaizbrauc no Rīgas līdz Liepājai un atpakaļ, tad patēriņš šajā braucienā būs lielāks.

rudens68 18.februāris 2019 21:58
0 0 Atbildēt

Šim būšot inovatīvā mehāniskā ātrumkārba . Uzsākt braukt varēs bez gāzes pedāļa ,neslāpšot . Jā zinu arī parastā mehānika ripo . Bet šis laikam spriganāks "inovatīvāks ,inteliģenāks "

rudens68 18.februāris 2019 21:58
0 0 Atbildēt

Un variators jaunais ar zobratu

Peteris 19.februāris 2019 11:14
0 4 Atbildēt

Izskatigs, lielaka hibrida prieksrociba ir klusums . To diemzheel dizelju ljurinatajiem nesaprast.

Gaidu kad vares izmeginat

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti