Bezvienošanās "Breksita" gadījumā "Porsche" brīdina par iespējamu automobiļu cenu pieaugumu Lielbritānijā 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 19.februāris 2019 11:14

Vācijas autobūves uzņēmuma "Porsche" klientiem Lielbritānijā vajadzētu būt gataviem automobiļu cenu kāpumam pat par 10% gadījumā, ja valsts no Eiropas Savienības (ES) izstāsies bez vienošanās, pirmdien brīdināja kompānija.

Uzņēmums norāda, ka tas īstenojis piesardzības pasākumus, lai informētu klientus, kuriem automašīnas tiks piegādātas pēc 29.marta, ka šie automobiļi varētu kļūt dārgāki, ja tiks piemērotas jaunās muitas nodevas.

"Viens no iespējamiem "Breksita" sarunu iznākumiem ir tāds, ka Lielbritānijā importētām automašīnām varētu tikt piemērotas muitas nodevas līdz 10% apmērā," skaidro "Porsche".

Kompānija piebilst, ka klientus, kuri veikuši iemaksu līdz 17.janvārim, iespējamais muitas tarifu pieaugums neietekmēs.

"Porsche" 2017.gadā Lielbritānijā pārdeva 14 000 automobiļu, tam esot uzņēmuma otram lielākajam tirgum Eiropā pēc Vācijas.

Ziņu aģentūra "Bloomberg" vēsta, ka gadījumā, ja tiktu piemērota 10% muitas nodeva, "Porsche Macan" modeļa sākuma cena pieaugtu no 46 344 sterliņu mārciņām (52 700 eiro) līdz 50 978 mārciņām (57 970 eiro).

 
Visi komentāri
 
viencexperc 19.februāris 2019 11:30
2 1 Atbildēt

Ko te var kladzināt? Vai tad tas breksis būs bez vienošanās? Protams, ka būs vienošanās. Es domāju, ka daudzi gudri cilvēki biržā nopelnīs uz tā brekša rēķina. Speciāli publicē tāda veida ziņas lai ietekmētu mārciņas kursu, un tad - hoplā, miljards kabatā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 20

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti