Eiropā pārdoti 200 000 Renault elektriskie transportlīdzekļi! 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Renault | 2.marts 2019 10:48

Renault elektrisko transportlīdzekļu pārdošanas apjomi Eiropā pārsniedz 200 000 vienību atzīmi, pateicoties automobiļu klāstam, kas tika laists klajā 2011. gadā.

Renault elektrisko transportlīdzekļu pārdošanas apjomi Eiropā pārsniedz 200 000 vienību atzīmi. Turklāt Renault sasnieguši simbolisku pagrieziena punktu Francijā, reģistrējot 100 000 transportlīdzekļu. Šis divkāršais sasniegums skaidri iezīmē Renault līderpozīciju Eiropas elektrisko transportlīdzekļu tirgū ar stabilu pārdošanas apjomu pieaugumu.


Gandrīz katrs trešais Eiropā pārdotais elektriskais transportlīdzeklis ir Renault

Celmlauzis elektrisko transportlīdzekļu jomā, kas 2011. gadā laida klajā savu elektroauto klāstu, turpina būt līderis elektrisko transportlīdzekļu tirgū jau ceturto gadu pēc kārtas. Gandrīz katrs trešais elektroauto uz Eiropas ceļiem ir Renault. 2018. gadā Renault elektrisko transportlīdzekļu pārdošanas apjomi pieauga par 36%, un gada otrajā pusē šis pieaugums sasniedza + 62%. Francijā Renault pieder 56,8% no elektrisko (gan vieglo automobiļu, gan vieglo kravas automobiļu (VKA) transportlīdzekļu tirgus daļas.


“Šodien mēs ar lepnumu varam teikt, ka vairāk nekā 200 000 klientu Eiropā ir izvēlējušies Renault, lai padarītu braukšanu ar elektroauto par daļu no savas ikdienas! Un, protams, šie ir tikai pirmie soļi garajā ceļā, kas mums vēl priekšā. Mūsu skaidri nospraustais mērķis jau pēdējos 10 gadus ir padarīt elektrisko mobilitāti pieejamu ikvienam. Groupe Renault ir ambiciozi un vēlas, lai elektriskie transportlīdzekļi līdz 2022. gadam sastāda 10% no kopējā pārdošanas apjoma. Lai to sasniegtu, tiks ražoti astoņi elektriskie transportlīdzekļi, kas būs pamats visam modeļu klāstam,” stāsta Žils Normands, Renault grupas elektrisko transportlīdzekļu nodaļas vecākais viceprezidents.

Pilnīgs un daudzpusējs klāsts

Kāds ir šo panākumu iemesls? Pilnīgākais un daudzpusīgākais elektroauto klāsts, kas balstīts uz ZOE, Kangoo Z.E., Master Z.E. un Twizy modeļiem. Šis klāsts nepārtraukti saņem uzlabojumus, piemēram, jaudīgākus motorus, ātrāku uzlādi un lielāku ar vienu uzlādi veicamo attālumu. Klāsta pamatā ir divi vispārdotākie modeļi: pilsētas auto ZOE un Kangoo Z.E. furgons. ZOE joprojām diktē standartu tirgū ar 40 000 reģistrētiem automobiļiem, no kuriem 18 000 tika reģistrēti Francijā. Pēc sešiem panākumu pilniem gadiem šis modelis joprojām piesaista pircējus ar savu pievilcīgo dizainu un stabilu 300km attālumu, ko var veikt ar vienu uzlādi*.
Kangoo Z.E. ir neapšaubāms 2018. gada līderis elektrisko VKA  tirdzniecībā Eiropā ar 51,5% tirgus daļu.


Francijā ražoti elektriskie transportlīdzekļi

2018. gada jūnijā Groupe Renault paziņoja par savu plānu investēt vairāk nekā miljardu eiro Francijā, kas šobrīd ir alianses elektrisko transportlīdzekļu ekselences centrs. Līdz 2022. gadam grupa plāno:

ieviest jaunu elektrisko platformu Douai rūpnīcā, lai izveidotu otru Renault elektrisko transportlīdzekļu ražotni;
divkāršot ZOE ražošanas jaudu un sākt jauna ZOE modeļa ražošanu vienīgajā ZOE ražotnē - Flins rūpnīcā;
trīskāršot elektromotoru ražošanas kapacitāti Cleon rūpnīcā un 2021. gadā prezentēt jaunas paaudzes elektromotoru;
investēt Maubeuge rūpnīcā, lai ražotu Kangoo saimes nākamās paaudzes modeļus, tajā skaitā elektrisko VKA Kangoo Z.E.

 
Visi komentāri
 
Raimonds 3.marts 2019 20:32
1 0 Atbildēt

Priekš kam tas raksts, kad Latvijā elektriskos Renault nopirkt nevar.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti